Seuraa 


Minulla on tinnitus, eli korvan soiminen, jatkunut nyt 3 viikkoa. Sain rajun virusflunssan, korvatulehduksen ja sen jälkitautina kartiolisäkkeen tulehduksen. Korva soi 24 t/vrk, eikä ääni ole mikään pieni. Jos olen melussa niin se ei haittaa, mutta jos vain on hiljaista niin ääni täyttää tajunnan. Nukahtaminen on melkoisen vaikeaa ja muutamana yönä olen valvonut aamun tunteihin asti.Minulla ääni on pääasiassa suurta kohinaa, kuin olisi asemalta pois oleva radio korvan juuressa kiinni. Lisäksi vieno korkeataajuinen vinkuna kuuluu erityisesti nukkumaan mennessä.Olen ollut tietoinen tinnitusvaarasta melun yhteydessä ja olenkin aina ollut tarkka korvia suojatessani. Tämä virustulehdus oli yllätys, että se aiheutti tällaisen vaivan. Onko kenelläkään täällä sattunut vastaavaa?Lääkäri lupaili ensin varmasti, että tinnitus häviää, mutta nyt on jo perumassa sanojaan kun tinnitus ei ole lainkaan vähentynyt.Alkuhysterian jälkeen olen jo vähän paremmalla mielellä, tosin takapakkeja ja itkunpyrskähdyksiä vielä tulee... on tämä vaan rasittava vaiva.Kaipaisin positiivisia tositarinoita miten tinnituksen kanssa pärjää. Oikeastiko siihen ääneen tottuu niin ettei sitä huomaa? Miten se voi olla, kun nukkumaan mennessä sitä ei voi peittää mitenkään?Minulla ääni on niin suuri, ettei siinä mikään pieni radion ääni taustalla auta...tinnitus kun kuuluu päivälläkin kaiken yli mutta ei silloin onneks niin hirveästi häiritse. Ainoa tapa saada tinnitus kokonaan peitettyä on suihkussa käynti (veden kohina pään ollessa vesisuihkun alla) tai sitten laittaa liesituuletin päälle ja oleilla siinä sen alla....ja tuotakin oon siis kokeillu niinä alkuhysterian hetkinä, kun piti saada se ääni edes hetkeksi peitettyä... :(Illlat on pahimpia, nytkin vetkuttelen nukkumaan menemistä....Onko kukaan saanut apua mistään hoitokeinoista? Luonnonlääkkeistä tai siitä jostain happipainehoidosta vai mikä se nyt oli. Tuo painehoito kiiinnostaisi, mutta mitähän se maksaa...ei varmaan ole halpaa lystiä?kaipailen tosiaan kommenttejanne!

Kommentit (9)

Aika kamalaa tuollanen, ei uskois että pienestä vaivasta saa tuollasen jälkijutun. Mun appiukolle tuli tinnitus, mutta yhtäkkiä, stressioireena. Se joutui sairaallaan ja tiputukseen muutamaksi viikoksi. Sitten sairaslomaa ja se parani sillä. En tiedä mitä tiputusjutussa oli mutta muistelen, että olsin kuullut että se auttaa jos alkaa hoitaa nopeesti tinnituksen tulemisen jälkeen. En ole varma. Toinen minkä kuulin joskus on, että joskus korvan verenkierron häiriö aihettaa tinnitusta myös, siihenkin voi ottaa lääkkeitä, joilla voi korjautua. Ootko käynyt erikoislääkärillä? Sinuna menisin sellaselle, ne tietää enemmän kuin yleislääkärit ja osaavat katsoa kunnolla.Luulen, että siihen ajan kanssa voi turtua, mutta varmaan on kamala vaiva. Toivottavasti paranet pian. Koita nukkua tarpeeksi, koska väsymys saa varmaan sen äänen tuntumaan pahemmalta kun väsyneenä alkaa masentaakin lisäksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,itse olen kärsinyt tinnituksesta ainakin viisitoista vuotta, jos en nyt koko elämäänikin. Kun tajusin, että tämähän ei ole normaalia, ja ei mene pois vaikka kuinka yrittäisin, ahdistuin. Nukkuminen ja keskittyminen muutenkin oli vaikeaa. Avuksi löytyi tosiaankin joku taustamelu (esim. jääkaapin surina öiden pimeinä tunteina , ilmanpuhdistin päällä makuuhuoneessa). Eniten minua kammoksutti lukea kauheita potilaskertomuksia, miten ihmisten elämä oli täysin mennyt pilalle tinnituksen takia...Mutta tässä kuitenkin positiivinen potilaskertomus: Tinnitukseni jatkuu, mutta olen oppinut olemaan kiinnittämättä siihen huomiota. Olen siis sopeutunut tilanteeseen. Joskus ajattelen tinnitusta jopa " parhaimpana ystävänäni" - se kun pysyy rinnallani tilanteessa kuin tilanteessa ;)

Ymmärtääkseni nykyään järjestetään jonkinlaisia sopeutumiskursseja tinnitukseen. Suosittelen tällaista, sillä sopeutuminen on kaiken a ja o tinnituksen kanssa elämisessä. Vaikka kummatkin korvani soivat tosi lujaa ja suhisevat, en enää " kuule" koko tinnitusta...

Hei Koralli!

Itse olen kärsinyt jatkuvasta tinnituksesta noin vuoden, sitä ennen satunnaisia " kausia" . Tinnitukseen voi auttaa ihan tavallinen hartiahieronta, jotkut ovat saanut akupunktiosta apua. Kannattaa käydä erikoislääkärillä (jos asut pk-seudulla niin hae lääkäriltä lähete HUS:n korvaklinikalle) mittauttamassa tinnituksen taso ja tarkistamassa liittyykö siihen kuulonalenemaa. Jos haluat niin voit kirjoittaa minulle: leciel@luukku.com

Vierailija

Jos aloittaja näkee vielä tämän, toivoisin kuulla kuinka voit? Lähtikö tinnitus vai jäikö pysyväksi?
Toivottavasti kaikki on hyvin.

selma

Olen kärsinyt tinnityksestä noin parikymmentä vuotta, ensin se alkoi korvien ääni herkkyydellä esim. nukkuessa ei sietänyt peitonreunaa korvan päällä, se rahisi häiritsevästi sitten alkoi aina vaan koveneva piipitys korvissa, lääkäri lähetti tayssiin tutkittavaksi ei löytynyt vikaa korvista he laittoivat jonoon ,tinnitys kurssille noin 15 vuotta sitten, eipä ole vielä tullut kutsua. Tilanne on aika hankala yöt melkeinpä valvon ja päivät olen horoksessa, lääkärit ovat sitä mieltä, että asialle ei voida mitään pitää vain sopeutua, onnekseni nyt olen jo eläkkeellä, joten voin nukkua silloin kun nukun, joskin olisin ikuisen kiitollinen sille joka löytäisi hoidon tähän vaivaan .

terveisin Selma

Vierailija

Hei kaverit!

Nyt on menossa neljäs vuosi ison laivan moottorin jylinän kanssa. Mitä nyt luin teidän kokemuksia niin aika pienet on mun murheet, satun pitämään moottoreista:). 

No, se oli tarkoitettu kevennykseksi. Minä vaan ihmettelen että voiko äänen aistimusta joka ei ole havaittavissa ihan koko ajan, kutsua sitten tinnitykseksi? Minulla kokemus vaihtelee tunnista ja päivästä toiseen, samoin kiinostaa miten hartian ja niskan ongelmat voisivat liittyä kuuloon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat