Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aivan käsittämätöntä! Voi pientä ekäluokkalaistani!

Vierailija

Poikani joutui erityisopetukseen, koska ei osannut lukea kouluun mennessä. Koska muut luokalla osaavat, minun pieni poikani jarrutti heidän edistymistään. Minun poikani joutui erityisopetukseen äidinkielessä tämän takia, ja on nyt siis jatkuvasti hieman muita jäljessä, kun muut opettelevat lisää uusia juttuja. Kiva oravanpyörä...

Ja minä kun luulin, että koulussa opetetaan lapsille lukemista yms. Kyllä mulle tuli paha mieli, kun poika sanoi, että siinä erityisryhmässä muut on niitä jotka ei oikein pysty keskittymään isossa ryhmässä. Meidän poika on liikunnallisesti todella lahjakas, eikä ole koskaan viihtynyt akkareiden parissa. Mikä idea tässä on?

Sivut

Kommentit (76)

Vierailija

myös se on käsittämätöntä että joissain paikoissa jos osaat lukea kouluun mennessä laitetaan erityisopetukseen sen takia että lapsi oppisi tavaamaan! Vaikka siis osaa lukea..

Vierailija

Mutta asiat jotka saivat minut ärtymään, olivat seuraavat:1. Jos lapseni tarvitsee erityisopetusta lukemisessa, miksi hänet siirrettiin ryhmään, jossa on keskittymisongelmaisia?2. Jos lapsellani on keskittymisongelmia, minkä h****tin takia minua ei kutsuttu kouluun keskustelemaan asiasta, vaan ilmoitus tuli kirjeitse opettajalta?Enkä usko, että poikani olisi keksinyt niin hienoa juttua, kuin että muut oppilaat eivät pysty oikein keskittymään normaaliopetuksessa......Vierailija

Ei ole reilua mennä luokan hitaimman mukaan ja vielä tuhoisampaa olisi roikuttaa mukana samalla tunnilla liian nopeassa tahdissa, ja kenties jäädä lopullisesti jälkijunaan.oletko ap aivan varma, että tuo lukutaito on ainoa syy?

Vierailija
Ap.n lapsi on päässyt laaja-alaisen erityiopettajan tunneille. Näitä tunteja pidetään yksi tai kaksi viikossa sellaisille oppilaille, jotka eivät pysy luokan tahdissa. Joten samaan pikkuryhmään voi kuulua erilaisia oppijoita. Ap.n lasta ei ole siirretty toiseen luokaan ns. Esyyn ta Emuun. Ap.n lapsi on kaikki muut tunnit omassa luokassaan, paitsi nämä muutamat äikän tunnit. Aivan nirmaali käytäntö kouluissa.Täällä on niin ihanaa lukea näitä vastauksia! Kaikilla kovasti mielipiteitä asiasta, jota eivät edes ymmärretä. Tosin myöskään ap. ei ole ymmärtänyt mihin poikansa on päässyt.Joten lisää höyryäviä mielipiteitä ja huomenna opelle se " tuohtunut" vähintään tunnin kestävä puhelu :)

Vierailija

On hienoa, että lapselle pystytään tarjoamaan erityisopetusta. Sitä ei kaikissa kouluissa tarjotakaan.Kolmen koululaisen äitinä ja itsekin open hommia tehneenä voin vakuuttaa, että eivät ne muut niin hirveästi kerkiä " mennä ettenpäin" äikän opetuksessa.Ekaluokan äikän opetus tähtää oikeastaan vain hyvän lukutaidon ja hyvän sisälukutaidon opetteluun. Kun aapiskukko vihdoin munii lapsesi kohdalla (eli lapsi oppii lukemaan!) pääsee hän hyvinkin nopeasti " samalle viivalle" muiden kanssa.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Itse olen opettanut jo kolme lasta lukemaan ennen kouluun menoa. Ei olisi tullut mieleenkään jättää sitä kouluun. Huono alku lapselle joka on heti muita jäljessä. Mieluummin vähän edellä.
Sivut

Uusimmat

Suosituimmat