Miksi on nykyään niin paljon lapsettomia?

Vierailija

Ja tarkoitan nyt siis tahattomasti lapsettomia.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Alotin pillerit 17 vuotiaana ja lopetin 22 vuotiaana. Nyt on yli vuosi yritetty lasta ilman tulosta... Onko lapsettomuus sit mun vikani?

Vierailija

mitä elimistöömme tungetaan ruuan, pesuaineiden yms kautta.

Ja ennenkuin joku hyppää tostä ikähommasta, ite olin 31v kun sain esikoiseni ja hankalaa oli raskautuminen:(

Vierailija

Itselleni koko tahaton lapsettomuus tuli vähän kuin uutena juttuna, kun sattui omalle kohdalla ollessamme jo hyvin nuoria. Asiasta vaan ei vielä joitakin vuosiakaan sitten puhuttu niin paljoa. Kuitenkin jo ihan omaakin sukua ja laajaa tuttavapiiriä kun katselee, niin paljon on pariskuntia, joille vaan ei ole koskaan syntynyt lapsia, taikka on syntynyt vain yksi lapsi. Osasta tiedänkin, että toisin on toivottu, mutta kuinka moni oikeasti kehtaa mennä kyselemään läpi kaikki lapsettomat tätinsä ja kumminsa, että hei, oletteko tahallisesti vai tahattomasti lapsettomia? Minuakin 1970-luvulla jo " tehtiin" hormonilääkityksen avulla (ja kiva, että tehtiin, koska olemassa on mukavaa olla).Lapsettomuus ja ainakin hoidot ovat varmaankin lisääntyneet, mutta ei tämä nyt hei mikään uusi juttu ole. Yhtä vanha kuin Abraham ja vanhempikin.Vierailija

On kai selvää, jos syömme mitä sattuu ja käytämme päivittäin monia eri myrkkyjä, alkaa kroppa jossain vaiheessa vastustaa. Eikä niitä nykyisiä e-pillereitä ole tutkittu. Tutkimustiedothan on saatavissa vasta kun niitä on käytetty. Meille ei annettaisi äitiemme e-pillereitä käyttöön 70-luvulta, eikä tyttärillemme tulla antamaan niitä, mitä me nyt käytämme.Vierailija

Lapsettomuus kun ei aina ole niin yksiselitteistä. Toiset ei halua ja toiset haluaa mutta syystä tai toisesta ei saa. Toki on kummallista, miksi nykyään on lapsettomia ja ennen on joka akka sikiäny.Mutta tosiaan jos ei puhuta tietentahtoen lapsettomista vaan lasta haluavista lapsettomista.Itsellä piakkoin 2 tenavaa, joista joka päivä todella onnellinen, ja tsemppiä kaikille lapsesta haaveileville, toivon kovasti teillekkin omaa nyyttiä.

Vierailija

enään jätkät eivät tee ruumiillista työtä jolloin testosteroni arvo on alhainen ja se taas heikentää siittiöiden laatua :( Ja miehet muistuttavat entistä enemmän naisia, on pyöreyttä lanteilla ja rinnuksilla eli mieshormoonin määrä on alhainen...Myös se, että lasten tekoa aletaan harkitsemaan entistä vanhempana johtaa siihen että lapsettomuushoitoihin joudutaan turvautumaan. Ensisynnyttäjien keskimääräinen ikä on kohonnut vuosilla verrattuna 90-luvun alkuun.Ilmansaasteet, kemikaalit ja muut myrkyt eivät todellakaan ole hyväksi ihmisille, eivätkä sen puoleen myöskään eläimille tai luonnolle...Pikkuhiljaa ihmiset ovat se katoava luonnonvara...:/Vierailija

Ja sekin on tosi yleistä.Oiskohan sekin että meidän ihmisten geenit on jo aikas huonossa kunnossa,että tulee kaikkee sairautta yms.

Vierailija

Lainaus:

Oottekos kuullet että Afrikassa puhuttas lapsettomuudesta?
Siellä lapsettomuus ei ole vain ikävä asia tunnetasolla, vaan myös konkreettisesti tarkoittaa sitä, että ei ole vanhuudenturvaa lapsista. Lapsettomuutta pidetään siellä usein suurena tabuna ja häpeänä. Miksi kuvittelet, että Afrikassa ei olisi lapsettomia?

Vierailija

Ja uskon todella, että kaikki mitä syömme ja mitä vanhempamme ovat tehneet raskausaikana vaikuttaa.Esim. just tuo raskaudenaikainen tupakointi heikentää siittiöiden määrää/laatua huomattavasti. Puolilla lapsettomista pariskunnista vika on miehessä! Eli ei oo vaan ne e-pillerit kyllä syynä, vaikka voihan niissäkin haittatekijöitä olla. Mä uskon, että tuo raskaudenaikainen tupakointi on yks tosi suuri syy. Siitä on vasta nyt alettu Suomessa uutisoimaan.

Vierailija

Toki lapsettomuutta on aina ennenkin ollut,mutta ei näin paljon kun nykyään.Miten paljon vaan rahaa joudutaan laittaa lapsettomuushoitoihin ja silleen.Ainakin hyvinvointimaissa jostain kumman syystä on paljon lapsettomuutta.Oottekos kuullet että Afrikassa puhuttas lapsettomuudesta?

Kas kummaa..eihän siellä kukaan muuten syö e-pillereitäkään!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat