Mitä " sanoa" pienen keskoslapsen vanhemmille?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitä " sanoa" pienen keskoslapsen vanhemmille?

Sellaista kun kaverille syntynyt pienoinen vauva ja kaikki niin epävarmaa vielä, että mitä sanoa/ puhua ettei ainakaan pahenna oloa? Ja mitä te pienten keskoslasten vanhemmat toivoitte että vauvanne/ saisitte tuliaiseiksi kun teitä tulee katsomaan,vaikkei varmaan ne lahjat muutenkaan päällimäisenä mielessä ole...Toivottavasti sepustuksesta sai etes jotain selvää ja kiitos vastauksista jo etukäteen. :)Ja tietääkö kukaan voiko oulusta ostaa jostain keskosten vaatteita? Laitoin tämän viestin jo tuonne keskospuolellekin mutta kokeilen täälläkin...

Kommentit (9)

Vierailija

Meidän yksi hyvä ystävä toi töppöset lapsellemme ja oikeasti, kun ne jalkaan laittoi, koko jalka upposi sinne polvea myöten. Oikeasti, vaikka olivat tosi pienet. Mutta ajatushan tuossa lahjassa on tietenkin se tärkein, eikä käyttö tuossa vaiheessa, kun vaatteita ei välttämättä ole kaapissa laisinkaan ensin. Ja olisi muuten melkein koko mies mahtunut siihen myssyyn, joka tuli samassa setissä.

Vierailija

Parasta olisi ehkä viedä " toivon kukkia" äidille ja olla vain tukena. Turha miettiä etukäteen kauheasti sitä, mistä voi puhua ja mistä ei. Parasta on vain kuunnella ja myötäillä, ei siinä oikein oikeita sanoja ole. Sitä on itse niin herkässä tilassa siinä vaiheessa, että jokin elämänviisaudeksi tarkoitettu ei oikein toimi välttämättä siinä tilanteessa. Kuten " enempää ei anneta kuin jaksaa kantaa" . Kyllä siinä voi juuri siltä tuntua, että nyt tuli hieman liikaa kuormaa. Tärkeintä on vanhemmille, että menet, kun kerran sinut on sinne pyydetty. Aika harvoja sinne jaksaa yleensä pyytää tässä tilanteessa.

Vierailija

Meille syntyi pieni keskosvauva kohta kolme vuotta sitten. Alun epävarmat ajat olivat raastavia, kun ei kukaan voinut sanoa, selviääkö pieni jatkamaan elämää olenkaan. Kun kotiin tuli kortteja ja kukkia, tuntuivat nekin kaikki pahalta, että miten nyt meitä onnitellaan vauvasta, kun ei tiedä, onko hän täällä enää huomenna. Vaikka toisaalta kaikkihan vain tarkoittivat hyvää. Ja jos ei olisi muistettu laisinkaan, olisi sekin varmasti ollut pahasti. Mutta jos ollaan tosiaan vielä heikoilla kantimilla, en itse ainakaan olisi missään nimessä halunnut vaatteita tai muuta, kun vielä oltiin sairaalassa. Ja siellä me olimme todella pitkään. Mutta kun vauva on kotiutunut, voi jo ostella eri lailla ja vanhemmatkin niistä nauttivat. Jos vauva on vielä sairaalassa, meille mieluinen lahja oli soittorasia, jota sai vauvalle siellä soitella. Nämä asiat ovat tietysti hyvin henkilökohtaisia, kukin kokee nämä tavallaan. Mutta älä vain koskaan käytä myöhemmin lausetta: " sellaista se kaikkien pienten lasten kanssa on" , jos lapsella on hyvin vaikea alku ja mahdollisesti massiiviset lääkitykset kotiutuessa ym. Siinä ei toisten nuhakuumeet tunnu miltään.Mitään fiksua sanottavaa ei tunnu kellään kauheasti olevan siinä tilanteessa, kun tuntuu, ettei kukaan oikeasti tiedä, mistä on kyse. Mutta kerrot vain, että minulle voit soittaa, kun jaksat ja olet paikalla, kun toinen haluaa. Ja jos toisesta ei kuulu, niin soittele vaan, äläkä hermostu, jos ei toinen vastaa. Hän vastaa, kun jaksaa.Vierailija

Meidän tapaus ei kuulu kyllä tähän mutta ymmärän ihan hyvin miten raastava voi olla...

Ensimmäisenä tulisi mieleen enkeli. Kun poika syntyi saatiin lahjaksi pikku enkeli ( ostettu miquestä)- hymy kasvolla ja sytä kädessä. Paras lahja mitä silloin saatiin!

Vierailija

Onnitella voit, ystäväsi on tullut äidiksi eikä sitä mikään enää muuta. Voit tietty kertoa myös omasta epävarmasta olostasi. Kysele myös asioista, huomaat varmasti, jos äiti ei halua puhua ja anna sitten olla, mutta kysely kertoo välittämisestäsi ja saattaa olla helpottavaa äidille. Lahjojen mukana voit laittaa onnittelujen sijaan " pikaista tervehtymistä" ja " voimia jaksamiseen" tms. viestin. Itselläni parhaita lohdutuksia oli " lapsesi on hyvässä hoidossa" , " saa ympärivuorokautista huomiota" , " paras mahdollinen paikka olosuhteet huomioon ottaen" jne.

Vierailija


Kiitos vastauksesta. :)Joo, kyllä on vielä tosi epävarmaa aikaa kaikensuhteen. Olemme menossa äitiä katsomaa sairaalaan häneen omasta halustaan, koska itekin on vielä huonossa kunnossa. Ja nyt mietityttää juuri se että ossako olla pahentamatta juuri heidän oloaan.. Ja juuri tuota olen miettinyt että mikä olisi sopiva tuliainen että ei vain olo pahene.. Vaatteista juuri mietinkin nuin; silti tilasin ihan pienenpienen bodyn netistä mutta ehkä jätän sen sitten antamatta tai säästän myöhemmäksi . Ja omista lapsista en meinannut edes puhuakaan, meen ihan vain vanhempia varten.. :)

Ja onko " huono idea" onnitella vauvasta, koska kuitenkinhan he ovat nyt vanhempia?

Vierailija

Niistä töppösistä vielä, että varmasti ovat nämäkin isot mutta pikkuisella nallella jalassa ja voivat sitten pukea kun ovat sopivat..

Ja kuten vastasinkin tuonne keskospalstallekin niin en edes halua ajatella sitä ettei koskaan olis sopivat..

Ja sitten se body on kyllä kohta sopiva kun on tarkoitettu ihan tosi pienille keskosille. Ja ajattelin koska, heidän sairaala aikansa varmasti venyy tosi pitkäksi että olisi ihana pukea pikkuiselle päälle jotain omaa, pientä ja juuri hänelle tarkoitettua.

Mutta kyllä se varmasti kuitenkin tärkeintä on nyt se tuki. Ja jos voin jotenki helpottaa oloa ja olla avuksi niin teen sen kyllä mielelläni. Ja olen tosi otettu siitä että meidät sinne halutaan, mulle se kyllä on ISO asia. :)

Vierailija

minustakin onnittelut kuitenkin kuuluvat asiaan ovathan he nyt vanhempia ja heillä vauva. Ja jos ajattelee muutenkin niin onneakin he tässä kyllä kovasti tarvitsevat..

Vierailija


Niin siis menen siten kuten olen sinne meinannut mennäkkin, vien ne pienet töppöset mukanani ja äidille kukkia: Uskon ettei vanhemmat tykkää niistä tuliaisista huonoa. Ne tuliaiset eivat varmastikaan ole se pääasia juuri nyt.

Mutta kiitos paljon hyvistä neuvoista.. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat