Seuraa 

Hei,Meillä on tokaluokkalainen poika joka viettää koulun jälkeen kaikki päivät kotona. Meillä ei asu kavereita ihan vieressä kun asutaan maaseudulla. mutta välillä koulusta tulee meidän pojan mukana joku luokkakaveri. Aika usein kuitenkin poika tulee yksin kotiin. Ensimmäisenä hän aloittaa soittamisen minulle tai miehelle, että mitä hän voisi tehdä kun ei keksi mitään. Sitten yritetään keksiä jotain, mutta tuntuu ettei häntä kiinnosta mikään. Ainoa mitä hän suostuisi tekemään niin katsomaan videoita tai pelaamaan tietokonepelejä. Niitä taas emme halua että hän tekee kaiket päivät. Nuorempana poikamme oli kova poika touhuamaan kaikenlaista, mutta nyt kun on koulussa, niin tuntuu ettei hän osaa enää mitään muuta tehdä yksin kun vain yllämainittuja asioita. Aina pitäisi olla vaan kaveri jonka kanssa viettää aikaa, mutta kun kaveria ei ole aina tarjolla, joten onko muita kenellä olisi samantapainen tilanne ja olisiko ideoita mitä asialle voisi tehdä, koska ei työnantajakaan hyvällä katso yksityispuheluita.

Kommentit (3)

Tuli vaan mieleen, että lasta saattaa hieman pelottaa oleskella yksin siellä kotona. Puhelusta hän saa turvaa yksinoloonsa ja ehkä yrittää sillä pitkittää puhelua eikä kelpuuta mitään ehdotuksia...lapset ei välttämättä kehtaa kertoa peloistaan.

Meillä on myös tokaluokkalainen poika. Koulusta tullessaan hän ensin syö välipalan, sitten tekee läksyt (joita tosin on melko runsaasti), ja sitten saa tehdä mitä haluaa. Jos pelaa pelejä tai surffaa netissä (hui, se pelottaa!), ei sitä tee enää illemmalla. Sama videoiden suhteen. Yleensä hän on ulkona, sillä kavereita täällä on. Usein lukee ainakin osan ajasta, ja jotain hyvin kevyttä, siis Aku Ankkaa.Koululainen on koulusta tullessaan väsynyt, enkä ollenkaan ihmettele, ettei jokin rakentava ja kehittävä puuha kiinnosta iltapäivällä - sitähän on jo koulussa tehty monta tuntia (itse olen ope). Videoita ja pelejä pystytte kontrolloimaan siinä mielessä, ettei kotonanne yksinkertaisesti ole mitään ikävää. Voisitteko sopia jonkin aikarajan, vaikkapa tunti välipalan ja läksyjen jälkeen pelejä/videoita, ja sitten jotain muuta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä olisi kavereita ja tekemistä.Pitääkö lapsi piirtämisestä, askartelusta tms. Niiden parista voisi löytyä tekemistä, jos yksinleikki ei suju.

Yritä kannustaa lasta myös lukemaan. Kun lukeminen alkaa sujua hyvin, siihen saattaa hurahtaa.

kannusta myös tekemään läksyt iltapäivällä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat