Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ihmisiä, jotka näkevät ja ymmärtävät, ovat paitsi visionäärejä alallaan, älykkäitä sekä omaavat elämänviisautta, ja osaavat jakaa sitä muille tarvittaessa:1. Matti Wuori

2.Claes Anderson

3.Pentti LinkolaSinun listasi?

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Martti Linqvist

2. Tommy Hellsten

3. Jorma Palo

4. Jorma Ollila

5. Claes Anderson

6. Matti Wuori

7. Anni Sinnemäki

8. Tarja Halonen

Aika monta vasemmisto/vihreää näköjään tuli listaan..

Georg Henrik von Wright

Matti Wuori

Juha Siltala

Paavo HaavikkoHaluaisin laittaa tähän jonkun naisen, mutta ei ole tule mieleen kuin politiikkoja, eikä yksikään heistä kuulu tähän listalle; pelkkä esilläolo ei riitä.Naisista lähimmäksi pääsee Tove Jansson.Myöskään saavutukset sinänsä eivät riitä; niiden pitäisi yhdistyä jonkinlaiseen kokonaisvisioon ja sydämen viisauteen. Tätä ei tosin esim Haavikolla ole. Mainiona esimerkkinä kunnon intellektuellista pitäisin Noam Chomskya, joka on paitsi maailman arvostetuin lingvisti, myös erittäin poliittinen, säälimätön ja humaani yhteiskunnan kriitikko ja tarkkailija.Johonkin edes samansuuntaiseen Suomessa päästäisiin, jos pantaisiin yhteen kaikki yllä olevat.EKP:n alijohtajuus (Sirkka Hämäläinen) tai Nokian verkkopuolen ex-johtajuuskaan (Sari Baldauf) , tai pääjohtajuuskaan eivät kerro niinkään viisaudesta: samassa asemassa on aika paljon miehiäkin, eikä se riittäisi heidän meriitikseen tähän listalle. Samasta syystä en panisi sinne Jorma Ollilaa. Jos asuisin nimittäin Yhdysvalloissa, en listaisi sikäläisten firmojen pääjohtajia.

Minä! ;D

Julkisuuden ihmisistä on vaikea sanoa mitään, koska kuten joku sanoi, korkeaan asemaan pääseminen ei takaa ihmisen viisautta. Tarja Halosesta olen saanut kyllä nimenomaan viisaan ihmisen kuvan, hän on luovinut hyvin Suomen pönäkästi miehisessä poliittisessa ilmastossa, sekä luonut itsestään rakastetun Kansan Äidin, joka imago vieneekin hänet toiselle kaudelle.Eiköhän nämä sitten riitäkin... :)

Leena Palotie

Eija Halmesmäki (tms. sukunimi, se yks lääkäri kuitenkin)

Ben Z. (itse olen niin vajaaälyinen, etten edes yritä kirjoittaa hänen sukunimeään!)

Sinnemäen käytännöllinen, humaani sekä suvaitsevainen elämänasenne on minut vakuuttanut. Lisäksi on ERITTÄIN lahjakas kielellisesti! Minusta on älykäs ja erittäin kyvykäs ihminen. Annapa oma listasi äläkä paneudu niinkään muiden.

Ja Anni Sinnemäki on vähän turhan nuori viisaaksi, vaikka fiksu tyttö onkin. Se, että pärjää eduskuntatalossa, ei vaadi viisautta eikä aina edes älykkyyttä. Voitko perustella tämän?Tarja Halosesta olen samaa mieltä.

Mieheni voi luoda uraa ja menestyy. Kyllä hän tietää, että minä sen mahdollistan kotona olemisellani. Toisaalta en tiedä mitään paikkaa parempaa kuin työkseen hoitaa omia lapsia, omaa kotia ja oman perheen asioita. Lisäksi voi tehdä aina vähän hyväntekeväisyyttä, sen minkä omalta perheeltä pystyy/jää aikaa.Tasa-arvo on minulle mahdollisuutta tehdä HALUAMIAAN asioita, ei sitä, että pyrkii kyynärpäät sojossa mahdollisimman korkealle pallille työelämässä. Se kun harvoin perheelliseltä naiselta onnistuu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat