Pälvikaljusta kärsivät tai kärsineet...vastatkaa pliis!

Vierailija

Mulla on alkavia pälviä takaraivolla. Valtaisa tukanlähtö on tätä enteillytkin, mutta nyt pälvikohdat alkavat näkyä.

Nyt kyselenkin: kauanko teillä hiustenlähtö kesti? Millä lääkitsitte/ hoiditte pälvikaljuutta? Oliko hoitokeinoista apua vai onko ainoa lääke vain ajan kuluminen? Kauanko kesti että hiuksenne alkoivat kasvaa takaisin? Onko pälvikaljuuntuminen uusiutunut sittemmin?

Entä millä peittelitte pälvikohtia?

neuvokaa ihmiset hyvät...apein mielin täällä utelen...:/

Kommentit (8)

Ymmärrät varmaan että pienen tyttäreni takia tulee jotenkin ajateltua ja puhuttua lähinnä noista vakavammista ja pysyvämmmistä tapauksista. Joita kuitenkin oikeasti on aikuisista varsin pieni prosentti.

Alopecia areata on yleisin aj tämä varsinainen pälvikalju, eli tulee pälviä. Usein tilalle kasvaa hiuksia, joillain pyvyvästi, joillain lähtee taas, ehkä eri kohdasta. Hiukst voivat kasvaa takaisin erivärisinä ja paksuisina kuin alunperin.Sitten on alopecia totalis jossa kaikki hiukset lähtee. Tämäkin voi muuttua areataksi ta ikaikkin hiukset voivat kasvaa takaisin.Alopecia universaliksessa lähtevät KAIKKI karvat, myös siis iholta ja lisäksi ripset ja kulmakarvat. Tämäkin voi siis muuttua muiksi muodoiksi ta inormalisoitua.Tyttäreni (2 vuotta) sairastaa totalismuotoa eikä todennäköisesti tule koskaan saamaan hiuksia.

Ennnustetta tässä sairaudessa on hyvin vaikea antaa, sitä heikentävät varhainen alkamisikä (ennen murrosikää jne) ja ehkä myös hiustenlähdön laajuus (ei aina sekään korreloi).Alopecia on autoimmuunitauti. Kuten reuma ja diapetes jne. Eli oma elimistö alkaa vaan ewstää jonkun normaalin toiminnon. Tässä tapauksessa omma elimistö estää hiussilmuja kasvamasta. Ne ovat lepotilassa, eivät kuolleita. Se on ilmeisesti jossain määrin perinnöllinen (tosin en tunne ketään muita alopeetikkoja suvussa kuin tyttäreni) ja sitä ei aiheuta mikään (ts on geeneissä). Hoitokeinoja ei oikein ole. Muutmia hoitoja kokeillaan, mutta aika harvalla ne tuntuvat auttavan ja niissä on pahoja sivuvaikutuksia. lapselle en niitä edes harkitse. Tällaisia on voimakas kortisonihoito, valohoito (ärsyttää päänahkaa) ja eränlaisen kosketusallergian luominen päänahkaan. Joillain harvoilla kuulemma auttaa, mutta vaikea sanoa olisiko heillä kasvaneet karvat muutenkin. Peruukki on ainoa varsinainen hoitokeino.Näiden masentavien tietojen perään sanottakoon, että alopecia areata ei ole harvinainen tila, sitä on jopa 75 % ihmisistä joskus ja monilla se tulee vain pari kertaa eläässä niin että hiuksia lähtee kolikon kokoiselta alueelta ja ne kasvavat takakisin. Takaisinkasvuprosentit aikuisena puhjenneessa alopeciassa ovat todella hyvät.Hiustenlähtöön voi olla myös muita syitä jotka ehdottomasti kannattaa poissulkea. Tällaisia ovat erilaiset ihosairaudet, puutostilat kilpirauhashäiriöt jne. Eli lääkärille ja verikokeisiin: Vaadi lähete iho- ja allergiasairaalaan jos asut Helsingissä.

Mulla ollut alopecia areata tauotta 22 vuotta eli aina edellisten kaljujen alettua kasvaa umpeen (n. 5kk kokonaan kaljuna) uudet kaljut ovat ilmestyneet eri kohtaan. Tosin nyt yhtäkkiä kaljujen ilmestyminen loppunut kuin seinään kun lopetin maitotuotteiden käytön.

Vierailija

Mulla ollut alopecia areata tauotta 22 vuotta eli aina edellisten kaljujen alettua kasvaa umpeen (n. 5kk kokonaan kaljuna) uudet kaljut ovat ilmestyneet eri kohtaan. Tosin nyt yhtäkkiä kaljujen ilmestyminen loppunut kuin seinään kun lopetin maitotuotteiden käytön.

Niinpä.

Ei se suomalainen maito mitään terveysruokaa edes ole.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/maito.htm

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat