Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluaisin keskustella kanssanne elokuvasta Eyes Wide Shut. Katsoin sen uudelleen jokin aika sitten ja tajusin, että

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (52)

Vierailija

yksi avainajatus on se, ettei siihen taloon ole salasanaa. Siellä on rikkaat ja vallanpitäjät tyydyttämässä halujaan. Kun Cruise paljastuu, hänet riisutaan alastomaksi kaikkien muiden edessä, jotka jäävät Cruiselle kuitenkin tuntemattomiksi, sosiaalisen naamion/aidan taakse.Vaikka Cruise tekee ihan samaa mitä muutkin (eikä oikeastaan edes tee sitä, vaan vasta uumoilee), muut kaksinaismoralistisesti ovat valmiita lynkkaamaan Cruisen saman teon suunnittelusta kuin mitä itse tekevät.Cruise on tottunut pääsemään yhteiskunnassa moneen paikkaan " salasanalla" , kertomalla olevansa lääkäri. Nyt hän pääsee siihen taloon portista selville saamansa salasanan avulla, mutta itse taloon (" todelliseen elämään" ) ei ole olemassa salasanaa, vaikka hän niin luulee.Sekava selitys...t. ap

Vierailija

kuin talossa naamioituneen miesjoukon kanssa: Cruiselle tuli sisäinen pakottava tarve paljastaa kaikki mitä oli tapahtunut, ja sen jälkeen hän oli vaimonsa " armoilla" , miten vaimo suhtautuisi totuuteen. Miehet olisivattappaneet Cruisen kuten tappoivat syyt ottaneen naisen. Vaimo taas ymmärsi, että heillä on molemmilla haluja ja tarpeita, ja jos avioliitossa haluaa olla " ilman naamioita" , on hyväksyttävä ja ymmärrettävä omat ja toisen tarpeet ja annettava anteeksi.

t. ap

Vierailija

Minusta tuo totuus-pointti on tässä leffassa olennaista. Totuus tekee teidät vapaiksi, niinhän Raamatussakin sanotaan. Totuuden vastakappaleita ovat ainakin nuo naamiot, symboloivat valhetta siis. Totuus voi olla tylsää (avioliitto, jossa ei kiihottavia jännitteitä) mutta viimekädessä vain totuus vapauttaa todelliseen elämään (molemmat paljastavat halunsa ja fantasiansa).Kiristäjilläkään ei ole enää otetta Cruiseen sen jälkeen kun hän on valinnut totuuden ja sen mahdolliset seuraukset (avioliiton rikkoutumisen).

Vierailija

raadelluksi riekaleiksi, ja ties miten huonosti kohdelluksi tosielämässäkin - tätä palstaahan lukee ihmiset kaikkista yhteiskuntaluokista.

Tuossa elokuvassa syyn otti niskoilleen se naamioitunut nainen. Jos tänne laittaa nimimerkin, sitäkin joskus riepotellaan, vielä kauan aikaa myöhemmin.

Vierailija

ihmiset joutuvat paljastamaan piilotetuimmat salaisuutensa. Hän ehkä luuli ymmärtävänsä maailmaa, vaikka oli ammattinsa kautta tullut vasta siitä " portista" sisään. Vasta tultuaan taloon ja nähtyään sen todellisuuden hän ymmärsi elämäänsä ja ympäristöään uudella tavalla - tavalla, johon ei tarvittu ammatin tai sosiaalisen aseman suomia " salasanoja" , vaan johon on jokaisella kyky päästä käsiksi, jos osaa avata silmänsä ja katsoa ja ymmärtää, mitä näkee.

t. ap

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat