Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tästä asiasta varmasti keskusteltu jo aikaisemminkin, mutta kyselen silti. Laittakaapa kommentteja puolesta/vastaan kierukan käytölle siis lähinnä eettiseltä kannalta. Tarvitsisin tukea päätöksen tekemiseen ja mielellään kristilliseltä pohjalta. Eikö teho perustu siihen, että estää tavallaan jo syntyneen elämän jatkumisen?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Tämä on siis se raja jota itse pidän eettisenä. Jonkun toisen mielestä lääkkeellisiä abortteja voi tehdä ja jonkun toisen mielestä ei saa millään tavalla ehkäistä.

Vierailija

hormonikierukastakin julkaistiin joku aika sitten tutkimus, jossa todettiin jotain suuntaan, että useimmiten koko hedelmöittymistäkään ei ehdi tapahtua?? En muista tarkalleen.Voihan kierukan kanssa käyttää jotain siittiöitä tappavaa ainetta esim.

Vierailija

Raamatun valossa asia on mielestäni selvä: kymmenestä käskystä yksi on Älä tapa. Toisaalla taas kerrotaan kuinka Jumala sanoo että " tunsin sinut jo idulla äitisi kohdussa" (en nuista sanatarkasti) joten minun mielestäni hedelmöityneen munasolun kiinnittymisen estäminen on Jumalan luoman elämän tuhoamista. Eli tuon yhden käskyn rikkomista.

Vierailija

kaikkien tavoite on ettei " maa täyty ihmisistä" eli jumalan sanaa vastaa. Vapaata seksiä ja paljon lapsia... No joo en oikeasti ole tuota mieltä. Käytän kierukkaa siksi että lapsia ei meidän perheeseen enää haluta. Siinä koko jutun " eettisyys" .

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Miehenkään ei pidä pruikkiman minnekään muualle kuin sinne, ja mielellään vielä ovulaation aikoihin ettei mene siittiöt hunningolle. Muulloin kuin ovulaation aikaan rakastelu on varmojen päivien perusteella ehkäisyä, ja siten syntiä.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Oman käsitykseni mukaan kierukka estää lasta kasvamasta, poistaa kasvun edellytykset ja abortti taas tappaa jo alkunsa saaneen lapsen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat