Mun poika on taas alkanut varastelemaan >:(

Vierailija

On ainakin 60 euroa hävinnyt multa. Puoltoista vuotta sitten sama juttu, sata euroa oli hävinnyt. Poika oli lähes vuoden ilman rahoja kunnes oli saanut maksetuksi kaikki. Ja nyt taas... täytyy vaan vielä saada se kiinni itse teosta että voi tarttua asiaan. Hitto kun harmittaa!!!! miten siitä on tullut tuollainen kriminaali? Toivottavasti ei sentään muualla varastele, ainakaan ei ole vielä kiinni jäänyt.

Kertokaa miten mä sitä rankaisen että oppisi läksynsä?

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Ihme moraalikäsitykset teillä. Vaikka lapsella ei ikinä olisi senttiäkään, niin varastaminen on väärin! Lapsi jonka perustarpeista huolehditaan kotona ei edes tarvitse mitään omaa rahaa. Hyi mitä materialisteja av on pullollaan! Ja vielä ehdottavat että lapsi pitäisi palkita varastamisesta antamalla sitten sitä viikkorahaa!

Vierailija

Sinä tiedät että poikasi varastaa, että hänellä on ollut tapa varastaa ennenkin ja velvollisuutesi on puuttua asiaan.Eikä sun tarvitse sitä varkautta omin silmin todistaa, että asiaan voit puuttua.

Vierailija

Hyvät ainearvosanat mutta huonoin mahdollinen arvostelu käytös- ja huolellisuusasioissa. Sillä on vaarana heittää koko peli lekkeriksi joten halutaan tukea sitä käyttämään sitä älyään opiskeluun eikä kiusantekoon.Kavereitten suhteenkin on ollut vaikeuksia ja yrittää ostaa kavereita rahalla ja päästä kukkoilemaan rikkaitten perheitten lapsille, haluaa näet aina olla ihailtu ja " pomo" .Tuntuu että paremmin pärjäis elämässä kun ei olis noita kavereita joille täytyy elvistellä :(

Vierailija

Mutta ehkä rangaistusta tärkeämpi (vaikka sekin on kyllä ehdottomasti tarpeen) olisi pitkä ja perusteellinen keskustelu. Ja niin että sinäkin vilpittömästi kuuntelet lastasi. Vaikkei se oikeutakaan varastamaan niin voisiko olla että pojallasi oikeasti on liian vähän rahaa käytössään? Minkä ikäinen hän on? Voisitko auttaa häntä tienaamaan taskurahaa? Tekemällä vaikkapa ylimääräisiä kotitöitä?

Minä saattaisin järjestää tuollaisesta sovittelevan työn, vaikkapa mummolaan päiväksi siivoamaan tai pihan haravoinnin, auton perusteellisen siivoamisen tms.

Mutta ehdottoman tärkeä on se keskustelu, mitä tuon taustalla on, ota selvää sillä muuten tuo tulee toistumaan.

Vierailija

Mutta ap:n tapauksessa minusta tuntuisi reilulta alkaa maksaa säännöllistä viikorahaa, kun pojat selvästi kaipaavat omaa käyttörahaa. Jätä se hamppariraha pois ja anna 5 e jonka saa käyttää mihin haluaa. Ehkä ostaa Mäkkäristä 2x 1 e juustohampurilaisen ja 3 e tuhlattavaa omiin juttuihin.Ja se viikkoraha voisi olla silleen vastikkeeton, ettei tartte laskea " Roskien vienti 10 senttiä" tyylillä, vaan että sovittujen hommien pitää hoitua ja sitten saa sen 5e/vko.Ihan samalla tavalla kuin 3 vuotias on ansainnut karkkipäivän karkkiaskin ilman mitään erityisempiä kommervnekkejä. Ihan vain siksi on on ihana lapsi.

Vierailija

joskus menestyy kehnommin. Lapsi on koulussa koska ei vielä osaa, hän on siellä oppimassa eikä siis aina voi onnistua hyvin.Jos poikasi on saamaton ja luistaa vastuistaan niin sitten siihen on tartuttava. Anna hänelle vastuuta ja osoita kuinka hyvä hänelle itselleen tulee kun hoitaa vastuunsa hyvin. Kehittele tarpeeksi hyvä porkkana. Esimerkki on myös hyvä motivoimaan. Osoitathan omalla esimerkilläsi pitkäjänteisyyttä, ahkeruutta ja tietynlaista terveellistä tavoitteellisuutta.

Vierailija

Myös minun 9-vuotiaani varasti aika ajoin pieniä kolikoita lipastosta, kunnes huomasin että hän oikeasti haluaisi omaa rahaa,sillä muillakin on. Nyt maksetaan ihan viikkorahaa 5 ¿ viikko, saa ostaa rahoilla jos haluaa taikka säästää, ei ole sen koomin hiluja hävinnyt.

Vierailija

Ei me nyt ihan kurjimuksia olla, mutta asuntolainojen ja muitten menojen takia ei löysää rahaa ole. Se mihin me rahat laitetaan on valintakysymys. Me laitetaan ne lasten harrastuksiin. Aikuisille on varaa ostaa pari vaatetta vuodessa kirpputorilta. 5 euron viikkoraha merkitsisi sen tuhlaamista karkkiin ja se on minusta turhanpäiväinen syy jaella lapsille rahaa (sen sijaan ei ole turhaa antaa lapselle ruokarahaa bussin odottelun ajaksi). Sitä paitsi sillä summalla ei vielä niitä kavereita osteta ja lahjota :(ap

Vierailija

että pojalla on omat vastuunsa mm kotitöissä, mutta vahingossakaan ei koskaan tee mitään ellei seiso vieressä vaatimassa että homma tehdään ja se tehdään kunnolla. On vaikea olla johdonmukainen hänen kanssaan kun on 3 muutakin lasta ja paljon muuta tekemistä - ei voi koko ajan seisoa vieressä vaatimassa!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat