Eka kertaa toppapuku päälle tänään?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä mittari näytti -10 aamulla kun poika 4v lähti tarhaan. Tähän asti ollut vk haalari ja alla fleeceä, paitsi eilenki tarhantäti valitteli että kylmä on niin poika oli itse pukenut eikä kukaan ollut antanut eikä jälkeen päin tarkastanut niin eipä ollut fleeceä päällä. Mies käski tänä aamuna laittaa jo talvipuvun. Olikohan liian aikaista?

Sivut

Kommentit (19)

kylmä? Meillä ainakin vajaa 3 vuotia haluaa sisälle jos eile puettu tarpeeka vaatetta päällä.Viime viikonloppunakin oli plussa asteita mittarin mukaan, mutta kylmä tuuli puhalsi ja teki ilmasta todella kylmän. Kyllä meillä on ollut toppapuku jo käytössä pari viikkoa. Paljon helpommin lapsi saa puettua yhden puvun kuin monta vaatekerrosta.

Meillä laitetaan villapuku vasta lähempänä -20 ja yleensä pojat ei edes viihdy ulkona kovin kylmällä. Nyt tuntuu että onkohan iltapäivällä kun menevät ulos niin jo lämpöasteita ja silloin varmaan poika läkähtyy. En älynnyt laittaa tuota välikausipukua mukaan. =( Kyllä nämä väliajat on aina tympeitä. Ois joko syksyinen ilma tai sitten kerralla kunnon talvi niin ei tarvis arpoa pukemisten kanssa. =)

Meillä ei laitettu tänään vielä toppahaalaria vaan välikausihaalarin alle

Pitkät kalsarit

Pitkähihainen body

Fleese housut

Fleese takki

Päähän kypärämyssy ja paksu puuvillapipo

Käsiin talvihanskat

Jalkaan hieman pakummat syyskengät

Mukaan hoitoon laitoin collegehousut ja ohkasen fleesepuseron ja välikausihanskat.

Meillä kyllä poika liikkuu sen verran ulkona että taitaa olla tämänpäiväisissä tamineissa hiestä märkä.

Kysyin hoitajalta oliko poika valitellut että on kylmä niin ei ole. Hoitaja tunnustelee välillä käsiä ja niskaa, onko kylmät. Eilenkin kun tulivat luonaalle niin oli poika ollut hikinen, vaikka oli ollut sama vaatetus kun tänään iltapäivällä.

Poika siis 2v 4kk.No jokainen pukee lapsena kuten haluaa, mutta ihmettelen vain. En kaipaa mitään moraalisaarnaa tästä kirjoituksestani. Asiallisesti toki saa kommentoidaJa laitoin pojalle talvihaalarin, tosin käytetyn, että oli ohentunut. Alle sisävaatekerta. Kun vein hoitoon, sanoi hoitaja, että täytyy varmaan laittaa villapuku alle, kun menevät ulos. Ja kun hain pois, oli sisävaatekerta, collegepuku, villapuku ja tuo toppahaalari! Ihan tajutonta! Asteita oli hakiessa +2. Miks hoitajat pukee niin älyttömästi? Poika on 2 v ja touhuaa paljon.

olen ihmetellyt, miksi ihmeessä puetaan niin tajuttomasti!Meidän pojalla oli tänään pois hakiessa päällä sukkikset, pitkähihainen body, verkkarit, villapuku, toppahaalari ja kaiken päällä sadevarusteet!!!Miten ihmeessä pieni mies voi edes liikkua tuollaisessa varustuksessa. Monta kertaa olen yrittänyt tarhassa selittää, ettei poika tarvitse valtavasti vaatteita kun hikoilee todella helposti, mutta ei vain uskota. Ilmeisesti täytyy viedä osa vaatteista pois tarhasta etteivät pue kaikkea mahdollista päälle kerralla... Mutta kun ilmat ovat vaihdelleet niin paljon, että ajattelin että muutama vaihtoehto ei olisi pahasta!

Moonika:

Lainaus:


Kyllähän sitä itsekin olisi aika kuumissaan, jos 2 tuntia juoksisi ulkona villapuvussa ja toooosi lämpimässä toppahaalarissa -2 asteen pakkasessa ;)
että eipä kaikki lapset kahta tuntia juokse siellä ulkona pakkasessa. Esim. tää meidän poika ei juuri juoksuaskelia ota ulkona ollessaan, joten senkin puoleen joutuu häntä kunnolla pukemaan ja kun hänelle ei ole edes rasvakerrosta liiemmälti kehossaan, niin senkin seikan joutuu ottamaan huomioon. On ihan ymmärrettävää ja järkevää, että jos lapsi on kovin aktiivinen ulkona ettei häntä ylipueta. Siinä voi helposti vilustua jos kovasti kylmässä ilmassa hikoaa. Ja taas toisin päin vähemmän aktiviisen lapsen kanssa - vilu tulee vähillä vaatteilla.Mäkin laitoin tytölle talvihaalarin päälle vaikka täällä oli ehkä pari miinusta astetta. Eipä tarvinu laittaa alle ku normaalit sisävaatteet, eikä pukea monta kerrosta alle.

Niin ja tytön tarhassa ulkoillaan aamuisin niin siksikin ajattelin et toppapuku on parempi. Päivällä haen tytön ennen kun he menevät ulos.

Pakkasta on ollut aamuisin noin -2 ja ikää pojalla 2v. Hoitoon on lähtenyt varusteinaan pitkät kalsarit ja pitkähihainen aluspaita+ fleeseasu+ välikausihaalari. Ja päässä tietysti pipo ja käsissä ohuet topaphanskat, jalassa " vaelluskengät" tai jotain sinne päin villasukilla.Hoitajilta olen kysynyt, että onko pojalla ollut kylmä ja ei ole ollut. Eikä ole myöskään ollut kylmä mistään kohdasta (ei niskasta eikä varpaista) kun ollaan kotiuduttu iltapäivällä, silloin on ehtinyt ulkoilla tunnin hoidossa ja istua vartin pyörän kyydissä.Minä käytän mieluummin nyt fleesepukua (joka ei muuten ole mikään jäykkä ja tiukkan vaan kivan leppoisa) ja välikausihaalaria kuin toppahaalaria näillä ilmoilla. Sitten toppis käyttöön, kun noilla ei enää tarkene. Ja villahaalaria toppiksen väliin vasta aika kovilla pakkasilla, ei millään parin asteen pakkasilla tosiaan!! Kyllähän sitä itsekin olisi aika kuumissaan, jos 2 tuntia juoksisi ulkona villapuvussa ja toooosi lämpimässä toppahaalarissa -2 asteen pakkasessa ;)

lasten kerrospukeminen. Eikö lapsella ole tukalat oltavat, jos on liian monta vaatekerrastoa päällekäin (esim. fleece-vaatteet on usein tosi paksuja/tönkköjä). Itse laitan mieluummin lapselle pikkupakkasella ohuet sisävaatteet + toppapuvun kuin paksut sisävaatteet, paljon välikerrastoja ja ohuen ulkoilupuvun.Kovalla pakkasella meillä on sitten käytössä paksummat sisävaatteet + villakerrasto.Mietin vaan iltapäivää että onkohan sitte liian kuuma, mutta jättäköön sitten gollegevaatteet sisälle. =) Ensin kaivelin villahaalaria yms... välikausipuvun alle, mutta mies sanoi sitten että no anna se kunnon puku ettei tartte montaa kerrosta pukea. Eilen pojalla oli tosiaan ollut kylmä kun oli vain gollegepuku ja välikausihaalari päällä. Poika meinaa itse riisua tai jättää pukematta aamuisin alupaidan ja samoin käy pitkien kalsareiden kanssa niin sitten pojalla ei ole kuin gollegeasu päällä. Mies kun ei kovin tarkasti seuraa miten ja mitä poika pukee ja minä yritän makoilla sängyssä sen aikaa kun ne lähtee että pikkuiset eivät herää. No toivotaan ettei hiki ala valumaan!

Mies meinasi sen fleecen tuoda pois sieltä etteivät vaan nyt erehdy sitä sinne väliin vielä pukemaan. =)

Ihmetyttää nämä " nyt -10 astetta" ja ei vielä toppavaatteita. Miksi ei? Lokakuun vuoksi? Syksyllä ainakin itsekin palelen paljon helpommin eka kylmillä kuin talvella, kun on vähän ottunut.Meillä tyttö 2v oli vkloppuna ulkona 45min vkhaalarissa + villahaalarissa + sukkiksissa + kollegehousuissa + villahanskat (ruskovilla, 2kerrosta)+ välikausihanskat + pitkä body + pitkäh. T-paita, asteita oli 0 ja OLI TÄYSIN JÄÄSSÄ kun päästiin sisälle. Jotkut vaan on vilukissoja vaikka liikkuisivatkin, niin minäkin. EI tulisi mieleenkään lähteä ulos kesätakissa kun on 0 astetta mittarissa, saati sitten pakkasta.Ja sillä varjolla en todellakaan häntä jätä pukematta lämpimämmin että huolehtisin mitä sitten talvella kun on -20 astetta. Laitetaan sitten vaan kerrastoja enemmän. Ja -7 asteessa pelkkä ajatus vanhasta toppiksesta (kuluneesta) tuntuu karmaisevalta, kyllä lämpöä pitää olla jo niissä lukemissa meidän tytölle, + itselleni. Laitan villahaalarin aina toppiksen alle jos on < -5 astetta. Ihmetelkää vaan! Eipä ole kertaakaan ollut niska hikinen.

ei siis edes pakkasta, mutta tosi kylmä tuuli. Katsoin sen helpommaksi kuin että olisin välikausihaalarin alle mättänyt monta kerrosta vaatetta. Paksumpi toppapuku tulee käyttöön vasta kun on lunta ja/tai kova pakkanen. Täällä ei vielä ole -10:ntä nähty..

Tänään vähän vähemmän, mut silti aattelin toppapuvun laittaa. Ei tarvii alle sit mitään kauheita kerroksia vaatetta;)R-P ja tyttö 2v. (kylläkin ihan kotihoidossa)

...siis jos pakkasta on -10, niin ei kai sillon ole liikaa villapuku/fleece toppahaalarin alla? Meillä ainakin nyt 3 v tytöllä viime talvena oli vastaavilla lukemilla villapuku + toppahaalari, eikä hiki ollut. Vasta lähempänä nollaa on laitettu collegepuku + toppahaalari. Muutamalla plusasteella villapuku/fleece + välikausihaalari... Keskusteluja seuratessa tulee tunne, että ylipuen tytön, mutta eipä tuo hikiseltä ole vaikuttanut tällä systeemillä.

oli toppis päällä tänään ulkona. Se alla oli gollegepuku ja aluskerrasto. Paljon oli touhuamista mutta eipä ollut pojalla hiki. Toiset vaan on vilukissoja.

Päivähoitajien lapsilla oli kuravaatteet välikausipukujen päällä ja hoitajat juoksuttivat heitä ettei olisi tullut kylmä. Hoitajilla oli toppapuvut päällä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat