Leluinventaario: millä näistä teidän 2-vuotiaat ainokaisenne (pojat) leikki(si)vät?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on: autoja, autoja, autoja,

autoparkkitalo

helmitaulu

hedelmiä, vihanneksia, kassakone yms. rekvisiittaa

lasten syntikka

puisia palikoita, muovisia palikoita, legoja

puisia palikoita, joista saa pienen kylän autoineen, taloineen..

kalastavat pingviinit (magneettijuttu)

magneettitaulu eläimineen

autotalli

muriseva eläintaskulamppu

marakasseja sun muuta soittovälinettä

Nalle Puhin laulukirjoja

kahvinkeitin ja kupit

pyöreä puinen junarata

domino isoine värikkäine eläimineen

Brion rakennussarjasta lentokone

palapelejä

hedelmä lautapeli 2-vuotiaille

leikattavia hedelmiä

lääkärinlaukku

" puutyöpenkki" pienokaisille

päällä istuttava auto ja skootteri, jossa on polkimet

piirustusvälineitä, muovailuvahaa, tarroja, helmiäJa millä meillä leikitään? Autoilla, autoilla ja vain autoilla parkkitalossa. Laskettelee niitä yläkerrasta alakertaan ja minun tehtäväni on laittaa niitä takaisin yläkertaan. Mikään muu ei innosta. No hyvä, jos tämä edes kiinnostaisi, mutta on kai luonnollista, ettei tämäkään jaksa koko sitä 12 tuntia viehättää, jonka on hereillä.Ja nyt sitten kysyn ihan vakavissani, että millä teidän ainokaispoikasenne leikkivät? Raahaanko pojan lelut kirpputorille vai odotanko, että nämä joskus voisivat kiinnostaa? Lelut eivät tälläkään hetkellä ole kaikki esillä, mutta saisi niitä lelulaatikosta kaivettua, jos olisi kiinnostunut...Vaikka virikkeitä olisi, niin nämä eivät kelpaa ja minä olen kyllä oikeasti huolissani pikkuisen, että tämä autoleikki on vähän yksipuolista harjoitusta ja vielä istuallaan suurimmaksi osaksi...

Neuvoja, siskot!

Sivut

Kommentit (35)

Poika leikkii toki autoilla PALJON, mutta myös pikkueläimet (sekä koti- että viidakkoeläimet), pallot ja kaikenlaiset pikku-ukot kelpaa. Ja saattaa yhdistellä eri leluja, siis esim. pikkupossu ajaa rekkaa ja rekan lavalle laittaa legoja kyytiin... Mutta suurta hupia on kun rakentavat isänsä kanssa autoille liukumäkiä, joista niitä laittavat matkaan. Niin ja poika myös " laittaa ruokaa" paljon, tekee siis esim. palikoista keittoa ja tarjoilee sitä maistettavaksi. Joku aika sitten tykkäsi hoitaa nukkea, mutta nyt ei enää vähään aikaan.Sellaisia leikkejä meillä!

autoja, autoja, autoja,

autoparkkitalo

autotalli

muriseva eläintaskulamppu

marakasseja sun muuta soittovälinettä

kahvinkeitin ja kupit

lääkärinlaukku

puutyöpenkki" pienokaisille

päällä istuttava auto ja skootteri, jossa on polkimetja noista tosiaan AUTOT ehdottomana ykkösenä... mutta älä masenu, meillä poika nyt vajaa 4v ja NYT VASTA ovat alkaneet Legot, junaradat ja askarteluvälineet kiinnostaa. Eli aika koittaa vielä.

Olipa hyvä ketju! Olen tässä yrittänyt itsekkin laajentaa 2,5 -vuotiaan pojan leikkejä. Meillä leikitään kaivinkoneilla ja tutkitaan Konepörssi-lehdestä kaivinkoneita. Pappa lähettää lehden aika-ajoin, ja on suurin kaivinkone-innoittaja pojalle. Joulupukille kirjoitettiin jo kirjekin (Hollannin pukki tulee jo joulukuun alussa), jossa poika toivoi lahjaksi telaketjukaivinkonetta, traktorikaivuria, nosturia jne.Konebuumia tasoittaa onneksi pojan innostus lukemiseen (kaikki kirjat käy) ja piirtämiseen. Meillä on sellainen Fisher Pricen piirustuslauta, jota voin lämpimästi suositella kaikille!

Eli siis autoilla. Roskisautolla, rekoilla, työkoneilla... ihan millä autolla vaan.Lisäksi lukee jonkun verran, tekee leikkiastioilla ruokaa, mutta kyllähän nuo autot voiton vie... niin sisällä kuin ulkonakin.

Meillä poika 2v2kk (ja kaksi isompaa tyttöä). Meillä poika leikkii duploilla (rakentaa torneja ja ukkeleita) ja jonkin verran junaradalla. Ykkösjuttu on kuitenkin kirjat. Traktorit ja kaivinkoneet kiinnostavat ulkona (siis oikeat), mutta leikkiautoja ei meillä kotona ole lukuunottamatta Duplon autoja ja yhtä muovista traktoria. Kovasti tuntuu muiden poikia autot kiinnostavan, pitäisiköhän niitä hankkia meillekin?Miten teillä on muuten ehtinyt kertyä jo noin paljon leluja?

Pojalla on melkein sata erilaista pientä ja vähän isompaa autoa. Niitä laitetaan jonoon, riviin, ympyrään. Nillä ajataan sohvalla, lattialla ja joskus harvoin parkkitalossa.Välillä käydään lenkki potkuautolla kotia ympäri. Sitten leikitään taas autoilla.Joskus halitaan pehmoleluja ja jutellaan niille ja leikitään niilläkin. Kirjoja haetaan iltaisin luettavaksi äidin tai isän kainalossa. Puuha-Pete -DVD:t ovat myös pop. Samaten Tomi Traktori. Niiden katsomista on pitänyt rajoittaa.Ulkona tietenkin kaveri viihtyy hyvin.Muitakin leluja kuin autoja on, mutta niitä kaivetaan ehkä yksi tai kaksi illassa hetkeksi esille. Niin, poika lukee myös innokkaasti isänsä Tuulilasia.Varsinainen miehen prototyyppi tuntuu olevan meillä. :-)

Meillä myös autoja, autoja, autoja ja vielä lisää autoja. Niin ja tietysti myös tuo parkkihalli. Meidän ikiliikkujalle kelpaa tosin kaikki lelut. Leikkii päivän aikana kaikilla mahdollisilla leluilla ainakin kerran, mutta suurimman suosion on saaneet autot.

Kaikki pyörillä kulkevat lelut kiinnostavat, oli se sitten auto, juna tai etana. Nukkumaan mennään pikkuauto kummassakin kädessä. Hiekkalaatikossa ajellaan autoilla. Lenkillä ajellaan potkuautolla. Legoista tms. tehdään tunneleita ja siltoja joiden alta autoilla ajetaan. Aivan ehdottomia on pyörälliset rakennuspalikat joista voi itse rakennella autoja. :)Mut kyllä usein myös haetaan kirja hyllystä ja pyydetään päästä äidin polvelle lukemaan. Muitakin kuin Richard Scarryn Iloista autokirjaa. ;)

Poika 2v6kk ja kaikki ajoneuvot ihania..

Lentokoneet kelpaavat myos. Legoista tehdaan autoja ja lentokoneita, leikitaan pikkuautoilla, formuloilla, piipa-autoilla, traktoireilla ja puuha pete ajoneuvoilla..Plaston iso muovinen kuorma-auto ja potkuauto ovat viela myos pop..Kaikki muut lelut voisi varmaan vieda vaikka varastoon ja poika ei edes huomaisi kunhan autot olisivat paikallaan..

- legot (aivan ehdoton suosikki)

- muoviset eläimet (jokapäiväistä kauraa)

- kirjat (paljon käytössä)

- keittiövälineet: kattilat, pannut, vispilät ja kauhat (useita kertaa viikossa)

- palapelit (yhdessä tehtäessä)Samanikäiset tytön kiinnostuksen kohteet:- legot

- pinnit, ponkkarit, korut (aivan ehdottomia)

- kassit, vaatteet, juhlakengät, hatut

- keittiövälineet

- laulukirjat (kuvien perusteella osaa laulaa oikeita lauluja

- muoviset eläimet (veljen kanssa leikkiessä)

- palapelit

ehdottomasti autot ja parkkitalo kuluisivat eniten käytössä :) Näin on ollut jo siitä saakka, kun poika oli 1-vuotias. Moni on sanonut, ettei ole näin innokasta autopoikaa koskaan nähnyt.Noista mainitsemistasi leluista meidän poikaa kiinnostaisi ehkä

- legot (jos äiti rakentaa tornin tai isi autotallin)

- marakassit (jos äiti laulaa ja poika saa säestää)

- Nalle Puhin laulukirjat (jos äiti laulaa)

- kahvikupit (jos saa tehdä äidille ruokaa ja kahvia)

- junarata

- palapelit (nuppipalapelit lähinnä, muut vielä liian vaikeita)

- päällä istuttava auto

- piirustusvälineet (jos äiti piirtää)Kyllä meillä itsenäinen leikki on aika paljon autoleikkiä. Lisäksi poika vie muumeja, eläimiä ym. hahmoja välillä ulos ja syömään, kauppaan, nukkumaan, sairaalaan jne. Minusta aika monet ap:n luettelemista leluista ovat vähän isompien lasten leluja.tämän ikäisen ajatusmaailmaa... Teillä näyttää olevan melkein samanlaista kuin meillä :DMeillä ehkä vielä hiukan yksipuolistaa tätä autoleikkiä vielä sekin, että poika ei osaa puhua vielä kuin muutamia sanoja (auto tulee kyllä, mutta merkkejä ei osaa sanoa, vaikka tunnistaa minun sanomanani ja väreistä sanoo vain etutavun).Scarryn autokirjasta on meilläkin sama havainto kuin joillakin teistä: kun ne ovat mielikuvitusautoja niin niihin ei ole samanlaista intohimoista suhtautumista kuin näihin " oikeisiin" pienoismalleihin. Vaikka kirjaa toki katsellaan meilläkin paljon.Joku ihmetteli, miten näitä leluja on näin iso joukko kerääntynyt: no lapsi on äitini ainoa lapsenlapsi, siskoni on lapseton ja pojan kummi, miehen äiti on säästänyt poikansa leluja ja - täytyy tunnustaa- olen himoshoppailija Vapaa valinnassa.Ketjua en aloittanut esitelläkseni tavaran paljoutta. Olin/olen vaan aidosti kiinnostunut, että onko meidän poika ainoa kriittinen kuluttaja vai onko tämä tyypillistä autofanatismia, joka saattaa joskus helpottaa.

Meidän kohta 2v8kk täyttävä poika leikkii oikeastaan päivittäin isolla tukkirekallaan. Hän sai sen 2v synttärilahjaksi. Tulipa kerrankin ostettua mieleinen lahja ;) Se on siis pop. Roska-auto on myös kovassa käytössä. Sen kyytiin mätetään sitten kaikki nuppipalapelien palat ja kaikki muukin pieni irtonainen tavara. Näillä poika jaksaa leikkiä pitkäänkin. Autot ja ajoneuvot ovat siis suosiossa. Junaradalla (Brio) leikkii joskus, mutta ei koskaan kovin pitkään. Poika muuten keksii kyllä leikkiä jos jostakin, nytkin tuossa leikkii vanhalla tietsikan hiirellä+ johdolla vaikka mitä juttuja! :DPaljon meilläkin on turhaa rojua tuolla pojan huoneessa. On jo huomattu että vähälläkin " tulee toimeen" .

meilläkin autot on kova sana. telkkarista katsellaan auto-ohjelmat ja liikenteessä kaivurit, rekat, traktorit.. yms.

mutta antaa poikien leikkiä millä haluavat! lapset kuitenkin mielikuvitusta käyttämällä saavat näihin autoleikkeihin uusia ulottuvuuksia. leikkiihän pienet tytötkin aina samoilla nukeilla, kärräävät niitä joka paikkaan..

kyllä varmasti lapsi leikkii muitakin laikkejä jos niin haluat, sinun täytyy vain osallistua ja keksiä uusia leikkejä!meillä pojat leikki jopa nukeilla jos vain innostetaan ja leikitään kaikki yhdessä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat