Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tassa Tuomaksen&kundien kirje Tarjalle, sanomalehti Karjalaisen juttu asiasta ja Tarjan vastinekirje. Selvasti huomaa ja aistii sen etta Ta...

Vierailija

1. Hyvä Tarja,Olemme tulleet sen tien päähän, jossa meidät on pakotettu valitsemaan loppuuko Nightwishin tarina loppuvuoteen 2005 vai jatkuuko se vielä määräämättömän ajan. Minä en ole vielä valmis tätä luomusta kuoppaamaan, niin paljon olemme sen eteen tehneet töitä viimeisen 9 vuoden aikana. Nightwish on elämäntapa, henkireikä, josta emme pysty luopumaan.

Yhtälailla varmaa on ettemme pysty jatkamaan bändiä sinun tai Marcelon kanssa. Viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtui jotain surullista, jota olen pohtinut joka ikinen päivä, aamu ja yö. Sinun asenteesi ja käytöksesi ei enää sovi Nightwishin piiriin. Sinusta on tullut esiin sellaisia piirteitä, joita en olisi uskonut vanhassa rakkaassa ystävässäni näkeväni.

Ihmiset jotka eivät puhu toisilleen vuoteen, eivät kuulu samaan bändiin.Olemme mukana alalla jossa bisnespuoli on välttämätön paha ja jatkuva huolenaihe. Olemme myös bändi, joka on aina tehnyt musiikin sydämellä, musiikin itsensä ja ystävyyden takia. Henkisen korvauksen pitäisi aina olla maallista korvausta arvokkaampi! Nightwish on bändi, se on tunnetila.

Sinulle business, raha ja ulkomusiikilliset tekijät merkitsevät valitettavasti nykyään niin paljon enemmän kuin nuo tunteet. Koet uhranneesi itseäsi ja omaa laulu-uraasi Nightwishin hyväksi, sen sijaan että katsoisit taaksepäin sekä nykyisyyteen, mitä se on sinulle antanut.

Tästä asenteesta on osoituksena kaksi lausetta jotka minulle sanoit lentokoneessa Torontossa: ¿Minä en tarvitse enää Nightwishia.¿ sekä ¿Muista Tuomas, että voin jättää tämän bändin milloin vaan, päivän varoitusajalla.¿

Minä en pysty enää yksinkertaisesti tekemään biisejä laulettavaksesi.Olet itsekin sanonut olevasi Nightwishissa vain vierailija. Nyt tuo vierailu päättyy, ja me jatkamme Nightwishia uudella naisvokalistilla. Tämä on varmasti yhtä suuri helpotus sinulle kuin meillekin. Olemme kaikki nielleet pahaa oloa ihan tarpeeksi.Olet sanonut seuraavaan levyn olevan joka tapauksessa viimeisesi. Me haluamme kuitenkin jatkaa niin kauan kuin paloa riittää.

On siis aivan turhaa enää kituuttaa sitä yhtäkään levyä yhdessä.

Me neljä olemme pohtineet asiaa jatkuvasti ja ymmärtäneet, että muuta emme halua elämässä tällä hetkellä tehdä, emmekä muuta osaakaan. Joulukuun 2004 lopussa Saksassa sanoit lopettavasi seuraavaan levyyn. Sanoit myös ettet koskaan lähtisi enää kiertueelle, joka kestäisi pidempään kuin 2 viikkoa. Ilmoitit senkin, että USA:n ja Australian voimme tulevaisuudessa käytännössä unohtaa, koska keikkapaikat ja liksat ovat liian pieniä.Olen haastatteluissa sanonut että Tarjan lähtö olisi Nightwishin loppu. Tulen ymmärtämään ihmisten reaktion että asia olisi näin. Tämä on kuitenkin minun sielunkuvani enkä ole valmis päästämään siitä irti yhden ihmisen takia. Ihmisen, joka haluaa keskittää luovuutensa muualle, jonka arvomaailma ei kohtaa omaani.Meitä ei koskaan haitannut se, että et koskaan osallistunut sävellys/sovitustyöhön, ettet koskaan ennen levynauhoituksia käynyt laulamassa treeneissä kertaakaan. Ei se, että halusit matkustaa keikkamatkat lentokoneilla meistä erossa, aviomiehesi kanssa. Ei se, että olet bändin ehdoton keulakuva.

Kaiken paitsi ahneuden, fanien aliarvostamisen, ja lupausten rikkomisen hyväksyimme hyvillä mielin. Sovimme että Nightwish on kaikille prioriteetti vuoden 2005 loppuun asti. Silti moni asia meni sen edelle. Huippuesimerkkinä Oslon jo loppuunmyyty keikka, joka olisi pitänyt peruuttaa sen takia että sinun pitäisi treenata joulukonsertteihin, tavata ystäviä ja mennä elokuviin. Tähän sananmuotoon Marcelo peruutuksen syyn sähköpostissa laittoi. Ja tämä vain yhtenä esimerkkinä monista. Itse en suurempaa itsekkyyttä ja fanien laiminlyöntiä voi kuvitella.

Nightwish on elämäntapa ja työpaikka, johon sisältyy myös paljon velvollisuuksia. Niin toisiamme kuin fanejakin kohtaan. Kanssasi noiden velvollisuuksien täyttäminen ei enää onnistu.

Syvällä sisimmässämme emme edelleenkään tiedä kumpi teistä meidät tähän ajoi. Jotenkin Marcelo on saanut sinut muutettua siitä herttaisesta maalaistytöstä diivaksi, joka ei ajattele eikä käyttäydy enää kuten ennen. Tuntuu että olet liian varma omasta korvaamattomuudestasi ja statuksestasi.Syytät selvästi meitä neljää pahasta olostasi ja siitä että emme kunnioita tai kuuntele sinua. Usko, että olemme aina kunnioittaneet sinua, upeana vokalistina ja ystävänä. Pitkälti sinun ehdoillasi tässä on viime vuodet menty. Sinä olit aina ainoa joka asetti keikoille lähtemisen ehdoksi suuremman keikkaliksan. Tämä ¿kaikesta korvaus ja lisää rahaa¿ ¿ asenne on se mihin kaikkein eniten petyimme!Toivomme että jatkossa ajattelet enemmän oman sydämesi ehdoilla etkä kuuntelisi Marceloa. Kulttuurierot yhdistettynä ahneuteen, opportunismiin ja rakkauteen on vaarallinen yhdistelmä. Älä kuihduta itseäsi.Tämä ei ole asia mistä olemme erityisen ylpeitä, mutta et antanut meille vaihtoehtoa. Kuilu on liian leveä. Ja päätös yksimielisesti meidän neljän. Olemme kulkeneet sen hetken ohi jossa asiat voidaan selvittää puhumalla.Kaikkea hyvää urallesi ja elämääsi,Tuomas

Emppu Jukka Marco

2. Koeta kestää Tuomas

Lähipiiri tiesi Tarja Turusen erottamisesta jo ennen viimeistä konserttia. Jos ei tiennyt, niin ainakin aisti, että kohta Nightwishin sisällä tapahtuu jotain mullistavaa.Kitee

Hannu JarvaVuorokausi on kulunut siitä, kun Nightwish-yhtye erotti laulusolistinsa Tarja Turusen. Yhtyeen todellinen keulahahmo, musiikintekijä ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen on asettunut puolitoista vuotta kestäneen kiertueen jälkeen vähän pysyvämmin kotiseudulleen Kiteelle.

Holopaisen puhelin soi koko ajan. Tekstiviestejä ja soittopyyntöjä. Media tahtoo lisää tietoa ja ystävät lohduttavat. Tuomas Holopaisen lähimmät tuttavat hyväksyvät laulusolistin erottamisen.

- Palaute on ainakin minulle ollut yllättävän positiivista. Pahempaa minä pelkäsin. Pelkäsin jo jonkinlaista lynkkausmielialaa, Tuomas Holopainen sanoo.

Parina viime päivänä kovasti tavoiteltu muusikko hakee mökkievästä kiteeläisestä ruokakaupasta. Ihmiset toivottavat kaupungin kuuluisimmalle miehelle hyvää jatkoa ja vointia. Ja tietenkin, että hän kestäisi ympärillään vellovan julkisuusrumban.

Lehtitelineissä kummankin iltapäivälehden kannessa on Tarja Turusen suurikokoinen kuva. Lehtien lööpit kertovat näkyvästi Nightwishin uusimmasta käänteestä. Kassajonossa Holopainen ei voi olla näkemättä tuttuja kasvoja.

Tuomas Holopaiselle riittävät kaupasta tällä kertaa vain eväät. Lehtiä hän ei osta, vaikka tietää, että niissä esiintyy takuuvarmasti myös hänen nimensä.

Myös edellisillan television uutislähetykset noteerasivat isosti Nightwish-laulajan potkut.

Tuomas Holopainen ei katsonut uutislähetyksiäkään.

- En ole katsonut myöskään, mitä tästä kaikesta kirjoitetaan meidän nettisivuillamme. Toivottavasti tämä kohu menee pian ohi, hän sanoo.Ulkopuolinen ei saanut vaikuttaaLähipiirille Tarja Turusen erottaminen ei tullut yllätyksenä. Holopaisen mukaan levy-yhtiön edustajat ja bändin tekninen henkilökunta ovat aistineet pitempään missä mennään.

Päätöksestä tiesi ennen viimeistä Helsingin konserttia myös Tuomas Holopaisen äiti.

- Oli hänkin jotain aistinut. Hän oli nähnyt minussa pitempään jotain pahan olon tunnetta. Jotain poikkeavaa.

Vaikka yhtye ja lähipiiri tiesivät Tarja Turusen erottamisesta, Tarja Turunen ei sitä tiennyt. Ja vaikka viimeisessä Helsingin konsertissa oli Nightwishin joutsenlaulun tuntua, Tuomas Holopainen pitää keikkaa yhtyeen uran kaikkien aikojen parhaana.

- Jostain kumman syystä sen tulevan (Tarja Turusen erottamisen) pystyi pariksi tunniksi unohtamaan lavalla.

Nightwishin kriisi lähensi yhtyeen muita muusikoita toisiinsa. Välit etääntyivät vähitellen Tarja Turuseen ja tämän keikoilla mukana kulkevaan aviomieheen ja henkilökohtaiseen manageriin Marcelo Cabuliin.

- Minuun iski omanarvontunto ja ylpeys. Miten joku ulkopuolinen ihminen pyrkii vaikuttamaan niin paljon minun bändiin ja sen arvomaailmaan. Sitä en pystynyt nielemään, Tuomas Holopainen viittaa Tarja Turusen aviomieheen.

- Tämmöinen ei saanut minun unelmaani kaataa. Joskus on ihmisen oltava kusipää muutaman päivän ajan.

Ja entä Tarja. Hän ei suostunut matkustamaan yhtyeen kanssa samalla bussilla, vaan mieluimmin lentokoneella. Hän halusi muita parempiin hotelleihin. Hän ei antanut kiertueilla haastatteluja viimeiseen puoleentoista vuoteen.

- Tämän kaiken me hyväksyimme. Se on ok. Halusimme tehdä Tarjan olon mahdollisimman mukavaksi.

- Eikä tämä ollut erottamisen syy. Syyt ovat henkisellä puolella. Tarjan asenne ja motiivi eivät olleet kohdallaan. En halua pitää sellaista ihmistä bändissä, jolle bändi on vain riippakivi. Ja kun hän vielä sanoo häpeävänsä esittämäänsä musiikkia, Tuomas Holopainen luettelee ikävimmät puolet.Tarja Turunen ei ollut osakasNightwishilla on osakeyhtiö. Se on neljän Nightwish-muusikon, Tuomas Holopaisen, Marco Hietalan, Emppu Vuorisen ja Jukka Nevalaisen yhtiö. Laulusolisti Tarja Turunen ei ole koskaan yhtiön osakkaisiin kuulunut. Hän on ollut yhtiössä vain työntekijä. Tosin hyvin näkyvä sellainen.

Tuomas Holopainen vakuuttaa, ettei uutta laulusolistia huhuista huolimatta ole vielä katsottu valmiiksi. Sen aika tulee myöhemmin. Mistä yhtye sitten aikoo laulajan itselleen löytää?

- Mitä todennäköisemmin häntä ei löydy Kiteeltä. Tai mistä sen tietää, Holopainen heittää.

Tuomas Holopainen myöntää, että hän tekee parhaillaan eräänlaista surutyötä. Yhdeksän vuotta kestänyt yhteistyö ja sen dramaattinen päättyminen ei voi olla painamatta mieltä.

- Viimeinen vuorokausi on ollut kaikin puolin ikävä. Ei tässä vielä ole mitään helpotuksen oloa tullut. Vähän on sellainen ristiriitainen tunne helpottuneisuutta, syvää surua, pahaa mieltä ja myös toivoa.

Mutta laulaja on erotettu ja sen yhtye teki yksissä tuumin.

- Tekoa en kadu. Kaiken tekisin samalla lailla edelleen. Median ja fanien kohtaaminen on tässä tilanteessa aika kova paikka, Tuomas Holopainen toteaa rauhallisena.

Tuomas Holopainen sanoo tavallaan toivovansa, että Tarja Turunen soittaisi hänelle.

- Tuskinpa hän soittaa. Ei hän ole puhunut minulle muutenkaan viimeiseen vuoteen.

3. Hyvä yleisö,Viime sunnuntaiaamusta lähtien olen saanut lukuisia vaatimuksia eri median tahoilta vastata tilanteeseen. Lehdiltä, radioasemilta, TV-asemilta, faniklubeilta ja faneilta Suomesta sekä joka puolelta maailmaa. Minun on sula mahdottomuus vastata miljooniin vaatimuksiin jokaiselle yksitellen. Päätin kirjoittaa nyt omille nettisivuilleni pienen kirjoituksen, jota mediakin voisi käyttää hyväkseen.

Tämä on surun ja tuskan hetki ja minun on hyvin hankala puhua tästä.Olen tällä hetkellä Argentiinassa. Toivon, että voitte ymmärtää, kuinka tämän järkyttävän, ennalta-arvaamattoman elämänmuutoksen jälkeen en voinut jäädä yksin kotiimme Suomeen. Mieheni oli varannut lentolippunsa Argentiinaan jo useita kuukausia sitten, joten minä päätin viime hetkellä matkustaa hänen kanssaan. Mutta fakta, että olen Argentiinassa ja että täältä on pitkä välimatka Suomeen, ei tietenkään ole mikään syy siihen etten voisi kommentoida tilannetta ja tapahtunutta. En vain itsekään vielä käsitä sitä enkä sitä, miksi pojat tekivät näin.Viime perjantai 21. lokakuuta oli päivä, jota koko bändi oli odottanut kauan.Harjoitukset alkoivat aikaisin aamusta. Olin hyvin kipeä ja jännittynyt, koska en ollut edes kyennyt laulamaan harjoituksissa. Hermostuneisuuttani lisäsi se, että konserttiohjelma oli pidempi mitä normaalisti Nightwishin konserteissa. Lisäksi me esiinnyimme vieraan taiteilijan kanssa, minulla oli huomattavasti enemmän vaatevaihtoja konsertin aikana ja ensimmäistä kertaa käytimme suuria screenejä sekä yleensäkin suurempaa lavaproduktiota. Ei pidä tietenkään unohtaa faktaa, että kaikkien edellisten muutoksien lisäksi konsertti taltioitiin.Kaikki me bändin 5 ihmistä teimme mahdolliseksi sen, että vihdoinkin soitimme Hartwall Areenalla konserttimme.Vaikkakin jokainen meistä tiesi, että konsertti oli etukäteen loppunmyyty, vasta lavalla ollessamme huomasimme, että jokaisen paikan täytti kasvo. Tunne oli uskomaton.

En tule koskaan unohtamaan, miten ihanalta tuntui upean suomalaisen yleisön kannustus ja vastaanotto.Konsertin päätteeksi lavalla itkin ilon kyyneliä. Ilon kyyneliä siitä, että sain tehtyä parhaani, vaikkakin olin sairas. Ilon kyyneliä siitä, että meidän pitkä kiertue sai parhaan mahdollisen päätöksen ja ilon kyyneliä siitä, että sain parhaimman kiitoksen mitä artisti voi toivoa saavansa tekemästään työstä: suuret aploodit ja monet hymyilevät kasvot edessäni. Sillä hetkellä en tiennyt, että joudun vuodattamaan surun kyyneliä hyvinkin pian.Konsertin jälkeen pojat kutsuivat minut takahuoneeseensa ja pyysivät minua halaamaan kaikkia heitä yhdessä. Sillä hetkellä halaus tuntui odottamattomalta, sillä tradiitioksi muuttunut halaus oli samanlainen, jonka olimme tottuneet tekemään ennen jokaista konserttia. Traditio, joka oli jäänyt pikku hiljaa lisääntyneiden riitojen jäädytettyä välimme.

Välitön tunteeni halatessani heitä oli kiitos, jonka sanoinkin ääneen, saamatta siihen keneltäkään vastausta. Tämän jälkeen he antoivat minulle kirjeen, jonka pyysivät minun lukevan seuraavana päivänä. Tämä kirje on sama kirje, joka nyt on julkaistu avoimesti julkisuudessa.Luin kirjeen ja järkytyin. En tiennyt mitä ajatella, enkä oikeastaan vieläkään nyt kirjoittaessani näitä rivejä.Aistin suurta vihaa kirjeessä. Ajatukseni ovat todella sekavat ja on mahdoton ymmärtää tapahtunutta, mutta en halua vastata tähän vihaan vielä suuremmalla vihalla. Yksityisasiat eivät missään nimessä pitäisi tulla mainituiksi julkisesti. Olen pahoillani, että pojat ovat tulkinneet meitä noin väärin. En tunnista itseäni siksi, jota kirjeessä kuvaillaan.Olen varma, että tämä on surullinen hetki meille kaikille, pojille myös.Kun kuitenkin olisi ollut niin monta eri tapaa ja mahdollisuutta ilmaista tämä asia minulle, en tule koskaan ymmärtämään tapaa jonka he valitsivat. Kirjeessä he syyttivät minua useista pahoista asioista. Mutta sillä, että he ottivat Marcelon, minun aviomieheni, mukaan tähän sotkuun, he ylittivät rajan. Marcelo on mies, jota rakastan. Hän on ystäväni ja hän on ollut suurin tuki minulle viime vuosina.Me olimme olleet bändikavereita 9 vuoden ajan. Noiden vuosien aikana koimme hyviä hetkiä sekä välillä hieman huonompia hetkiä. Minä luulin tunteneeni nämä ihmiset, mutta olin väärässä. Toki tiesin jo minun ja mieheni suhteen alusta lähtien etteivät bändin jäsenet hyväksyneet häntä. Se oli helposti luettavissa jatkuvasti heidän kommenteistaan ja käyttäytymisestään. Mistä se johtui? Siitä, että hän on syntynyt Etelä- Amerikassa? Siitä, että minä valitsin avioliiton enkä jatkanut olemistani bändin omana tyttönä? Siitä, että olen ainut nainen bändissä eivätkä bändin jäsenet koskaan ottaneet minua vakavasti. Mieheni oli se, joka auttoi saamaan ääneni kuuluviin?

Joka tapauksessa kaikki tämä jo tapahtunut ei tee heistä minun silmieni edessä paholaisia. Nyt on aika rauhoittua ja ajatella tapahtunutta. Minun täytyy laittaa tunteeni kokoon taas, mutta lupaan palata julkisuuteen tässä asiassa pian. Aion ilmoittaa lehdistötilaisuudesta, jossa tulen kertomaan tulevaisuuden suunnitelmistani. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että käyttäisin tilaisuutta aseena tai vastaiskuna ketään vastaan. On todella vaikea miettiä rajaa henkilökohtaisten yksityisasioiden ja sen välillä, mitä kaikki ovat omista tuntemuksistani ja näkökulmastani oikeutettuja kuulemaan.Upeata musiikkia mitä teimme yhdessä, ei voi mikään eikä kukaan hävittää tai tuhota.Kiitos kaikille ihmisille jotka kannustavat minua läpi tämän raskaan ajan. Perheeni, ystäväni, kollegani sekä lukuisat fanini. Rakastan teitä ja tunnen syvästi, etten ole teitä koskaan pettänyt.TarjaKommentit (10)

Vierailija

Tarjan kanssa täytyy olla mahdoton tehdä työtä koska eihän muuten kukaan olisi sitä erottanut! Taloudellisesti kannattavampaa olisi tietenkin ollut pitää Tarja messissä.

Vierailija

Kostonhimoista, pahansuopaa tilitystä henkilökohtaisista pikkuriidoista. Uskomaton moka mennä julkaisemaan tällainen kirje kaikelle maailmalle, uskomaton moka hyökätä jätkäporukalla yhtä ihmistä vastaan. Minusta tämä kirje ei ole muuta kuin tulosta jostain pikkusieluisesta loukkaantumisesta, jonka jälkeen Tuomas on hautonut ja kihissyt liemessään, että ' vielä minä sille ämmälle näytän' .Miksi maailmankuulun artistin pitäisi olla herttainen maalaistyttö? Hellanlettas sentään. Näitten jätkien itsetunto ei kestä sitä, että joku muuttuu.

Vierailija

pärjäsivät! Olivat palkanneet työntekijän (laulajan), joka on hyvä (?). Kukapa tietää, tarjosivatko osakkeita ostettavaksi vai eivät ja mitä Tarja pojille vastasi? Työntekijä eläköön palkkatuloillaan (työsopimuksessa sovitaan palkasta ja muista työehdoista). Bisneksen perustaminen on vapaata ja jokainen voi sijoittaa rahansa kuten haluaa.Olishan Tarjakin voinut perustaa yrityksen, joka laskuttaa yritysyhtyettä. Ehkäpä näin on tehnytkin..Tarjan tulothan periaatteessa kertyvät keikkapalkkio-osuuksista ja gramex-maksuosuuksista. Kappaleiden tekijät saavat lisäksi teostokorvaukset. Niin ja tässä tapauksessa osuudet keikkapalkkioista.Nuo tulot näkyvät joko yrityksen liikevaihdossa tai yksittäisen henkilön (Tarjan) verotettavana ansiona (mikäli nuo palkkiot on kiltisti kotosuomeen verotettavaksi tuotu)

Vierailija

Tuomas ja muut kundit valehtelee ja keksinyt kaiken negatiivisen Tarjakullasta samoin kuin kaikki jotka aistineet ja huomanneet saman Tarjasta ovat hekin väärässä ja kusettavat.

Nyt mä keksin, niillä on kaikilla jokin kimppadiili menossa millä savustaa Tarjaa ja sen mainetta.

Vierailija

Nightwishissä Tarja on pelkkä työntekijä, ei osakas!! Eiköhän siinä ole syy alkaa diivailla, kun naista ja laulajaa ei huolita osakkaaksi!!! Rahahan menee niille sitten hyvin pitkälle, ja Tarja on saanut olal vain kuukausipalkalla . Aika törkeää!!

Vierailija

Sanotko tosiaan pikkuriidoiksi sitä kuinka Tarja solvasi Tuomaksen lauluja, häpeää niitä? tai sitä ettei ole puhunut pojille vuoteen? tai sitä ettei kelpaa matkustaa bändin muiden jäsenien kanssa? tai sitä että vaatii koko ajan lisää ja lisää liksaa? tai sitä ettei rouvan passaa käydä harjoituksissa tai sitä että haluaisi omien kaverimeetingien takia perua loppuunmyydyn Oslon keikan?

Get real!

Uusimmat

Suosituimmat