Vierailija

eihän asia kuulu vieraille, eikä opellekaan, mutta kunhan mietin, mikä juttu on kyseessä, kun viikkokausia tutkitaan (ei yhtäjaksoisesti, vaan 1-2 pvää viikossa). Yleensä koulussa/ tutuillekin tilitetään kaikki ripulikakan väristä alkaen, mitä ei haluta lainkaan paljastaa?

Kommentit (24)

jos lapsellani epäiltäisiin jotain vakavaa, haluaisin kyllä lapseni hoitajan/ opettajan olevan asiasta selvillä.Vai ovatko jotkut sairaudet niin häpeällisiä. ettei niistä haluta mainita?Periaatteessa koulusta pitäisi kysyä lupa poissaoloihin, eikä vain ilmoittaa, että taas ollaan 2 päivää lääkärissä.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opetan 16-20-vuotiaita ja opiskelijat kertovat ihan liikaakin omista asioistaan minulle. En haluaisi välttämättä tietää aborteista ja muusta sellaisesta.

tällaisia asioita, joihin liittyy pelkoa ja epävarmuutta. Toiset kertovat avoimesti kaikki asiansa, toiset pitävät enemmän sisällään. Itse kuulun jälkimmäisiin. Ei asian, josta ei kerrota puolitutulle, tarvitse todellakaan olla mitään häpeällistä tai noloa.

tyyliin X oksensi kolmen kertaa ja kakka on ollut kummallisen väristä... Näitä ei koulun tarvitsisi tietää, riittää, että isä sanoo X:n olevan sairas ja poissa 2-3 päivää.Alkuperäiseen kysymykseen kaipaan edelleen kommentteja/ arvauksia.

Mikä on niin noloa/häpeällistä/yksityistä, ettei sitä kerrota opettajalle edes kysyttäessä?en ymmärrä, miksi joku ajattelee, että hänellä on mikään oikeus tietää toisten sairauksia! Voi että on alhainen mieli. Vähän kunnioitusta, jos kerran on niin vakavat tutkimukset, että noin paljon joutuu käymään, niin kannattaisi vaan tukea ja kunnioittaa, eikä tunkeilla.jos poissaolot ovat ongelma koulun kannalta, niin ohjaapa vanhemmat keskustelemaan asiasta koulun rehtorin tai terveydenhoitajan kanssa.Itselläni oli kouluaikana vakava sairaus, jonka vuoksi jouduin käymään hoidossa kouluaikanakin. Asia hoidettiin niin, että rehtorille kerrottiin sairaus ja hoito ja hän neuvotteli kaikkien opettajien kanssa, kysyi, että saako sanoa terveydelliset syyt.

Ja mä kun luulin, että opettajilla olisi laaja sivistystaso.Etkö ymmärrä, ettei vanhemmat pysty kertomaan puolitutuille esim. Lapsen syöpä-epäilystä, koska se tunne on todella kamalaa, mitä siinä joudutaan läpikäymään sisimmässä. Sitten kun asioiden käsittely omassa päässä on päättynyt ja tilanne on jotenkuten pystytty hyväksymään, voidaan siitä kertoa muillekin. (Ei sitä kuitenkaan pysty hyväksymään, mutta ihminen oppii sietämään ajatusta, että lapsi on vakavasti sairas.)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat