Lapsi löi päänsä ja menetti hetkeksi tajuntansa!!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän pojalle (1v 7kk) on elämänsä aikana käynyt jo kolme kertaa noin. Tänä iltana viimeksi. Hän putosi keittiön tuolilta ja löi takaraivonsa lattiaan. Hetken hän oli suu auki ihan niinkun että kohta tulee iso huuto, mutta... ei tullut. Poika meni ihan veltoksi ja silmät oli kiinni. Hetki siinä meni ja sit alkoi tokenemaan. Vähän aika oli sellainen tokkurainen, mut hetken päästä jo ihan normaali.

Mietin onko meidän poika jotenkin erityisen " herkkä" . Ekan kerran hän putos meidän sängystä 7-kuisena ja oli vetelä muutamia sekunteja. Sillon soitin hätänumeroon ja oltiin muutamia tunteja sairaalassa tarkkailussa.

Haluaisin tietää onko muilla samanlaisia kokemuksia. Pelottaa, että kehittyykö pojalle kenties joku aivovaurio noiden putoamisten seurauksena vai onko hetkellinen tajunnan menetys ihan normaalia.Kommentit (11)

Poika on ollut tapahtuman jälkeen täysin normaali. Aion kyllä tarkkailla häntä, jos vielä tän päivän aikana jotain erikoista ilmaantuu.

Yökin meni ihan hyvin. Hän heräilee normaalistikin vielä öisin, niin viime yönäkin, joten tiesin hänen olevan ihan kunnossa.

sieltä saimme ohjeet mahdollisen aivotärähdyksen seuraamiseen ja " hoitamiseen" .3-4t kuluttua lapsen nukahtamisesta on lapsi herätettävä, ei riitä että raottaa vain silmiään ja uinahtaa uudestaan vaan on oikeasti herättävä. jos ei niin yhteys päivystykseen tms.tajunnan menetys ei ole enään lievä aivotärähdys vaan kyse on jos vakavammasta.Luin yöllä tän viestin ja huolestuin.Meillä poika on sellaien että lyö päätää aika useasti kun kaatuu ja olenkin ollut tosi huolissani siitä asiasta.Meille lääkäri sanoi että aina tajuttomuuden jälkeen pitää mennä sairaalassa käymään.Toivottavasti teillä sujui yö hyvin!

Mun kolmevuotias tyttö putosi perjantaina tuolilta ja löi päänsä.

Soitin sairaalaan siinä vaiheessa, kun hän rupesi oksentamaan. Multa kysyttiin ensimmäiseksi itkikö kun putosi, jos ei, se on kuulemma vakava merkki ja niin ei saa tapahtua. Lisäksi neuvottiin, että jos oksentaa toisen kerran, on mentävä lääkäriin. Jouduimmekin käymään, tyttö oksensi kaikkiaan 5 kertaa kotona, kerran sairaalassa ja kaksi kertaa vielä kotiin tullessa. Hän oli tosi väsynyt, ei jaksanut puhua, seistä eikä mitään muutakaan.

Sain tällaiset kirjalliset ohjeet lastenklinikalta:Aivotärähdyksen tavallisimmat oireet ovat kalpeus, pahoinvointi ja oksentelu, uneliaisuus, muistamattttomuus, päänsärky sekä lyhytaikainen tajuttomuus heti vamman jälkeen. Jo muutama näistä oireista riittää aivotärärähdysdiagnoosin asettamiseen.

Aivotärähdysdiagnoosia ei voida varmentaa kallon röntgentutkimuksella. Kallon mahdollinen säröytyminen -hiusviivamurtuma- ei vaikukta aivotärähdyksen arviointiin tai ennusteeseen.

Aivotärähdys ei sinänsä aiheuta myöhäisvaivoja, parin vuorokauden kuluttua vammasta lähes jokainen aivotärähdyksen saanut lapsi on toipunut jo aivan ennalleen.

Koska samanlaiset ensioireet voivat johtua myös monta kertaa vaarallisemmasta kallonsisäisestä verenvuodosta ja koska sen tyypilliset merkit voivat ilmaantua vasta monen tunnin kuluttua, on tärkeää, etätä joku tarkkailee lasta ensimmäisenä vamman jälkeisenä vuorokautena.

eli missään nimessä ei ole normaalia että lapsi menee edes lyhyeksi hetkeksi tajuttomaksi kun pää kolahtaa. lapsella voi olla lievä aivotärähdys vaikkei taju menisikään ja käsittääkseni tuo tajunnan menetys on aika vahva merkki aivotärähdyksestä ja lapsi olisi paras viedä silloin lääkäriin.mutta kun kotona olette jo olleet niin en tiedä onko järkeä lähteä lasta nyt enää viemään lääkäriin. tarkkaile kuitenkin lapsen vointia yölläkin, herättele ainakin pari-kolme kertaa ihan hereille asti ettei mene uudestaan tajuttomaksi. samoin pahoinvointi on huono merkki ja silloin täytyy lähteä lääkäriin. aivotärähdykseen liittyy aina riski aivoverenvuodosta ja siksi tuo jälkiseuranta on tärkeää vaikka lapsi vaikuttaisikin oireettomalta.

Taisi poika pelästyä pahasti? Noin pieni ei osaa kovin hyvin kuvata oloaan, joten tarkkaile, muuttuuko lapsi veltoksi ja uneliaaksi tai yöllä vaikeasti herätettäväksi. Kunnon tällin jälkeen kannattaa yölläkin tarkistaa tilanne usein. Ja heti kuhmukohtaan kylmää, esim. pakastevihannespussi, se helpottaa.Itse olin lapsena usein pyörtyä, jos oikein kovasti sattui. En oikeastaan edes ehtinyt tajuta kipua, kun silmissä jo musteni.

niin tarkista yön aikana että reogoi herättelyyn ja puhutteluun. Aivotärähdys voi hänellä olla. Jos ei reogoi tai on muuten veltto/unelias käyttäisin päivystyksessä. Vaikka lujaa tekoa nuo lapsoset ovat niin silti.JA tuohon tajuttomuusasiaan en pysty sanomaan mitään mutta asia varmasti kannattaisi ottaa esille kun seuraavan kerran lääkärissä käy. Harvemmin lapsilla tajuttomuuskohtuksia tulee kun päänsä lyövät.

saanut epilepsiakohtauksen ja pudonnut sen seurauksena. Tämä saattaisi selittää oireiden voimakkuuden vähäiseltä näyttävästä putoamisesta.Lääkärin suorittama tutkimus on välttämätön.Älä käytä sanontaa " tulee iso huuto" . Se on sivistymätöntä ja lasta halventavaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat