Siis milloin lapsilla on yleensä uhmaikä???

Vierailija

Kirjoissa puhutaan että se alkaa kahden vuoden tietämillä ja hiipuu kolmivuotiaaksi.Yhden tuttavani lapsella on uhma yksivuotiaana ja taaperopuolella kirjoitellaan nelivuotiaiden kaameasta uhmasta. Toisen tuttavani esikouluikäinen se vasta hirveässä uhmassa onkin. Puhumattakaan murrosikäisistä...Onko siis uhmavapaita vuosia aivan vauva-vaihetta ja aikuisikää lukuunottamatta edes olemassa?kyselee kauhistelava äiti, jonka aamupäivän kirkunut vajaa 3-v. on vihdoin unten mailla.

Kommentit (8)

Meidän esikoisellamme toistaiseksi rankin kausi oli noin 2-2,5-vuotiaana. Nyt hän on 3,5 v. Kuopus on tasan 2 v, eikä hänelle ole mielestäni tullut vielä varsinaista temppuilukautta. Hänkin osaa kyllä heittäytyä lattialle kiljumaan ja kiukkuamaan, mutta kovaa rajojen testausta ei ole onneksi ollut vielä.

ja uhmaa on ollut pari vuotiaasta alkaen ehkä noin vuoden välein kestäen kuukaudesta puoleen vuoteen. Välillä menee hatki hienosti ja vain pientä vastustusta ilmeneen, mutta sitten on tosiaankin kuukauden- puolen vuoden jakso pahempaa. Nyt koulun aloituksen jälkeen on taas ollut mukavampi jakso.Olen alkanut epäillä että uhmaikää seuraa sujuvasti murrosikä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat