onko liian " arkinen" juttu jos ristiäisiin tekee

Vierailija

voileivät? Vai oisko voileipäkakku parempi? Lapset (omat ja sisarusten lapset) tykkäisivät enemmän voileivistä joissa kinkkua, juustoa yms. Mutta kukaan heistä ei tykkää voileipäkakusta. Mulle itelle ja aikuisille kelpaa voileipäkakku tai sitte ne leivät

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

tehtiin liha, silli ja kasvis leipiä. Vieraat tykkäsi leivistä ja kasvissyöjätkin oli tyytyväisiä, kun heitäkin oli ajateltu. Leivät teki niin hyvin kauppansa että montaakaan ei lopulta jäänyt.

Vierailija

Kauniisti koristellut voileivät ovat todella hyvä asia! Joku sanoi, että saahan niitä kotonakin, mutta kuinka usein sitä viitsii itselleen näpertää nätit leivät?!



Myös joku suolainen piirakka voisi olla hyvä idea.

Vierailija

Siinä vaan on se puoli, että voileipiä ei voi kovin paljoo aikasemmin tehdä valmiiksi. Voikkarikakku taas sitä parempaa, mitä kauemmin se ehtii vetäytyä, ja sit vain hilut päälle koristeeksi, jos jotain tuoretta tulee..



Tee leivät, ole erilainen..

Vierailija

voileivät olisi tosi jees. Nykyään tosi harvoin saa kunnon voileipiä enää juhlissa. Voithan tehdä aikuisille esim. lohileipiä ja sitten lisäksi kinkkuleipiä tms.



Meidän juhlissa leivät oli tosi suosittuja ja menivät kaikki.

Vierailija

voileivät olisi tosi jees. Nykyään tosi harvoin saa kunnon voileipiä enää juhlissa. Voithan tehdä aikuisille esim. lohileipiä ja sitten lisäksi kinkkuleipiä tms.



Meidän juhlissa leivät oli tosi suosittuja ja menivät kaikki.

Vierailija

Leipien tekemisessä on pienempi vaiva kuin voileipäkakussa, ja moni aikuinenkaan ei pidä voileipäkakuista, joissa voi olla mitä tahansa ylläriä sisällä ja taatusti enemmän kaloreita kuin leivissä.



Olin joku aika sitten juhlissa, joissa oli muutamia erilaisia ruokaisia leipiä tarjolla ja musta ne olivat tosi hyviä. Pitivät nälkääkin ihan erilailla, kuin rasvainen voileipäkakku. Kun kerroin äidilleni juhlien jälkeen tarjoiluista, hän sanoi, että 1970-luvulla oli muotia tehdä juhlavia leipiä juhliin. He tekivät niitä aina talkoilla, joten pyydä vaikka lapsen kummit auttamaan ristiäisaamuna.



Ja voihan leivistäkin tehdä kerrosleipiä, joissa on jänniä täytteitä sisällä. Täytteet voisi tehdä valmiiksi ja aamulla vain täyttää ja leikata leivät pieniksi kolmioiksi.



Ehdotuksia perinteisiksi leiviksi: graavilohi, savukinkku, kalkkuna, kasvis, erilaisia juustoja ja vihanneksi kauniisti aseteltuna (kirsikkatomaatteja, kurkkua, herneen versoja, ervärisiä paprikoita, karambolaa jne.)



Ehdotuksia täytetyiksi kolmioleiviksi: kana-cyrrytäyte, graavilohi-smetana-tillitäyte, mausteinen kasvistäyte ja sitten paljon salaattia ja muita vihanneksia

Vierailija

Aina löytyy jokaisen erilaisen leivän päältä jotain sellaista, mitä ei halua. Parempi, kun jokainen saa tehdä mieleisensä leivän itse. Ja onneksi meillä sukulaiset ja tuttavat ovat samaa mieltä. Mutta jokainenhan tekee niin kuin lystää!



Meillä laitetaan leikkeleet nätisti lautaselle (esim rullalle) ja margariinistäkin voi tehdä pieniä palleroita. =)

Ei ainakaan meillä arkena laiteta noin tarjolle ruokaa joka päivä.

Vierailija

tein rieskalohileipiä joiden päälle hieman tilliä. Voileipäkakusta tykkään mutten jaksanut alkaa tekeen ku olin muutenki väsynyt vauvanhoidosta joten tämä oli yksinkertasempi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat