Mitäs ihmettä voisi tehdä mozarellasta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Anoppi toi monen monta kuulaa Mozarellaa, joiden päiväys on 1.11. joten jotainhan niistä pitäisi lähipäivinä tehdä. Mutta mihin ihmeeseen käyttäisin kaikki ne?

Kommentit (5)

Vierailija

Mä tein just viikonloppuna näin. Laitoin ruispalojen päälle pestokastiketta siihen päälle tomaattiviipaleita ja sitten mozzarella viipaleita. Sitten vaan uuniin. Olivat tosi herkullista iltapalaa.

Vierailija

Kiitos kaikille vastanneille. Näinköhän ne mozarellat riittääkään kaikkien noiden kokeiluun, kuulostaa tosi herkulliselta. :-)

Vierailija


Mozzarella pitaleipä



2 annosta



# 2 pitaleipää

# 1 ruukku rucolaa

# 2 pientä tomaattia

# 1 mozzarellajuusto

# 6 tuoretta basilikanlehteä



Halkaise pitaleivät ja täytä ne rucolalla, tomaatti- ja mozzarella viipaleilla sekä basilikasilpulla. Pariloi tai paahda. Nauti viileän juoman kanssa.





Broileripiiras

6-8 annosta



# 1 pkt (400 g) piirastaikinaa, pakaste



Täyte:

# 450 g marinoituja broilerisuikaleita

# 3 päärynää

# rouhittua mustapippuria, yrttisuolaa

# 150 g sinihomejuustoa

# 1 ruukku basilikaa

# 250 g mozzarellaa (tanko)

# 3 tomaattia

# 100 g juustoraastetta





Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirasvuoan (ø 28-30 cm) pohjalle ja reunoille. Ruskista broilerisuikaleet. Kuori päärynät, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.



Levitä broilerisuikaleet ja päärynäviipaleet pohjan päälle vuokaan. Mausta pippurilla ja ripauksella yrttisuolaa. Murenna sinihomejuusto ja silppua basilika päälle.



Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele tomaatit ja juustoviipaleet täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.



Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras salaatin ja viinin tai kivennäisveden kanssa.





Mozzarellakuorrutettu kirjolohi

Määrä Aines

(4 annosta, á 200 g)

600 g kirjolohifileetä

3/4 tl suolaa

1/4 tl vastajauhettua mustapippuria

1 rkl voita

2 tomaattia

4 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia

1 pkt (125 g) mozzarellaa

Lisäksi:

1 ps (80 g) villirucolaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl voita

hiukan mustapippuria



Säädä uuni 225-asteiseksi. Poista fileestä nahka ja pystyruodot pinseteillä. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ja leikkaa se neljäksi annospalaksi. Viipaloi tomaatit ja juusto. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta rucolan lehdet, kuori ja viipaloi valkosipulit.

Paista kalapaloja pinnoitetussa pannussa voissa 2 - 3 minuuttia puolta kohden ja nosta uunikestävälle vadille. Lado kaloille tomaattiviipaleet, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja päälle mozzarellaviipaleet. Jauha juustolle hiukan mustapippuria ja kuumenna uunin ylätasolla viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kiehauta valkosipuliviipaleita hetki pannulla voissa ja lisää rucolasalaatti. Kiehauta salaattia hetki voissa kunnes se pehmenee vähän ja tarjoa kalan kanssa.

Lisäkkeeksi sopivat lohkoperunat, jotka voi panna uuniin jo ennen kalavatia, jotta koko ateria on yhtä aikaa valmis.





Mozzarella-tomaattileivät

Määrä Aines

(2 annosta, á 310 g)

2 kpl ohutta, isoa rieskaa

1/2 tlk(à 185g) Pirkka pestoa

200 g mozzarellajuustoa

2 - 3 pihvitomaattia

Koristeeksi:

1/2 tlk (à200g) Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja

tuoretta basilikaa



Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös mozzarella niin, että saat yhdestä pyöreästä palasta 8 ohutta viipaletta. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Voitele leivät pestolla noin 2 rkl/leipä. Asettele tomaattiviipaleet peston päälle ja sen päälle mozzarellaviipaleet. Koristele aurinkokuivatuilla tomaatteilla ja basilikanlehdillä. Leikkaa leivät terävällä veitsellä 8 - 10 osaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat