Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

2v7kk lapsi ei omaa sosiaalisia taitoja suuremmin. Pitäisikö jo?

Vierailija

Meillä on kaksi lasta joita hoidan kotona. Esikoinen on tämä 2vuotias. Hän ei kaipaa kavereita. Olemme käyneet puistoissa ja pitkin, mutta häntä kiinnostaa enemmän esim. toisten lelut kuin toiset lapset.Muuten on ihan iloinen ja puheliaskin, mutta lapsiseura ei nappaa. Pitäisikö tuon ikäisen jo olla kiinnostunut yhteisistä leikeistä. Tahtoo olla niin, että poikamme vetäytyy leikkimään leluilla hieman sivummalle, tai sitten vaan juttelee jonkun kanssa mutta mitään leikkiä ei ala syntymään. Kotioloissa leikkii kyllä.Mielipiteitä.

Kommentit (11)

Vierailija

Meidän 1v3kk vanha poika tykkää muista lapsista kovasti, naapurin poika ei niinkään. Kaikki ei vaan oo sellaisia ihmisrakastajia, jotkut aikuisetkin on syrjäänvetäytyviä.

Vierailija

Välillä suuttuessaan saattaa lyödä, mutta kun näytän surullisesta, tulee oma-aloitteisesti paijaamaan :) Ja halailee omasta aloitteestaan. Leikkii mielellään piiloleikkiä ja piilottaa tavaroita ja kysyy meiltä vanhemmilta, missä tavara on, ja sitten voitonriemuisesti hakee tavaran esiin ja näyttää sitä.

Muiden lasten kanssa tekee hiekkakakkuja ja leikkii autoilla ja nukeilla. Leikkii myös mielikuvitusleikkejä leegoilla ja nukeilla ja kaikenlaisilla leluilla.

Lapsi on nyt 2 v.

Vierailija

ja osaa leikkiä esim. 4v. serkkutyttönsä kanssa saattavat joskus leikkiä yhdessä KOKO PÄIVÄN ilman aikuisten puuttumista mihinkään. Mutta hän onkin ollut tosi sosiaalinen lapsesta asti, ja hyvä puhumaan. Osaako lapsesi puhua? Yleensähän leikistä ei tule yhdessä mitään, ennen kuin puhe kehittyy.

Vierailija

Kiinnostaa häntä lelutkin, mutta ennenkaikkea toiset lapset. Heti kun poika edes kuulee lasten ääniä, niin hänen korvansa menee hörölleen ja hän alkaa hakeutumaan äänen lähdettä kohti.

Vierailija

Mutta oletteko varmuudeksi tarkistaneet kuulon???Meillä esikoinen leikki paljon yksinään, jälkeen päin on selvinnyt että hänen kuulonsa oli heikentynyt ....

Vierailija

siihen saakka leikit on niin sanottua rinnan leikkimistä, leikitään omaa hommaa vierekkäin.Ja toi 3v ikäkin on yksilölinen, joillakin menee pitempään...

Uusimmat

Suosituimmat