Koska sikiö näkyy ultrassa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heippa vaan kaikille tasapuolisesti,neuvokaahan viisaammat aloittelijaa: millä viikoilla sikiö on mahdollista nähdä ultrassa? Kävin tänään kipujen takia polilla ultrassa eikä mitään näkynyt. Hoitsun ottaman virtsaraskaustestin mukaan raskaana ollaan, seerumitestin tulokset saan vasta ylihuomenna, jolloin sitten tuloksesta riippuen menen uudestaan ultraan. Kysymys siis kuuluu: koska normaaleilla laittelilla on mahdollista bongata alkio?Kiitos vastanneille!

Kommentit (6)

Vierailija

Mulla oli esikoisesta kovia vatsakipuja (myöhemmin selvisi, että kivut eivät johtuneet tosin raskaudesta) ja kävin kaksi kertaa polilla ultrattavana. Viikot taisi olla rv5+4 ja rv5+6. Näissä ei näkynyt vielä mitään muuta, kuin joku (ruskuaispussi?) kohdussa - ultralla suljettiin siis pois ainoastaan kohdunulkoisen mahdollisuus. Jälkimmäisessä ultrassa lääkäri sanoi jotain sikiökaiusta, mutta mitään alkiota ei siis ollut näkyvissä. Seuraava ultra oli rv7+2 ja siinä näkyi jo 10mm:n alkio ja syke.

Vierailija

mutta kuvittelisin tietäväni hedelmöittymisajankohdan, jonka mukaan nyt olisi 4+4. Tosi aikaista, tiedän sen, ja kätilön mukaan hcg:n tulee olla jotakin 10 000 luokkaa ennen kuin mitään visualisoituu ultrassa. Ei auta kuin odotella. Hirveät pari päivää ja luultavasti enemmänkin tiedossa :(

Vierailija

Eli minulla kävi myös niin, ettei ekassa ultrassa oikein ollut varmuutta. Lääkäri kyllä sanoi että j o t a i n näkyy, mutta ei saanut mitään mittoja yms otettua, kun oli " niin epäselvää" . Olin silloin viikolla 8, eli " liian aikaisin " ultrassa, kun luulo oli että olisin pidemmällä raskaudessa. Sain toisen ajan parin viikon päähän, ja silloin se vauva siellä jo kunnolla näkyikin! :)

Meidän tk:ssa on lääkärin(kin) mukaan paremmat aikansa nähneet laitteet, joten liekö siinä syy.Oli kyllä kamalat pari viikkoa odotella toista ultraa, joten sinulle toivottelen nyt jaksamisia ja rauhallista mieltä odottamiseen! Toivottavasti olet vain niin aikaisilla viikoilla kuten minä aikanaan, että syy olisi siinä. En tiedä kuinka aikaisin noin yleensä vauva pitäisi näkyä, mutta näin kävi meillä.Voimia :)MinnaY:

Lainaus:


Heippa vaan kaikille tasapuolisesti,

neuvokaahan viisaammat aloittelijaa: millä viikoilla sikiö on mahdollista nähdä ultrassa? Kävin tänään kipujen takia polilla ultrassa eikä mitään näkynyt. Hoitsun ottaman virtsaraskaustestin mukaan raskaana ollaan, seerumitestin tulokset saan vasta ylihuomenna, jolloin sitten tuloksesta riippuen menen uudestaan ultraan. Kysymys siis kuuluu: koska normaaleilla laittelilla on mahdollista bongata alkio?Kiitos vastanneille!

Vierailija

Tokassa raskaudessa menin ultraan n. rv 6+3 ja näkyi alkio ja syke.Kolmannessa raskaudessa (kesken menneessä) näkyi rv 5+6 ruskuaispussi, sikiöpussi (?) ja pussin sisällä jotain alkioksi tulkittavaa sekä silloin tällöin sykähdys, joka lääkärin mukaan vaikutti sykkeeltä, mutta ei ollut ihan vahva syke vielä. Kontrolliultrassa 7+0 sitten näkyikin jo selvä syke.Riippuu paljolti siitä, onko kierto säännöllinen jne. Periaatteessa syke alkaa näkyä rv6+0.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat