Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kammottaako sinua ympäristön kemikaliosoituminen?

Vierailija

Sivut

Kommentit (27)

- luonnonmukaiset pesuaineet, ei mitään desinfioivia tai muuta erikoisaineita/myrkkyjä, ei ylimääräisiä, parilla perusaineella pärjää hyvin

- luomuruoka > mahdollisimman vähän (jos ollenkaan) kemikaaleja

- luonnonkuituiset vaatteet

- ei ikinä mitään pinnoitteita kankaisiin/huonekaluihin/vaatteisiin (esim. itsesiliävät, likaahylkivät, roiskesuojat jne)

- luonnonkuituiset muut kodin tekstiilit

- ei " kiinaleluja" , muovituotteet ovat turvallisia, mikäli tuottaja on vastuullinen, halppisleluja sen sijaan jää jatkuvasti kiinni turvarajojen ylittämisistä tai kiellettyjen aineiden käytöstä

- hygieniatarvikkeet hajusteettomina (uskomaton määrä kemikaaleja sisältyy sanaan parfym) ja mahdollisimman " perussettinä" (=ei kilometrin pituista kemikaaliluetteloa sisältö-kohdassa)Näissä jotain mitä tuli heti mieleen, on varmasti paljon muutakin.

Kemikalio = kauppa, jossa myydään meikkejä. Onko ap:n ympäristössä liikaa kauneushoitoloita vai mikä mättää?Joo. Kyllä se vaan on niin, että näistä asioista meuhkaavat ne, jotka eivät niistä tiedä yhtään mitään eivätkä edes osaa kirjoittaa tarkoittamaansa sanaa oikein. Näettekö yhtään kemistiä tai lääkäriä panikoimassa ympäristökemikaalien vuoksi?

Tuoksuttomia ja luonnonmukaisia tuotteita aion käyttää ainakin lapsellani. Mitä haittaa siitä on? Ja miksi sen pitäisi ketään muuta ärsyttää, jos minä niin teen? Jos joku on sitä mieltä, ettei kemikaaleista voi olla mitään haittaa, niin so be it. Kukin tekee niin kuin parhaaksi katsoo. Loppupeleissä katsotaan olenko minä ollut fiksu vai turhastahössöttäjä.

Vierailija:

Lainaus:


Joo. Kyllä se vaan on niin, että näistä asioista meuhkaavat ne, jotka eivät niistä tiedä yhtään mitään eivätkä edes osaa kirjoittaa tarkoittamaansa sanaa oikein. Näettekö yhtään kemistiä tai lääkäriä panikoimassa ympäristökemikaalien vuoksi?

Käsittääkseni tuotteet, joissa on merkintä " hajusteeton" tarkoittaa sitä, että tuotteessa on vaan muista kemikaaleista aiheutuva haju (nehän eivät todellakaan ole hajuttomia), mutta varsinaista hajustetta (joka peittäisi sen kemikaalihajun) ei ole lisätty.Herkille hajusteettomutta suositellaan, koska hajusteet itsessään ovat usein allergisoivia/herkistäviä.t. 3+6+11

Kemikalisoitumisen kammoaminen ei ole mitään yksinkertaisten huuhaapelkoa vaan ihan todellinen asia. En ole kemisti (ja vaikka olisinkin niin juurikaan enempää en tietäisi kemikalisoitumisesta), vaan olen biologi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat