Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Help! Kerrostalo vai rivitalo?

Vierailija

Olemme muuttamassa Tampereelle, josta tarjottiin kerrostaloasuntoa 3 kerroksisesta talosta, keskimmäisestä kerroksesta. Naapurit siis ylä ja alapuolella, sekä osittain sivullakin. Rivitalossa olisi naapurit molemmin puolin, asunto siis keskellä rivaria. Toinen rivitalovaihtoehto olisi kaksikerroksinen rivitalo, sekin keskellä rivaria. Missä näistä vähiten kuuluu äänet toiseen huoneistoon? Meillä neljä lasta ja ensimmäistä kertaa olemme muuttamassa omakotitalosta johonkin muuhun asumaan, joten ei ole kokemusta.

Kommentit (11)

Vierailija

Meinaan että neljästä lapsestakin lähtee ääntä kun he leikkivät. Leikkiminenhän on normaalia, mutta saako niistä sitä ääntä lähtä, vaikka hankala lapsia on hiljaisena pitää, eikä mielestäni edes tarvitse, mutta joskus lukee kirjoituksia joissa nappuri pulttaa lapsen itkusta jne...

Vierailija

Tuttavan alakerrassa kyllä asuu sellainen henkilö, jonka mielestä kerrostalossa kuuluu hiipiä..Me asuimme joskus kerrostalossa ja oli aika kuvottavaa kun aamuisin yläkerran emäntä yski keuhkonsa pihalle wc:ssä. Oli inhottavaa siinä " metelissä" pestä hampaita.. =)Nykyisin asumme yksikerroksisessa rivarissa, eikä naapurista kuulu ääniä, eikä meiltäkään (ihme kyllä) kuulemma naapuriin.

Vierailija

Mutta yksitasoinen rivitalo taitaa olla paras vaihtoehto.Yleensä " suurimmat äänihaitat" tulee askelten äänistä. Kaksikerroksissa rivitaloissa on usein sellaiset portaat, että niissä kävely kuuluu läpi talon. Kerrostalossa taas alakertaan askeleet kuuluu usein aika selvästi.

Vierailija

Onko ne askelten äänet niitä normaaleja elämänääniä mitä saapi kuulua toiseen asuntoon? :) Heh, varmaan typerä kysymys, mutta en ole ikinä asunut kerrostalossa kuten sanoin... :/ Meinaan että pitääkö se alkaa hipsimään talossa... :o

Vierailija

6v. ovat meitä kestäneet ja 5-henkisestä perheestämme lähtee kyllä ääntä ja energiaa.Kun olen yksin kotona, ei kuulu mitään silloinkaan naapureista. Piano silloin tällöin kuuluu, kun on tarpeeksi hiljaista - muulloin ei sekään.

Uusimmat

Suosituimmat