Vierailija

Tässä vielä jatkoa wwf:n sivuilta kemikalisoitumiskeskusteluun..PFC-yhdisteitä on käytetty laajasti pinnoitteina ja emulgointiaineina. Niiden kyky hylkiä vettä ja öljyä on aiheuttanut sen, että niitä käytetään myös lukuisissa kuluttajatuotteissa. Esimerkiksi tarttumattomat teflonpaistinpannut, matot, huonekalut, puhdistusaineet, shampoot, kengät, vaatteet ja ruokapakkaukset voivat sisältää PFC-yhdisteitä (tuotemerkeistä esimerkiksi Teflon, Goretex, Stainmaster ja Scotchguard sisältävät niitä). Myös laajassa joukossa teollisia tuotteita ja prosesseja käytetään hyväksi PFC-yhdisteiden ominaisuuksia, kuten lämmön sietokykyä ja tarttumisen hylkimistä.Aineiden käyttömääristä ei Suomessa ole kenelläkään tarkkaa tietoa.Hiljattain on saatu tietoa PFOS:in mahdollisesta kehitykseen, lisääntymiseen ja järjestelmien toimintaan kohdistavasta myrkyllisyydestä. PFOS:in on osoitettu vaikuttavan rottien neuroendokriinijärjestelmään. Muissa jyrsijöillä tehdyissä tutkimuksissa puolestaan on havaittu PFOS:in vaikuttavan haitallisesti naaraiden lisääntymiseen ja sikiöiden kehittymiseen, johtaen suureen määrään syntymävammoja ja vastasyntyneiden heikentyneeseen selviytymiseen. PFOS:in on osoitettu kertyvän maksaan ja olevan myrkyllistä tälle elimelle (hepatotoksisuus). On myös todisteita siitä, että altistuminen PFOS:ille ja PFOA:olle voi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa, joka voi raskauden aikana johtaa moniin lapsen kehitystä koskeviin ongelmiin.ALTISTUMISEN VÄHENTÄMINEN

Teflonpannujen sijaan kannattaa suosia rautaisia ja päällystämättömiä paistinpannuja. Näin voi vähentää altistumista perfluoratuille yhdisteille, joita vapautuu teflonpannuista kuumennuksen aikana. Mikäli mahdollista, vältä myös käsittelemästä huonekaluja, vaatteita ja kenkiä kosteussuoja- ja lianhylkimisaineilla. Kun hankit huonekaluja tai mattoja, kieltäydy mahdollisista lianhylkimiskäsittelyistä ja etsi tuotteita, joita ei ole esikäsitelty kemikaaleilla. Kysy asiasta jälleenmyyjiltä. Vähennä pakatun ja rasvaisen pikaruoan osuutta ruokavaliostasi, koska tällaista ruokaa saatetaan säilyttää pakkauksissa, jotka on päällystetty PFC-yhdisteillä, jotka estävät rasvaa tihkumasta ulos pakkauksesta. Vältä hankkimasta kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita, joiden tuoteselosteessa esiintyy sana ¿fluorattu¿ tai ¿perfluorattu¿.

Kommentit (2)

JOISSAKIN tuttipulloissa on polykarbonaattimuovia (lyhenne PC), jossa oleva aine voi aiheuttaa hormonihäiriöitä. KAIKKI tuttipullot eivät ole tätä kyseistä muovia.Vierailija:

Lainaus:


Tuttipulloissakin on polykarbonaattimuovia ja aiheuttaa vauvalle hormonihäiriöitä.

kun pakkausselosteista ei voi lukea onko tuota ainetta lisätty sinne.

Anna-lehdessä oli kirjoitus näistä vaarallisista kemikaaleista.

Tuttipulloissakin on polykarbonaattimuovia ja aiheuttaa vauvalle hormonihäiriöitä.Myös televisiosta,sohvakalusteissa ja patjoissa on PBDE-palonestoaineita..niitä on vaikka mitä.Ja näissä asioissa kuluttajat pidetää aika pimennossa,kun ei ole tutkittu tarpeeksi mitkä kemikaalit on vaarallisia jne.Mutta uskon kyllä että voivat aiheuttaa joillekin esim.lapsettomuutta.Ei mikään ihme,kun kemikaaleilta on aika vaikea välttyä nykymaailmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat