Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Sattuiko kukaan katsomaan? Se meni valitettavasti minulta sivu suun. Aiheena siis oli vitamiinipillerien liiallinen syöminen, josta on haitallisia vaikutuksia. Aiemmin olen kuullut, että ne voivat olla vahingollisia maksalle. Mitä muita vaaroja tuli esille?

Kommentit (6)

olen aika tietämätön näistä asioista. Missä sitä A-vitamiinia muuten on kuin pilleripurkissa? Mihin se vaikuttaa? Meikäläisen tietämys rajoittuu C-vitamiiniin.Popsin kuitenkin kalkkitabletteja ryyditettynä (kai) D-vitamiinilla siinä toivossa, että osteoporoosi ei iske. Onko järkeä vai ei?

Vierailija:

Lainaus:


Eli kyse oli suurista yliannostuksista. Ja jälleen kerran korostettiin, että terveellisestä monipuolisesta ravinnosta saa tarpeellisen määrän vitamiineja eikä pilleripurkkiin tarvitse tarttua. A-vitamiinia varoiteltiin kovasti syömästä liikaa juuri tuon luustovaikutuksensa takia.

Noita vitamiineja ei juurikaan voi tavallista ruokaa syömällä saada yliannoksia, joskin juuri A-vitamiinin takia esim. raskaana olevia naisia kehotetaan välttämään maksan syömistä.Mutta ko. vitskuja voi tulla liikaa, jos syöt paljon vitamiinipillereitä sekä esim. vitaminoituja mehuja.D-vitamiinia on ihan hyvä syödä kalkkitabletin yhteydessä, se edesauttaa kalsiumin imeytymistä. Mutta älä syö sitten lisäksi vitamiinivalmisteita, joissa on myös d:tä. Eli päällekkäiskäyttöä kannattaa välttää.Kts. esim.http://www.tohtori.fi/eviva/vita2.php3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

A ja D-vitamiinit nimittäin. Joten jos joku napsii paljon yhdistelmäpillereitä ja vaikkapa vielä päälle syö vitaminoituja elintarvikkeita, niin yliannostuksen vaara on olemassa.Eli kyse oli suurista yliannostuksista. Ja jälleen kerran korostettiin, että terveellisestä monipuolisesta ravinnosta saa tarpeellisen määrän vitamiineja eikä pilleripurkkiin tarvitse tarttua. A-vitamiinia varoiteltiin kovasti syömästä liikaa juuri tuon luustovaikutuksensa takia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat