Neuvoja kaivataan COBRIEN käytöstä itkuhälyttiminä!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ostin Cobran radiopuhelimet itkuhälyttimiksi (eli se malli jossa itkuhälytin toiminto). Tällä niitä niin kovin kehuttiin joten tilasin meillekkin sen setin.

Voisko joku kokenut käyttäjä vähän neuvoa teenkö jotain väärin kun kuuluvuus tosta partsilta tähän sisään parin metrin päähän ei oikeen toimi. Välillä " linja" jotenkin menee pois päältä, vaikka menis itse huhuilee vauvanpäästä niin toisesta ei kuulu pihahdustakaan. Sitten yhtäkkiä taas " linja" naksahtaa auki ja ääni kuuluu. Noita hiljaisia hetkiä on oikeestaan pääasiassa ja vain välillä hälytin toimii. Harvemmin se herääminen osuu just tolle toiminta-ajalle. Ei oo kiva kun yhtäkkiä hälyttimestä kuuluu hysteerinen itku kun on ollut taas " huiljainen hetki päällä" .

On jäänyt käyttämättä!Kommentit (10)


Itkuhälytintoiminnon ollessa päällä puhelin toimii juuri niin että kun vauva ääntelee (ja ääntely jatkuu muutaman sekunnin) niin vastaanotin aktivoituu päälle. Linja on auki tietyn ajan, sitten menee pois päältä. Ja jos vauvan ääntely jatkuu niin linja aukeaa taas äänen jatkuessa jne. Hälytin ei siis aktivoidu heti ensimmäisestä niiskaisusta, eikä linja myöskään pysy auki niin kauan kuin ääntä riittää.


Hälytin ei siis itsestään tee näitä On/Off jaksoja, vaan siihen tarvitaan aina jokin ääni (esim. meillä saattaa vastaanotin kohista kun naapuri paukauttaa parvekkeen oven kiinni). Eli ne kohinat ei oikeasti ole " hiljaisia hetkiä" , vaan ensin vauva on äännellyt hetken (esim. yskinyt, heiluttanut käsiä/päätään), vastaanotin aktivoituu muutaman sekunnin viiveellä, ja linjan auetessa yskiminen tms on jo loppunut.Toivottavasti syy selviää siitä, muuta en osaa sitten syyksi sanoa.. Me ollaan testattu kantavuutta ja asutaan kerrostaloalueella. Hyvin on kantanu, joten uskaltaisin veikata ainakin jotain puolta kilsaa. Käytän koiraa aina päivittäin hälyttimen kanssa ulkona, koska asutaan kolmannessa kerroksessa, eikä aina viitsi raahata vaunuja yksin alas. Joten erittäin hyvä hälytin =)

...kyseiset radiopuhelimet. Saitkos ohjekirjan siihen mukaan... Yks mistä voisin onegelman ajtella johtuvan, on puhelimen herkkyysaste. Itkuhälytintoiminnosta saa määriteltyä millä herkkyydellä se ilmoittaa vauvan liikkeestä ja ääntelystä. Jos se on kaikkein pienimmällä, niin eipä juuri ilmoittele helpolla.Sandienne ja poitsu 5vk

Olet varmaan tarkistanut että vaunuihin tulevassa puhelimessa on virtaa tarpeeksi, se lähettävä puoli nimittäin kuluttaa enemmän akkua kuin sisällä oleva vastaanotin. Voisit myös kokeilla eri kanavaa, jotkut taajuudet on lällättimillä ahkerassa käytössä ja tunkee joskus linjalle häiritsemään.

Me tilattiin netistä Cobrat senkin puoleen kun niillä on muutakin käyttöä, esim. mökillä jos ollaan niin radiopuhelinta kuskataan saunalla, kalassa tai metsässä niin ei aina tartte kännykällä soittaa jos tulee asiaa. Ja myöhemmin lapset saa leikkiä niillä poliisia ja vakoilijaa ;).

Sain juu ohjekirjan mutta oon aika laiska niitä opiskelemaan joten kyselin ekeks täältä apua. Tostahan se sit tietty johtuu, nyt vaan ohjeita pläräämään! Taisin ostamisen jälkeen lukasta vaan sen itkuhälytin toiminnon osan jossa ei hirveesti ohjeita ollutkaan, pitää perehtyä vähän paremmin.

Kiitoksia kovasti, nyt tiedän mistä se sitten ilmeisesti johtuu! Kiva jos se onkin vaan noin pikkujuttu ja saan hälyttimet käyttöön.Toimiiko ne oikeesti niinkin pitkällä säteellä kun luvataan? Uskaltaako niihin luottaa? En tietty pitkälle oo menossa, mut olis kiva ettei tarvis käydä kokoajan varmistelemassa nukkuuko rauhallisesti ja toimiiko hälytin!!!jekkuli

..ei vaan oo niin herkät kun tavalliset itkuhälyttimet. Esikoisen kans käytin tavallisia ja oon jotenkin tottunut niihin ja niitten herkkyyteen. Niissä äänikin tuli nopeemmin eikä ollut sellasta viiveaikaa kun näissä.Ehkäpä näihinkin tottuu kunhan vaan luottaisin näitten toimivuuteen!Kiitoksia kovasti kaikille vastanneille ja lisääkin saa laittaa kommentteja!

...toimi kuten toivoisin!Virtaa on täydet molemmissa ja herkkyyskin oli vitosella eli herkimmällä. Laitoin tytön nukkuu tohon partsille ja hälyttimet on nyt päällä.

Samalla lailla on lähetyskatkoksia kun ennenkin, häläristä kuuluu aina pikku pätkä itkusta jos sitäkään. Outoa että " naksahtaa lähetys poikki" vaikka itku jatkuu ja kuulen sen oven läpi tähän sisään, mutta hälytin hiljenee!

Voiko noi kanavat vaikuttaa vai mikähän tässä nyt mättää. Tavallisesta itkuhälyttimestä kuuluu kahina jo kun vauva vähän liikahtaa tästä sitä on turha toivoa. Kuuluuko muilla vauvan liikkumisen ja möyrinät Cobralla? (eihän niiden pakko oliskaan kuulua mut tietäs ainakin et toimii ja uskaltais luottaa noihin vempeleisiin)

Taas kuuluu ininää mutta hälytin ei siitä ilmota milläänlailla?huoh, alkaa usko hiipua ja mä niin odotin näitten toimivan! Voi kyllä hyvinkin olla etten vaan tajuu jotain oleellista juttua ja kaikki riippuu siitä. Mutku jotenkin toimii kummiskin niin on tää outojuttu.

Olen itse harmitellut ihan samoja juttuja kuin kysyjä ja nyt sain taas uskoa siihen, että kyllä ne sittenkin riittävän herkästi toimii.Kiitos!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat