Mitä FSH-taso ennustaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Jos se on alle viitearvon 10, tarkoittaako se myös että solut ovat hyvää laatua geneettisesti, vai vain että soluja kypsyy?

Vastatkaa joku asiaa tuntevat!

Kommentit (5)

Vierailija

Mulle kerrottiin ekassa hoitojaksossa (kevät 2003), että korkea FSH arvo VOI mahdollisesti kertoa vaihdevuosien lähenemisestä (eihän noita ole kyllä vielä näkynyt ;-) Mulla tuolloin FSH 12 ja rapiat, keräyksessä saatiin 19 munasolua, joten en tiedä onko tuolla arvolla tuohon munasolujen määrään merkitystä... Lääkäri sanoi että myös sillä on merkitystä mihin aikaan kiertoa tuo FSH mitataan, vaihtelua esiintyy jonkin verran.

Vierailija

Sorry, en osaa vastata kysymykseesi, mutta minua kiinnostaa myös sama juttu. Oma fsh-arvo on vähän päälle 7 eli jonkin verran koholla, mutta kuitenkin vielä viitearvojen sisällä. Sekin kiinnostaa, että onko pcolaisilla aina tuo arvo vähän koholla? Itsellä nimittäin pco aiheuttaa ongelmia " munimiseen" . Tässä sitä taas toivotaan, että clomit tekisivät tehtävänsä ja päästäisiin tekemään eka inssi.

Vierailija

FSH kierron alussa ei siis ennusta solujen laadusta, geneettisistä poikkeamista tms.? Vaan niiden kypsymisen todennäköisestä määrästä?

Vierailija


... mulla on se käsitys, että FSH:n arvo on suoraan verrannollinen lukumäärään...... solujen laatu on kai aika yksilöllinen juttu (joskus myös yksilöllinen hoitokerran suhteen, joskus taas joka kerta samanlaista tavaraa..)... vanhemmiten solut huononevat - parhaat ovat ilmeisesi poksahdellee nuorempana " taivaan tuliin" ... esim. jakaantumishäiriöitä on vanhemmilla soluilla enemmän (keskenmenon vaara suurenee...)... munisten kuori paksunee (luonnollinen raskautuminen vaikeutuu???), onneksi on alkion kuoren avaus vaihtoehtona...... solujen määrää ennustaa käsittääkseni kp. 2 ultra - mulla pari vuotta sitten näkyi molemmin puolin 4 munista, josta lääkäri päätteli, että mulle saadaan korkeintaan 8 munista hoidoilla... soluja olikin jotain 5-6-10 eri hoitokerroilla (kun oli 10, niin 4 oli tyhjiä)...... viime viikon FSH-mittauksessa oli ultralla nähtävissä vain 2 munista molemmin puolin... olen tässä jännännyt FSH-arvoani, mutta sunnuntaiksi lääkäri ei ollut saanut sitä ja tänään en päässyt langoilla läpi klinikan soittoaikaan...Eemeli

Vierailija

... vain näin " maallikon" näkökulmasta...FSH näyttää mm. kuinka lähellä vaihdevuodet ovat... Hoidoissa on usein " hokema" , että jos arvo on yli 10, niin on jo kiire... iän myötä arvo siis lähtee kipuamaan - vaihdevuodet taisi olla jotain 50 paikkeilla... itsellä on mitattu arvot 2 kertaa - 3 vuotta sitten oli 6,8 ja vuosi sen jälkeen 7,2 (vastaa kuulemma 30-kymppisen arvoja)... kolmas mittaus oli eilen - tulokset saan sunnuntaina... jos on luokkaa 11-12, niin tehdään vielä hoitoja, jos on jo 17-18, niin lääkärin mielestä ei kantsi tehdä hoitoja, kun tuloksena olisi korkeintaan yksi munasolu... joku on tosin onnistunut vielä arvolla 20... USA:n nettisivuilta olen kuullut huhuista, että joku olisi onnistunut arvolla 100 (onko edes sellaisia arvoja olemassa????), mutta voipi olla vain potilaiden " kalastelua" ...Terkuin,

Eemeli

(mun yleinen mainospätkä: 4*ICSI takana, otetaan lahjoituksena vastaan ylijäämälääkkeitä ulkomailla loppuvuodesta olevaan hoitoon: Menopur / Menogon, Pregnyl, Orgalutran... mailaile:

eemelikaksi@hotmail.com)

alla vielä Verkkikseltä nimimerkki TUTSUn tietoutta:

===================================

FSH:n mittauksessa ei tarvitse paastota. Kiertopäivät ratkaisee. Toiset klinikat haluavat alhaisimman mahollisen arvon kp3. ja joillekin käy testi välillä kp 3-6. Oleellista kait seurannassa on, että jos otetaan useita kokeita arvon seuraamiseksi koe otettaisiin aina samana kiertopäivä vertailtavuuden säilyttämiseksi. Muutoin FSH erittyy pulsseittain suht tasaisesti ympäri vuorokauden ja sen puoliintumisaika on muistaakseni 20h. Tässä viite arvot samalla. Tosin pieniä eroja viitearvoissa on labrasta toiseen.Viitearvot

naiset follikkelivaihe 2.0 - 10 IU/l

ovulaatiohuippu 8.0 - 23 IU/l

luteaalivaihe 2.0 - 8.0 IU/l

postmenopaussi 34 - 110 IU/l

=======================

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat