Illallismenu- vinkkejä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sisältäen alkupalat, pääruuan ja ehkä jälkiruuan, hyvä viinisuositus ois kans kiva. Tulis kuudelle hengelle, joista kaksi lasta. Mukana ei tietääkseni ketään kasvisruokailijaa.



Pää on ihan tyhjä kaikista hyvistä ruuista, enkä viittis tehä samaa ku arkena.

Kommentit (7)

Vierailija

itse tein tätä jälkkäriä kun jouduin tekemään MIES porukalle päivällisen ja tää teki kauppansa =DDD ja on OIKEASTI ihan sikahelppo vaikka kuulostaa ensilukemalta vaikealta



Tän voi tehdä edellispäivänä valmiiksi jälkiruokamaljoihin ja vaan pursottaa kermavaahto päälle ennen syömistä.



P.S tee kahvisiirappia tuplamäärä koska meinaat syödä sen siltä istumalta kerran maistettuasi =D



Konjakki ei ole pakollinen eikä varsinkaan lasten annoksissa =)



MOKKAHYYTELÖ



5 annosta



Kahvisiirappi:

1 dl vahvaa, tuoretta kahvijuomaa

1 dl sokeria



Mokkahyytelö:

2 kpl liivatelehtiä

1 dl kahvisiirappia

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl kuohukermaa



Konjakkikermavaahto

1 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 rkl konjakkia





Kahvisiirappi: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä siirappimaiseksi. Annoksesta tulee noin 1,5 dl.



Mokkahyytelö: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta lehdet, purista kuivaksi ja lisää ne kuumaan kahvisiirappiin. Lisää seos keltuaisten joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi.



Lisää jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva kahvisiirappi-liivateseos kermavaahtoon. Annostele mokkahyytelö pieniin jälkiruokamaljoihin, laseihin tai espressokuppeihin.



Konjakkivaahto: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaahto konjakilla. Viimeistele mokkahyytelö vaahtopursotuksella ja tilkalla kahvisiirappia.



Vihje: Kahvisiirapilla saa täyteläisen mokan maun myös jäätelöannoksiin, kermaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.





VIINISUOSITUS:



Tämä on hyvin kevyt punaviini joka sopii mikäli ei ole kauhean tottunut juomaan paksuja mausteisia punaviinejä:



Italialainen luomuviini jossa liila etiketti, hinta ihan halvimmasta päästä alle 10 euroa



Vierailija

alkuruoaksi vaikka mozzarelasalaatti (lautaselle pinoon mozzarella siivuja, tomaattisiivuja ja basillikaa) ja lisäksi patongin paloja.

Pääruoaksi vaikka täytettyä lihamureketta (täytteeksi esim kasviksia ja kinkkusuikaleita tai herkkusieniä) sekä veneperunoita ja herkkusienikastiketta, ja vaikka höyrytettyäjä kasviksia voisulassa.

Ja jälkkäriksi esim. kahvia ja konvehteja tai suklaakakkua tai vaikka suklaamoussea.

Lihamureke varmasti uppoaisi lapsillekkin, samoin suklisjälkkärit.

Vierailija

jättikatkarapusalaatti



muutamaa rapeaa salaattilaatua

rucolaa

jättikatkaravunpyrstöjä (lasipurkissa suolaliemessä)

paahdettuja, suolattuja cashew-pähkinöitä

parmesaania



kasaa lautaselle huuhdellutsalaatit ja rucola, paahda varovasti pähkinät kuivalla pannulla (palaa helposti, sekoita koko ajan). Valuta ravunpyrstöt ja lisää salaattiin, päälle pähkinät ja vuole parmesaanista lastuja esim juustohöylällä. Päälle hieman hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa.

Vierailija

alkuun



Bruschetta



pääruuaksi



kokonaisena paistettua sisäfilettä ja valkosipuliperunoita,vihreä salaatti+sinappisalaatinkastike



jälkiruuaksi



tyrnicharlotta

Vierailija


alkuruokana esim.



suolainen piiras ja salaattia (piiraan voi tehdä esim. pieniin foliovuokiin, tarjolle salaatti lautaselle ja päälle lämmitetyt, vuoista irroitetut piiraat).



tai keitto, esim. sipulikeitto tai kukkakaalikeitto, vierelle hyvää leipää (sipulikeiton kanneksi voi tehdä esim. voitaikinakuoren).



pääruokana jotain lihaa ja juureksia; vasikkaa, hirvenpaistia tai muuta riistaa. myös riistamureke sopisi mainiosti. lisäkkeeksi kasvisgratiini, juurespaistos tms.



tähän väliin halutessa pieni välijuusto ja hilloketta (ainakin aikuiset yleensä tykkäävät), esim. appenzelleria tai manchegoa siivu ja vierelle appelsiini-, viikuna- tai paksua marjahilloa.



jälkkäriksi sitten kokonaisuuden mukaan esim. omenapaistosta ja jäätelöä, omenapiirakkaa ja kermavaahtoa, suklaakakkua ja vaniljavaahtoa, pikatiramisua..



jos omenajuttua jälkkäriksi, tarjoaisin kahvin sitten jälkikäteen erikseen ja siellä vielä esim. suklaata aveciksi.



meillä on tapana syödä pitkän kaavan mukaan kun vieraita tulee, siksi pitkä menu. näitä välijuttuja voi myös halutessa jättää pois ja koota sen kolmen lajin jutun. sesonkituotteita kannattaa hyödyntää ja miettiä jotain teemaa, esim. juustoteemaa jossa jokaisessa ruoassa käytetty jotain juustoa tai väljemmin esim. " syysmenuta" jossa käytetty sesonkituotteita (kuten edellä riistaa, omenia, juureksia yms.)



kysy jos tarvit ohjeita, mukavaa dinneriä!



Caddie



Vierailija

alkuruuaksi porkkanakeittoa

pääruuaksi jotain liharuokaa uunissa (naudanviipaleita, päärynää mustapekkajuustoa) + jonkinlaista perunalisäkettä

jälkkäriksi vaikka jäätelöä ja marjoja



En nyt millään muista tota uuniruuan reseptiä kun se on kotona ja mä olen töissä =)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat