Olen välillä niin loppu näihin " allergioihin" !! Suolivaivoista kärsivä 1.5 vuotias lapsemme...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

...nukkuu edelleen todella huonosti ja välillä tuntuu, että mikään ruoka ei sovi! Iho on todella siisti ja sen vuoksi tämä diagnotisoiminenkin on niin vaikeaa! Lapsemme on altistuksissa todettu allergiseksi viljalle (välitön reaktio) ja maidolle. Myös monet muut elintarvikkeet ei tunnu sopivan. Ulosteet ovat TODELLA vaihtelevia, välillä tuntuu, että ruoka tulee lähes samanlaisena pihalle kuin suuhun laitettuna eli ruoka ei sula!Apua olen hakenut monesta eri paikasta, mutta nyt mietinkin pitäisikö vielä kerätä voimia ja vaihtaa allergiapuolelta suolistolääketieteeseen... (Mikähän se oikea termi nyt olikaan?)Olisi tosi kiva kuulla jos muilla vastaavia tilanteita!

Sivut

Kommentit (17)

Miten tutulta kuulostaakaan :( Ja eipä helpota yhtään kun neuvolalääkärit yms. ihmettelevät tytön silkin sileää ihoa :/ Meillä siis myös suolioireileva 1v4kk tyttö. Oireina: itkuisuus, ummetus, pahanhajuiset ulosteet sekä syömättömyys (joka oireista mielestäni rankin). Tyttö on pieni ikäisekseen eikä tuo syömättömyys ainakaan auta asiaa.... Meillä siis maito,-muna- ja vilja-allergia.Tosin nyt näyttää kaura sopivan :) Ja jatkuvat nuhat yms. hidastavat uusien ruokien kokeilua. Tällä hetkellä n. 10 ruoka-ainetta + erityiskorvike.

ja näkyivät vain löysänä, pahalle haisevana kakkana ja yöheräilyinä. Joskus heräsi ihan huutamaan, mutta rauhoittui kun sai tutin suuhun, joskus heräili ilman huutoa. Tämä kaikki oli neuvolan jne. mielestä normaalia, mutta koska ei mennyt ohi, mentiin lastenlääkärille, ja ruokavalioita kokeilemalla löytyivät allergiat: maito, muna, kaura ja palkokasvit. Paranivat välttämisellä vuoden kuluttua.Tytöllä sitten allergiat oireilivat vauvana pahemmin ja myös selvällä ihottumalla, mutta nykyisin (2v) hänelläkin useimmiten vain yöheräilyillä (tunnin välein, joko vain alkuyöstä tai koko yön) ja löysällä kakalla. Pientä näppyä tulee myös suun ympärille. Kalasta oksenteli 3 päivänä, se on ollut pahin tähän asti.

Lohduttavaa lukea että meitä on paljon. Ei voi ymmärtää kuinka turhauttavaa tämä on, ellei itse ole kokenut. Meillä on maito- ja vilja-allergia todettu virallisesti altistuksissa (kaura käy). maito todettiin jo ajat sitten, mutta viljat on altistettu tänä syksynä. Omien kokeilujen mukaan allergioita on monia monia muita, ne vaan ei näy verikokeissa eikä ihotesteissä.Meillä ruisaltistus teki vatsan todella kipeäksi ja kakkaa tuli monia kertoja päivässä yli viikon ajan. Koska oireet olivat meille normaalia rajummat, niin tytön vatsa alkoi reagoimaan myös tuttuja ruoka-aineita vastaan! Tämä on altistushoitajan mukaan normaali reaktio eli kun suolistoa on ärsytetty rajusti, niin väliaikasesti alkoivat tutut ruoka-aineet vaikuttaa allergian tavoin. Jätin tutuista kauran ja maissin pois (epäilin niitä) ja karsin ruokavalion aika suppeaksi. Vatsa alkoi parantua ja nyt olen pikkuhiljaa ottanut taas kauran käyttöön ja onneksi siitä ei nyt ole tullut mitään! Olin todella epätoivoinen ja niin turhautunut jälleen kerran, mutta ei auta kuin jaksaa. Yöt meilläkin aika levottomia, tosin korvatulehdukset ovat vaikeuttaneet allergoitten lisäksi elämäämme. Tyttö on jo ollut pari kuukautta päiväkodissa, joka on hieman häirinnyt allergioiden selvittelyä, kun en aina tiennyt mitä ruokaa hän on saanut. Nyt meillä on käytössä ruokapäiväkirja, josta on parempi saada selvyyttä, jos jotain tulee. Nyt kuitenkin mennyt hyvin ja pelkkää positiivista sanottavaa päiväkotielämästä ylipäänsä.

Meillä ei muuten käy maitohappobakteerit, ei edes maidottmat gefilukset. Ehkä kannattaa jättää niitäkin pois jos ei ole selvyyttä mistä vatsa reagoi. Hidasta ja kärsivällisyyttä vaativaa salapoliisintyötä tämä on! Mutta onneksi emme ole yksin!

Katselin tuota listaa ruuista, joita voitte syödä.

Meillä vilja, maito, muna yms kaikelle mahdolliselle allerginen poika, joka reagoi kaikkien niiden eläinten lihalle, jotka syövät ravinnokseen viljaa. Eli possu, broileri, kalkkuna ja saksanhirvi aiheuttivat viiveella pahat suolisto-oireet. Nauta ei myöskään käynyt. Nyt syömme poroa ja kaikki hyvin! Yhdellä lihalla pärjää myös ihan hyvin.

Kesäkurpitsa nostaa myös ihottuman.

Varmasti turhauttavaa kun tilanne on edelleen ennallaan. Onko lapsella vakuutusta, oletteko käyneet yksityisellä lapsen allergioihin erikoistuneella lääkärillä?

Meilläkin alle vuoden iässä oli kovasti puklailua ja oksentelua. Onko teille tehty ihopisto (brick) testejä. Meilläkään ei verikokeissa näkynyt mitään mutta brickit paljasti selvästi maidon ja myös vilja- allergian. Lisäksi löytyi joukko muita sopimattomia aineita (soija, mausteet, herneet, porkkana, muna, kala jne)Olettaisin, että kannattais lähteä kuitenkin noista testeistä liikkeelle ennenkuin typistää turhaan ruokavaliota liian suppeaksi. Näin pois jätetyt ruoka- aineet eivät sitten myöhemmin näy välttämättä testeissä!?Tsemppiä teille!

Lapsi syö tällä hetkellä risiä, maissia, kesäkurpitsaa, ruusunmarjaa, päärynää, lampaan, kalkkunan, kanan ja possun lihaa. Eli tästä listasta tuntuisi ikävältä karsia ja kun toisinaan tilanteet ovat parempiakin. Hivenaineita, vitamiineja ja maitohappobakteereita on myös listalla, joten en tiedä aiheuttako nämä jotain. Nyt olemme kokeilleet myös cuplaton kapseleita, mutta niistäkään ei tunnu olevan apua. 2 viimeistä yötä (ja päivää) ovat olleet taas aivan kamalia; ilmaa ja itkua...Hyvää jatkoa teille ja toivotaan, että nämä iän myötä pian helpottavat!

Meillä on 1v 2kk ikäinen tyttö. Hän sairasti aikanaan paksusuolentulehduksen, joka parantui. Mutta nyt hän on ulostanut pari kuukautta löysiä ulosteita, jossa on usein paljon sulamatonta mukana. Yöt ovat myöskin melko karmeita, eli heräilyä vähän väliä. Näitten oireitten vuoksi aika allergialääkärille on varattuna.Tyttö on kuitenkin päivät kuin pieni aurinko, eikä yölläkään heräile mitenkään hirveästi itkemään, vaan lähinnä tuttinsa perään haikailee. Peppu ei punoita kuin harvoin löysän kakan jälkeen, eikä kakkaaminen ole mitenkään kivuliasta.Kysyisinkin siis, että onko teillä suolistoperäinen allergia aiheuttanut aina kipuilua ja itkuisuutta, vai onko allergia näkynyt pelkkänä ulostustahdin muutoksena ja löysyydessä?..Iho oireita ollut pienestä lähin (6kk) alkoi iho reistailee, veikkailivat atooppista ihottumaa,ja varmaan onkin..Sitten tänä kesänä kävi suolisto reistailee, kesken ruuan esim.wc:een, ja limaakin ulosti välillä, vatsa todellakin toimi välillä liiankin aktiivisestikkin nykyään,nämä oireet nyt tullut iho-oireiden lisäksi..

Prick-testit otettiin häneltä kun oli 2½vuotias,testattiin vain ötökät ja siitepölyt, ja pölyt..Vain siitepölylle vähän nousi iho..

Nyt kuukauden pvät sitten otettiin keliakia,laktoosikoe, ei niissäkään mitään..Nyt 5vuotis neuvolassa, lääkäri katsoo tilanteen ja todennäköisesti jatkamme allergian/oireiden etsimistä.

Itse tiedän kyllä muutamia ruoka-aineita mitä välttää..Tässä ajan kanssa oppinut.

Nytkin Iho todella kuiva ja rikki, eli ihan kuin Atooppinen, Mutta parempi kuin muina vuosina, Ja kiitos kuuluu maitohappobakteeri tabuille, jota lapsi nyt syönyt sitten, ja iho voi todellakin paremmin,Kuin esim.viime vuonna tähän aikaan.

Kesällä iho lähes oireeton, toki jotkut ruuat sen silloinkin laukasee.

Rankkaa kun Lapsi reagoi johonkin iholla ja varsinkin suolella:/-tsemppiä allergisten mammoille-

Kommentoisin kysymystäsi allergiapuolelta siirtymisestä suolistopuolelle.Lapseni alkoi juuri tuossa iässä käymään sairaalan suolistolääkäreillä ja lastenlääkäreillä, kun otti päähän itseenikin se ainainen HYVÄN IHON KEHUMINEN ja ihotautilääkäri väitti, ettei kaikki ole allergiaa. Olin hänen mielensä hysteerinen tms.Suolistolääkärit tutkivat ja sanoivat, että oksentaminen on paha allergian oire. Lastenlääkärit kantoivat huolta lapsen kasvamisesta. Mutta nyt olen sitä mieltä, että olisi kannattanut etsiä asiallinen ja oman alansa osaava allergologi yksityispuolelta. Koska eipä noilla muilla lääkäreillä ollut niin laajaa tietoa allergioista kumminkaan. Hyvä ravitsemusterapeuttikin olisi tarpeen.Ja toinen asia: lihat. Joku jo siihen kiinnitti huomiota ja samaa mieltä hänen kanssaan. Kokeile jättää niitä pois ja aloita esim Pirkan kotimaisella pakaste porojauhelihalla!Lämpimästi toivotan jaksamista Sinulle ja perheellesi. Tuossa iässä lapseni alkoi nukkumaan ekaa kertaa niin, ettei herännyt tunnin välein koko yön! Vasta 3v täytettyään (tässä kuussa) alkanut nukkuun tosi hyvin, herää enää pissalle kerran yössä, jos tarvetta. Ruokaaineita 20 tällä hetkellä mukaanlukien sokerit, suolat ja rasvat. Tsemppiä!

meillä samanikäinen, pääasiassa suolioireinen lapsi.Miten laaja ruokavalio lapsella nyt on? Pystyisitkö karsimaan sieltä jotakin pois, jolloin oireiden aiheuttaja olisi helpompi jäljittää? Onko oireilu pahentunut/ alkanut jonkun tietyn ruuan aloittamisen jälkeen vai ollut jatkuvaa?Meillä on jouduttu menemään ruokien kanssa yksi kerrallaan kokeilemalla. Välillä on ollut vaiheita, jolloin koko homma on pitänyt aloittaa alusta ja kokeilla ruuat uudelleen yksitellen. Nyt tilanne on ollut jo pidempään rauhallinen, mutta ruokavalio on hyvin suppea.

että allergiatestit (labrat ja prickit) eivät välttämättä kerro totuutta pikkulapsen allergioista. Meillä on kaikista testeistä selvitty puhtain paperein ja silti lapsi on diagnosoitu hankalasti moniallergiseksi.

Meillä eivät käyneet kummatkaan gefilukset.

Maitoallergiselle sopivia ovat apteekista pan acido sekä rela tipat, eli näiden bakteerikantaa ei ole kasvatettu maitoproteiinissa.

Relatipat ovat meillä ainoat sopivat ja onneksi ovat helppoja annostella ja ottaa.

Hei, Pelkään jo etukäteen, että tammivauvastamme tulee allerginen, kun olen itsekin allerginen lähes kaikelle mikä liikkuu... Isot sympatiat teille kaikille!Tii@: Tuli mieleen niistä maitohappobakteereista, että ovatko ne sellaista merkkiä, jotka sopii maitoallergikoille? Esim. gefiluksesta on myytävänä normaalia merkkiä ja hyla-merkkiä, jota kannattaisi ainakin kokeilla, jos haluaa niitä syödä.Lähipiirissäni on yksi mielettömän allerginen lapsi, allergiaa on erityisesti maidolle. Hän sai vauvana apteekin kalleinta soijajauhemaitoa korvikkeena, nykyään taaperona juo kauramaitoa. Lääkärit eivät tosin ensin meinanneet millään kirjoittaa sille kalleimmalle korvikkeelle reseptiä, vaan yrittivät ensin aina jotain vähän vähemmän maitoproteiinia sisältävää korviketta. Kuitenkin vasta täydellinen maidon lopettaminen auttoi. PS. Pohjantähden lapsivakuutus korvaa kai ainoana myös ruoka-ainevalmisteita.Tuli mieleeni myös, että kuinka monen ruoka-aineallergialapsen perheissä on eläimiä? Jos nimittäin eläinallergia vaikka pahentaa muita oireita? Tuo mainitsemani lähipiirin lapsi sai kaikki allergiaoireet punoittavine poskineen ja kovine itkuineen jo ihan parikuukautisena. Lääkärit väittivät, ettei niin pienillä voi mitenkään vielä olla eläinallergiaa. Lopulta perhe luopui koirastaan ja oireet lievenivät heti selvästi. Sitten hivenen vanhempana lapsella jo näkyikin vahva koira-allergia testeissä.terkuin

tausta-palstailija

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat