Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nightiwish Holopaisen mietteitä Karjalainen-lehdessä!!!!

Vierailija

Koeta kestää Tuomas

Lähipiiri tiesi Tarja Turusen erottamisesta jo ennen viimeistä konserttia. Jos ei tiennyt, niin ainakin aisti, että kohta Nightwishin sisällä tapahtuu jotain mullistavaa.Kitee

Hannu JarvaVuorokausi on kulunut siitä, kun Nightwish-yhtye erotti laulusolistinsa Tarja Turusen. Yhtyeen todellinen keulahahmo, musiikintekijä ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen on asettunut puolitoista vuotta kestäneen kiertueen jälkeen vähän pysyvämmin kotiseudulleen Kiteelle.

Holopaisen puhelin soi koko ajan. Tekstiviestejä ja soittopyyntöjä. Media tahtoo lisää tietoa ja ystävät lohduttavat. Tuomas Holopaisen lähimmät tuttavat hyväksyvät laulusolistin erottamisen.

- Palaute on ainakin minulle ollut yllättävän positiivista. Pahempaa minä pelkäsin. Pelkäsin jo jonkinlaista lynkkausmielialaa, Tuomas Holopainen sanoo.

Parina viime päivänä kovasti tavoiteltu muusikko hakee mökkievästä kiteeläisestä ruokakaupasta. Ihmiset toivottavat kaupungin kuuluisimmalle miehelle hyvää jatkoa ja vointia. Ja tietenkin, että hän kestäisi ympärillään vellovan julkisuusrumban.

Lehtitelineissä kummankin iltapäivälehden kannessa on Tarja Turusen suurikokoinen kuva. Lehtien lööpit kertovat näkyvästi Nightwishin uusimmasta käänteestä. Kassajonossa Holopainen ei voi olla näkemättä tuttuja kasvoja.

Tuomas Holopaiselle riittävät kaupasta tällä kertaa vain eväät. Lehtiä hän ei osta, vaikka tietää, että niissä esiintyy takuuvarmasti myös hänen nimensä.

Myös edellisillan television uutislähetykset noteerasivat isosti Nightwish-laulajan potkut.

Tuomas Holopainen ei katsonut uutislähetyksiäkään.

- En ole katsonut myöskään, mitä tästä kaikesta kirjoitetaan meidän nettisivuillamme. Toivottavasti tämä kohu menee pian ohi, hän sanoo.Ulkopuolinen ei saanut vaikuttaaLähipiirille Tarja Turusen erottaminen ei tullut yllätyksenä. Holopaisen mukaan levy-yhtiön edustajat ja bändin tekninen henkilökunta ovat aistineet pitempään missä mennään.

Päätöksestä tiesi ennen viimeistä Helsingin konserttia myös Tuomas Holopaisen äiti.

- Oli hänkin jotain aistinut. Hän oli nähnyt minussa pitempään jotain pahan olon tunnetta. Jotain poikkeavaa.

Vaikka yhtye ja lähipiiri tiesivät Tarja Turusen erottamisesta, Tarja Turunen ei sitä tiennyt. Ja vaikka viimeisessä Helsingin konsertissa oli Nightwishin joutsenlaulun tuntua, Tuomas Holopainen pitää keikkaa yhtyeen uran kaikkien aikojen parhaana.

- Jostain kumman syystä sen tulevan (Tarja Turusen erottamisen) pystyi pariksi tunniksi unohtamaan lavalla.

Nightwishin kriisi lähensi yhtyeen muita muusikoita toisiinsa. Välit etääntyivät vähitellen Tarja Turuseen ja tämän keikoilla mukana kulkevaan aviomieheen ja henkilökohtaiseen manageriin Marcelo Cabuliin.

- Minuun iski omanarvontunto ja ylpeys. Miten joku ulkopuolinen ihminen pyrkii vaikuttamaan niin paljon minun bändiin ja sen arvomaailmaan. Sitä en pystynyt nielemään, Tuomas Holopainen viittaa Tarja Turusen aviomieheen.

- Tämmöinen ei saanut minun unelmaani kaataa. Joskus on ihmisen oltava kusipää muutaman päivän ajan.

Ja entä Tarja. Hän ei suostunut matkustamaan yhtyeen kanssa samalla bussilla, vaan mieluimmin lentokoneella. Hän halusi muita parempiin hotelleihin. Hän ei antanut kiertueilla haastatteluja viimeiseen puoleentoista vuoteen.

- Tämän kaiken me hyväksyimme. Se on ok. Halusimme tehdä Tarjan olon mahdollisimman mukavaksi.

- Eikä tämä ollut erottamisen syy. Syyt ovat henkisellä puolella. Tarjan asenne ja motiivi eivät olleet kohdallaan. En halua pitää sellaista ihmistä bändissä, jolle bändi on vain riippakivi. Ja kun hän vielä sanoo häpeävänsä esittämäänsä musiikkia, Tuomas Holopainen luettelee ikävimmät puolet.Tarja Turunen ei ollut osakasNightwishilla on osakeyhtiö. Se on neljän Nightwish-muusikon, Tuomas Holopaisen, Marco Hietalan, Emppu Vuorisen ja Jukka Nevalaisen yhtiö. Laulusolisti Tarja Turunen ei ole koskaan yhtiön osakkaisiin kuulunut. Hän on ollut yhtiössä vain työntekijä. Tosin hyvin näkyvä sellainen.

Tuomas Holopainen vakuuttaa, ettei uutta laulusolistia huhuista huolimatta ole vielä katsottu valmiiksi. Sen aika tulee myöhemmin. Mistä yhtye sitten aikoo laulajan itselleen löytää?

- Mitä todennäköisemmin häntä ei löydy Kiteeltä. Tai mistä sen tietää, Holopainen heittää.

Tuomas Holopainen myöntää, että hän tekee parhaillaan eräänlaista surutyötä. Yhdeksän vuotta kestänyt yhteistyö ja sen dramaattinen päättyminen ei voi olla painamatta mieltä.

- Viimeinen vuorokausi on ollut kaikin puolin ikävä. Ei tässä vielä ole mitään helpotuksen oloa tullut. Vähän on sellainen ristiriitainen tunne helpottuneisuutta, syvää surua, pahaa mieltä ja myös toivoa.

Mutta laulaja on erotettu ja sen yhtye teki yksissä tuumin.

- Tekoa en kadu. Kaiken tekisin samalla lailla edelleen. Median ja fanien kohtaaminen on tässä tilanteessa aika kova paikka, Tuomas Holopainen toteaa rauhallisena.

Tuomas Holopainen sanoo tavallaan toivovansa, että Tarja Turunen soittaisi hänelle.

- Tuskinpa hän soittaa. Ei hän ole puhunut minulle muutenkaan viimeiseen vuoteen.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Hyviä biisejä voi laulaa kuka tahansa, mutta se, että lyökö se biisi sitten läpi, riippuu kyllä jo pitkälle sen esittäjästä.

Vierailija

Jos nimittäin ei olisi lukenut sitä pahantahtoista herjauskirjettä, jonka hän julkaisi laskelmoivasti heti maailmankiertueen viimeisen konsertin jälkeen. En oikein ymmärrä, kuinka noin härskisti toiminut heppu voi heittäytyä itse marttyyriksi.

Vierailija


Minä kyllä panin merkille jo aikoja sitten, miten hän haastatteluissa kerskaili olevansa sydän ja sielu bändilleen, ja vihjaili laulajan olevan pelkkä keulakuva. Tämä toistui joka jutussa. Hänestä tuli näiden perusteella hyvinkin itserakas kuva.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


sanoo säveltäjälle, että HÄVETTÄÄ ESITTÄÄ SEN MUSAA!

Osuvat potkut!
Pitääkö ystävien kanssa varoa kaikkia sanomisiaan, kun ei tiedä minä päivänä ne päätyvät nettisivuille? Kuka meistä ei ole koskaan sanonut suutuspäissään mitään pahaa mitä ei oikeasti tarkoita?


Joo, ja todelliset ystäväthän ne tuollaisia kommentteja laukovat... Ystävät yleensäkin kohtelevat toisiaan sen verran arvostavasti, että viitsivät jopa puhuakin toisilleen. Muutenkin, niin käsittämättömän halventavaa toisen elämäntyölle, että erottamistyylille on todella perusteet.

Vierailija

Kyllähän ne on yrittäneet vähän eriäkin, mutta ei TT:n ääni oikein kelpaa monipuoliseen ilmaisuun. Aika rajoittava tekijä bändille.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat