Mikä on vieroitusvalmiste?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Siis auttakaa. Sain anopilta pakkauksen maitopohjaista vieroitusvalmistetta (tutteli plus). Tyttöni on kuusi ja puoli kuukautta vanha ja edelleen imetetään -maitoa riittää hyvin. Itse ajattelin imettää yksivuotiaaksi asti, mikäli maitoa riittää. Tyttö ei ole suostunut juomaan korviketta eikä se nyt mitenkään erityisemmin ole haitannut. Joskus tokaisin anopille, että voisin kokeilla menisikö korviketta puuron joukossa, jotta tottuisi makuun. (näin voisi olla hoidossa pidempään, koska en aina saa pumpattua yhtä syöttökertaa enempää)Mutta lähinnä olen ajatellut imettää tyttöä vuoden ikään asti ja siirtyä myöhemmin pikkuhiljaa suoraan maitovalmisteisiin. Mutta minulla ei ole hajuakaan mikä tuo VIEROITUSVALMISTE oikein on? Mihin sitä käytetään? Onko mitään järkeä? Kiitos vastauksistanne te viisaammat!

Kommentit (3)

Vierailija

Mimimu:

Lainaus:


Aikoinaan vastike-sana kiellettiin ja korvattiin korvike-sanalla, milloinkahan viranomaiset keksivät kieltää vieroitusvalmiste-nimityksen?
" Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksessä äidinmaidonkorvikkeesta ja vieroitusvalmisteesta n:o 485/1997 on seuraavat määritelmät:"Sen enempää tietoa Tutteli plussasta ei sitten noilla sivuilla taida olla, koska vastikkeita/korvikkeitahan ei saa mainostaa ja nettisivut ovat tulkittavissa mainonnaksi.Uudet tuotteet tulivat Tutteli/Muksu-sarjaan varmaankin Nutricia-kaupan myötä. Keski-Euroopan markkinoillahan on jo pitkään ollut eri tuotteet pikkuvauvoille ja vähän vanhemmille. Erikoismaitoja (joissa on mm. tavallista maitoa vähemmän proteiineja ja enemmän vitamiineja ja rautaa) saa jopa 3-vuotiaaksi asti. Ne eivät vielä ole taitaneet löytää markkinarakoa Suomesta.

Vierailija


Eli sen samaisen Tuttelin koostumusta on muutettu hieman (varmaan tavallisen lehmänmaidon suuntaan) ja sille on annettu uusi nimi, jolloin sitä voidaan markkinoida vähän eri kohderyhmälle ja vähän suuremmalla hinnalla ja saadaan markkinaosuuksia kilpailijalta, kun on tarjota erikoisuuksia joka (vanhemman) makuun ;)Eli kyseessä on äidinmaidonkorvike, jota ei saa antaa ihan vastasyntyneelle, vaan vasta vähän vanhemmalle lapselle. Kiero ajatus nimessä lienee se, että saataisiin äidit luopumaan imetyksestä kun on näin hyvä nimikikka keksitty. Aikoinaan vastike-sana kiellettiin ja korvattiin korvike-sanalla, milloinkahan viranomaiset keksivät kieltää vieroitusvalmiste-nimityksen?

Vierailija

http://www.nutricia.fi/muksu/cons/show_subject.asp?brand_id=10&market_id..." - Äidinmaidonkorvike on elintarvike, joka on tarkoitettu imeväisen ravinnoksi lapsen 4-6 ensimmäisen elinkuukauden aikana yksinään tyydyttämään tämän lapsiryhmän ravitsemukselliset tarpeet.- Vieroitusvalmiste on elintarvike, joka on tarkoitettu yli 4 kuukauden ikäisen imeväisen ravinnoksi ja pääasialliseksi nesteosuudeksi tämän lapsiryhmän vähitellen monipuolistuvassa ruokavaliossa."Ennen oli vain yksi ja sama Tutteli, nyt on eri ikäryhmille tarjolla erilaiset tuotteet. Korvikemaitoa ne ovat molemmat, koostumus vähän erilainen.Jos imetys sujuu, on aivan turha alkaa vieroittaa lasta rinnasta tuossa vaiheessa (vaikka vain siksi, että ilmaisen rintamaidon sijaan ei kannata alkaa kantaa kalliita purkkeja kaupasta). Anopin purkit voisi tosiaan käyttää vaikka puuroon.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat