Imettäjän ruokavalio?

Vierailija

Reilun viikon ikäiselläni vauvalla on selvästi vatsanväänteitä ja ilmavivoja. Syö säännöllisesti n. kolmen tunnin välein. Olisko kellään vinkkejä siitä, mitä ruoka-aineita minun kannattaisi välttää mausteiden lisäksi?

Kommentit (6)

Vierailija

Seuraile tilannetta.Vauvasi sai vielä viikko sitten kaiken ravintonsa napanuoran kautta. Voi ottaa aikansa, että suolisto pääsee mukaan menoon ja alkaa toimia ongelmitta. Jos vauvasi vain ähisee, puklailee ja piereskelee mutta ei huuda pitkiä aikoja päivittäin, voit mielestäni ihan hyvin seurailla tilannetta.

Vierailija

On vanhaa tietoa että äidin ruokavalio vaikuttaa lapsen masuun. Ainoastaan äidin kuuluu välttää itseään allergisoivia tuotteita.Voi olla että sinulla on ns. syöksytisut joilloin maitoa tulee liikaa eikä pikkunen kerkeä juomaan maitoa omaan tahtiin. Pikkusen määrän etumaidon pumppaamista voi auttaa tai imettää hiukan useammin, tosin noi lisää maidontuotantoa..Imetysasentoa voi tarkistaa, meneekö jostain asennosta helpommin ilmaa ja onko nänni kunnolla suussa?Sitten ihan kunnon röyhtäytykset peliin. Meillä poika ei sitten millään röyhtäse. Esikoinen röyhtäsi kunnolla heti kun nosti olkapäälle..

Röyhtäyttää voi kesken ruokailunkin!Maitohappobakteerit tasaa vattan toimintaa. Ja Cuplaton auttaa ilmavaivoihin myös.Meillä jumppaaminen auttaa pierutteluun. Hellästi vattahierontaa ja jalkojen nostamista masun päälle.

Kuumemittarikin tuo monesti ilmaa ulos.

Vierailija

Kyllä ihan nykyisenkin tiedon mukaan äidin ruokavalio voi vaikuttaa lapsen mahaan ja aiheuttaa vaikeitakin vatsaoireita. Tällöin kyseessä saattaa olla intoleranssi/allergiaoireet jotain äidin syömää kohtaan. Tyypillisimpiä allergiaoireiden aiheuttajia ovat maitoproteiini, viljojenproteiinit ja kananmunan proteiinit. Jos epäilet allergiaoireita ja koet selvästi jonkun tietyn ravinnossasi aiheuttavan vatsanväänteitä, juttele asiasta neuvolassa. Hyvin perillä oleva th osaa opastaa välttämis/altistus- kokeilun. Tai jos ei th niin yleensä neuvolan lääkäri osaa.

Vierailija

Kysyin neuvoilasta apua vastaavaan, ensin ainoastaan ilmavaivoja ja sitten piene kakka muuttui vihreäksi seitsemän viikon iässä. Piereskellessä ähisi ha itki vähän, olo oli selvästi epämukava syötön jälkeen.Terveydenhoitaja ei epäillyt allergiaa, sillä iho oli hyvässä kunnossa (hormooninäpyt on ihan ok., eikä kuulu tähän)Sain ohjeeksi vältellä ruoka-aineita, jotka voivat aiheuttaa vauvalle ilmavaivoja eli sipulia, kahvia, omenoita, kaalia, suklaata ja paprikaa. Oireet hävisivät kahdessa päivässä, kun lopetin noiden käytön. Nyt olisi tarkoitus testata, voinko lisätä niistä jotain ruokavaliooni :)Toki allergia voi olla kyseessä, vaikka iho ei oirehdi, mutta se on käsittääkseno hieman harvinaisempaa, tätä voit kokeilla, eron huomaa kuitenkin nopeasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat