Miten piennetään valokuvien kokoa? En viittis sähköpostin kautta lähettää paljon tilaa vieviä tiedostoja;

Vierailija

Kommentit (22)

älä menekään sähköpostiohjelmaasi vaan mene käynnistä-valikosta

->omat kuvatiedostot. valitse sitten haluamasi kuva ja klikkaa sitä yhden kerran jolloin kuvan ympärille tulee se sininen reunus.sitten katso ruudun vas. reunaan, siellä on tiedosto- ja kansiotehtävä-valikko ja sieltä löytyy vaihtoehtona lähetä tämä tiedosto sähköpostina. klikkaa sitä ja kone kysyy automaattisesti että pienennetäänkö lähetettävän tiedoston kokoa. klikkaa ok ja sinulle aukeaa valmiiksi sähköposti johon voit sitten kirjoittaa vastaanottajan osoitteen.tällä tavoin saa aina yhden kuvan lähetettyä kerrallaan, en ole vielä keksinyt että miten samaan viestiin saisi laitettua useamman liitteen...

Avaa haluamasi kuva, ota työkaluksi ylhäällä oikealla oleva katkoviivainen neliö ja rajaa kuva. Rajauksen jälkeen ota edit-valikko ja kopioi. Avaa uusi tyhjä kuva ja edit-valikosta liitä.

Itse käytän photoshoppia:

avaa kuva ctrl+o

rajaustyökalulla rajaat (se katkoviivalaatikko)

ctrl+n avaa uuden ikkunan, joka on rajauksen kokoinen

ctrl+v liittää rajatun kuva

ctrl+e tekee kuvasta littanan, jotta voidaan tallentaa jpg-muodossa.

ctrl+s tallentaa kuvan.Kuvat pienee rutkasti parilla näppäilyllä.

Mutta tein sen näin: Siirsin kuvia työpöydälle. Sitten hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä kuvan kohdalla, jolloin aukeaa valikko. Sitten siitä avaa. Kuva aukeaa ja kuvan yläreunaan tulee työkalurivi. Sieltä kuva ja muuta kokoa. Sitten pienennä niitä prosentti kohtia, kun suljet kuvan se kysyy et tallennetaanko muutokset, niin kyllä. Sitten sähköposti auki, sieltä siitä liitekohdasta sitten haet työpöydältä sen tai ne kuvat jotka haluat mukaan. ja se on siinä!! Testailin pariin kertaan ja jos niitä prosentti juttuja pienentää puoleen niin hyvä tulee.

Huomio tämä, että jos avaat työpöydällä olevan kuvan vasemmalla näppäimellä, niin kuvan yläreunaan ei tule työkaluriviä. Voi olla helpompikin tapa tän jutun suhteen , mutta näin mä sen tein!

Vierailija:

Lainaus:


Avaa haluamasi kuva, ota työkaluksi ylhäällä oikealla oleva katkoviivainen neliö ja rajaa kuva. Rajauksen jälkeen ota edit-valikko ja kopioi. Avaa uusi tyhjä kuva ja edit-valikosta liitä.

t. 13ps. en ole kovin montaa kertaa noin lähettänyt mutten siis ainakaan ole huomannut että alkuperäinen kuva olisi pienentynyt. ja se kysyykin että pienennetäänkö kuva lähetystä varten.

Valitse haluamasi kuvat tiedostonhallinnassa joko ctrl-näppäin pohjassa klikkaamalla kaikkia vuorotellen tai sitten klikkaaat vaihto-näppäin pohjassa ekaa ja vikaa kuvaa, jolloin kaikki siltä väliltä tulevat valituksi. kun ovat valittuna, klikkaat hiiren oikeaa ja valitset se lähetä sähköpostin vastaanottajalle ja edelleen: tee kaikista kuvista pienempiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat