Maaliskuiset 2004?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitäs teille kuuluu?meidän Nea oli 1,5v neuvolassa 85cm ja reilu 13kg (s. 2905g ja 48cm). Täysin kuiva on ollut 1 vuotiaasta asti :)

sinänsä kiva, kun toinen vauva syntyi nyt kk sitten niin on vaan yhdet vaipat vaihdettavaKovasti puhua pälättää (ks. taukoamatta) ja uhmaa ja minä itse kautta on jo ilmassa :) Toimelias ja energiaa riittää enemmän kuin TVO:n voimalassa :)Mites muilla? :)T:Neiti21+prinsessa 1kk ja Nea 1v6kk+ (s. 30.03.04)

Kommentit (11)

Vierailija

Tämän hetkinen kuopuksemme syntyi siis silloin 2004 maaliskuussa. Vaipoissa jätkä juoksee, potalle suostuu vaan housut jalassa. Pikkuhiljaa opettelee syömään itse. Juttua riittää niin että äitiä hirvittää, vähän ymmärrän suurinta osaa en.

Meidän esikoinen oli puolitoista vuotias kun poika aikanaan syntyi, ei ostettu vaunuja tms. joihin molemmat ois sopinut. Jos liikuttiin miehen kans kahestaan niin työnnettiin kaksia rattaita, jos liikuin yksin niin kannoin jätkää rintarepussa ja työnsin tyttöä rattaissa. Ja kun lumi tuli niin työnsin jätkää rattaissa ja vedin tyttöä pulkassa. Että hätä keinot keksii.

Nyt varmaan kuitenkin pakko harkita tuplien ostoa, kun tuo vanhinkaan ei ole vielä kovin iso kun vauva syntyy...

Vierailija

Meillä on Tyttö suhtautunut hyvin uuteen tulokkaaseen: ei siis osaa vielä ainakaan mustasukkainen olla. Kovasti olisi halimassa ja paijaamassa vauvaa! Joten vahtimista riittää.Mistä teidän taaperot tykkää? siis tehdä?

Meillä piirtäminen on iso juttu nyt, ja piirtelisi taukoamatta. Selittää sitten samalla mitä tekee. (hyvä, sillä äiti ei todellakaan saa aina tulevan picasson taiteesta oikein gtarkkaa kuvaa...)

Tykkää myös pelata piiloa. Eli äiti menee piiloon ja hän saa hakea.

Ulkonaolosta nauttii ja hyppiikin suorastaan seinille, jos ei jostain syystä ulos pääse.Meillä tuo puhe on jo selvää, ja lauseita tulee siis kokoajan. Ja kuten täällä jo mainittu onkin, tuo kyselykausi on uhman ja minä itsekauden päälle alkamassa. Meillä siis kysellään jopa missä lelu on, vaikka se olisi kädessä ja sitten kiljahdetaan onnellisena ja yllättyneenä samantien että täällä se on, kädessä!Meillä pottahädästä ilmoitetaan (autan siis vielä housujen kanssa) kovaan ääneen, tosin vahinkojakin sattuu, jos meinaan mennään jonnekin kylään niin mun pitää heti viedä potalle, sillä innostuessaan ei muista ilmoittaa välttämättä, tai muistaa, mut siinävaiheessa voi lorista jo ja tyttö olla hätääntynyt. Muuten kyllä aina hyvissäajoin etukäteen ilmoittaa että kohta pitää päästä.

Yöllä herää kerran potalle.

Meillä opittiin oikeastaan itsestään potalla! Siis 6kk:n iästä laitoin silloin tällöin, ja alkoi herätä öisin potalla (juu, kesti aika kauan tämän mamman tajuta mitäse lapsi yöllä aina samaan aikaan huutaa..) ja oppi siis ensin yökuivaksi, sen jälkeen päiväkuivaksi parissa päivässä.Omaa päätä/tahtoa löytyy tosiaan! saattaa heittäytyä lattialle kiukkuamaan, polkea jalkaa (on muuten hiukan koomisennäköistä) ja riehtoa jos ei tahtoaan saa läpi. No, väärän ihmisen kanssa kyllä riitaa/kärsivällisyyttä haastaa/koettaa, sillä olen ottanut sen en anna periksi linjan, ihan sen vuoksi ettei tuo riistäydy sitten käsistä jossain vaiheessa. Nyt on tehtävä selväksi missä rajat menevät ja mitä ei saa tehdä.

Äkkiä kyllä sitten yleensä rauhoittuu onneksi, ei mikään hirmu vaikea lapsi kuitenkaan.Onkos teilla sairasteltu?

meillä ei oikeastaan yhtään. Vauvana oli vauvarokko ja flunssa, mutta ei ole kyllä varmaan vuoteen ollut mitään nyt (koputtaa puuta) Eli terve on eikä kovin helposti sairastele, onneksi.TE JOILLE TULLUT TOINEN VAUVA JO:

Miten ratkaisitte vaunu ongelman?/kuljetusongelman?Me ostettiin Emmaljungan Twin Cerox-rattaat (+kantokoppa+jalkapeite) uutena ja hyvin ovat toimineet ja Neakin antanut vauvan olla rauhassa siinä vieressä. kalliit olivat ja kirpaisi ja lujaa ostaa mutta nyt ei kaduta.

Myös kantoliina multa löytyy, eli saa kaupassa mukavasti liinaan pikkuisen niin ei tartte kauppakärryjen kanssa viedä kuin esikoista.taitaa näköjään äidilläkin olla kyselykausi ;)T:Neiti21Vierailija

syntyi 15.3. 1½v neuvolassa oli 80cm ja 10½ kg. Puolessavuodessa oli kasvanut todella hurjasti. Tytöllä todettiin ruuan imeytymishäiriö reilun vuoden ikäisenä, kun painoi vaan 7.3kg ja oli 70cm pitkä (3662g / 51cm)Nyt on tullut paljon sanoja, mutta ei yhdistele niitä vielä ollenkaan, paitsi valo palaa. Se on ainoa kaksi sanainen " lause" . Ei sano ollenkaan äiti, eikä isi, mikä on ehkä hieman outoa, koska sanoja on ja ne ymmärtää ulkopuolisetkin. No ehtiihän tuota.Potalle ei suostu ollenkaan, eikä pöntölle. Ei supistajallla, eikä ilman! Alle vuoden ikäisenä istui potalla, mutta koskaan sinne ei mitään tullut. Nyt saa hepulin jos riisutaan edes housut niin, että potta on näköpiirissa.Varsin aktiivinen kaveri on liikunnallisesti :) Kiipeää ketterästi keittiön pöytätasolle ja hakee yläkaapeista tavaraa. Isojen siskojen kerrossänkyyn kiipeää myös ja tulee jo alaskin. Osaa hyppiä tasajalkaa ja sammakkoloikka on nyt pop! Nahkasohvan selkänojaa pitkin kiipeää sohvan selkänojalle seisomaan. Ovet avaa tuolia apunaan käyttäen.Piirtämisestä tykkää, mutta heti kun selkäni käännän , niin riisuu housut ja piirtää omiin jalkoihinsa. Videoita haluaisi myös katsoa jatkuvasti ja osaakin laittaa itse kasetin videoihin. Ei onneksi vielä päälle laita! Leluista parhaita on duplot ja brion junarata.Omaa tahtoa ja uhmaa on sitten tälle kolmannelle siunaantunut molempien isojen siskojenkin edestä! Jos ei saa itse kiivetä autoon turvaistuimeen, niin heittäytyy maahan ja pyörii kierii ja sätkii naama hiekassa... Ja hirvittävä homma saada tyttö taiteltua sitten lopulta istumaan sinne penkkiin! Kiusaa tekee siskoille jatkuvasti, vie lelut ja juoksee nauraen karkuun ja suuttuu todella verisesti jos hänen lelut viedään.Sairastanut on muutaman kuumeen ja flunssan, mutta ei onneksi korvatulehduksia, eikä muutakaan vakavampaa. Anemisoitunut on jatkuvasti ja nyttenkin hemppa on rautalääkityksestä huolimatta 90. Nukkuu paljon ja on todella kiukkuinen herättyään!! Jos tytölle tulee kuume, niin se on aina sairaalakeikka. Nousee samantien päälle 41:n, eikä auta tavalliset supot. Kotioloissa ei niin paljon saa edes kuumetta alentavaa antaa, että tehoaisi. Viimeksi kun oli kuumetta 41.1, niin annoin kotona kaksi suppoa, sairaalassa kuumetta oli edelleen 41.1. Antoivat kolme annosta nestemäistä panadolia ja yhden annoksen pronaxenia ja silti kuumetta oli vieläkin 40½!!!Kaksi keskenmenoa on ollut tämän pikkuneidin jälkeen. Ensimmäinen olisi syntynyt viime elokuussa ja seuraava lokakuussa. Toivottavasti seuraava yritys tuottaisi tulosta...Mutta hyvää talven odotusta kaikille maaliskuisille, nyt taidan lähteä nukkumaan, että jaksaa aamulla lähteä kerhoilemaan!

Vierailija
130304 poika. pottailu vasta ihan aluillaan. muutaman kerran ollut tuottoisaa, mutta ei yleisesti pidä hommasta. haluaa pois ja alkaa itkemään, vaikka kuinka yrittää kehua jne. itse olen miettinyt, että nyt ei ehkä kaikkein suurin herkkyyskausi meneillään sen suhteen, ja että pitäiskö odotella rauhassa.sanoo ainoastaan yhden kaksitavuisen sanan, puhe muuten lähinnä omaa kieltään.on motorisesti lahjakaampi, potkii palloa jne. kaikki tekniikka kiinnostaa (autot, tietokoneet, kännykät, kaikki missä nappuloita).yks mistä olen teille aavistuksen verran kateellinen on, että hänelle ei ainakaan toistaiseksi ole tullut sisarusta. häntäkin tosin odotettiin 1,5 v ennen kuin sai alkunsa. hänen jälkeensä ei ole käytetty mitään ehkäisyä ja kuukautisetkin ollu mulla jo reilun vuoden. ymmärrän, että useampi lapsisilla ollut varmasti rankkaa, mutta siitä huolimatta meillekin toivoisi. ehkä tässä joskus tai sit pitää varmaan mennä jonnekin tutkimuksiin.

Vierailija

Meillä 24.3.2004 syntynyt poika ja toinenkin jo kerinnyt mukaan, tyttö syntyi 30.8.2005.Poju oli 1,5v neuvolassa 84cm ja 13kg. Päpättää paljon, mutta ei todellakaan selkeästi, sanoja tulee kyllä paljon muttei kuitenkaan oikeasti puhu. On aina satsannut tohon liikkumispuoleen. Kävely aloitettiin tasan sinä päivänä kun tuli 10kk mittariin ja juostu ja hypitty tasajalkaa jo kauan. Selkeästi motoriikka on kehittynyt paremmin kun puhepuoli.Kun pikku neiti tuli taloon, oli poju aluksi vähän hämillään muttei koskaan mustasukkainen. Ainut mikä vähän välillä pelottaa on se kun poika haluaisi niin kovasti hoitaa vauvaa... =) eipä uskalla hetkeksikään jättää kahdestaan mihinkään ettei poika vaan ala esim nostelemaan neitiä...Tällästä tännesininisi+ poika 1v7kk+ neiti 8vko

Vierailija

Eli tyttö on syntynyt 23.3.2004 ja nyt meille syntyi toinen pieni prinsessa 20.10. Tyttö osaa jo puhua hyvin ja tekstiä tulee myös taukoamatta. Ensimmäinen kyselykausikin on päällä :) Koko ajan kysyy mikä tää on, mikä täällä on ym? Meilläkin pottailtu jo 7kk asti ja kaikki suurimmat tarpeet tulee pottaan, vaippa on kuitenkin vielä, kun tyttö ei aina jaksa ilmoittaa ajoissa pottailutarvetta. Viime neuvolassa kesällä pituutta oli 85,5cm ja painoa n. 15kg. Seuraavan kerran neuvola on vasta 2v, kun oli kehittynyt niin hyvin..

Mitenkäs teillä on suhtauduttu vauvaan? Meillä tyttö otti vauvan vastaan todella hyvin, vaikka vähän jännitti kun on muita lapsia kohtaan ollut niin mustasukkainen..Hattivatti ja neidit 1v7kk ja 6vrk

Vierailija

Meilläkin Nea s.170304. Kovasti uhmaillaan ja omaa tahtoa löytyy niin pirusti välillä, jopa liikaakin:) 1,5vneuvola: paino: 11.280kg pituus.78.8cm. Sanoja tulee kovasti ja juttua riittää.. pääosin vielä " vauvatekstiä" eli Nean omia juttuja, jota kukaan muu ei ymmärrä :) Tyttö on kovasti äidin tyttö, jolle ei muut kelpaa, onneksi huolii isänsä kylvettämään jne. Muuten kaikki on sujunut mallikkaasti, vaikka välillä on rankkaakin:)

Vierailija

eli tyttö syntyi 25.3.04 ja mitat 1,5v. 11,5kg ja 82cm. Kävelemään oppi 10,5kk ja on kanssa motorisesti tosi lahjakas. Pelaa mailalla ja potkii palloja..äitiään kannustanut monilla pelireissuilla.Aika monia yksittäisiä sanoja, muttei vielä yhdistele niitä eikä lauseita. Pottailu luonnistuu aika hyvin. Joku päivä menee vain 1 vaippa ja jonain päivänä 6 vaippaa, kun ilmoittaa sillon ku pissa just tulee.Meilläkin tehtiin esikoista 1,5 vuotta ja ajattelin, ettei toinenkaan tule helposti. 1,5kk imetyksen lopetuksesta tulin raskaaksi ja nyt siis odotan jälleen maalisvauvaa!Kivoja hetkiä kaikille näiden touhukkaiden kanssa ja tsemppiä niille kellä ei vielä ole tärpännyt uudelleen!! Toivottavasti tärppää pian!Vierailija

NALLURI:

kuullostipa ihanan " aktiiviselle" lapsesi, varsinkin tuo jalkoihin piirtely. taitaa olla vilkas lapsi, ihan niin kuin täälläkin.

Teilläpä on ollut todella rankkaa alkuvuotena. mutta tosiaan, upeasti oli kasvanut puolessa vuodessa!

Pahoitteluni keskenmenoista :( Toivottavasti tosiaan teillä pian saataisin taas vauvan tuoksua nuuhkia!Niin ja onnittelut tietenkin kaikille jotka odottavat tai ovat saaneet jo lisää nyyttejä taloon.Siis tämän meidän tytön uhma on jotain kauheeta! menee hermot kyllä välillä!

Jännä että näin ajoissa tuli. noooooooh. jos loppuis yhtä äkkiä kuin alkoikin..Vierailija

Poika on nyt 1v 8kk. Sanoja ei tule yhtään. Puhuu omaa kieltään. (Hieman on äiti jo huolestunut...) Kävelee, juoksee. Kävelemään lähti kunnolla vasta noin 1v 3kk. Ei ole kova riehumaan ja ulkona ei oikein " osaa" tehdä mitään:( (vaikka kuinka innostaisi häntä leikkimään). Ihana halimaan ja pusuttelemaan. Pinnasängystä vaihdettiin lasten sänkyyn muutama viikko sitten ja se oli tosi iso juttu pojalle:). On ollut siitä tosi innoissaan.

Hoidossa on nyt ollut reilun kuukauden. Hyvin on siellä mennyt.

Meille on tulossa uusi vauva, aika alussa vasta raskaus. Mukava juttu, että pojasta tulee sitten iso-veikka!T:Äiskä-04 ja poika 1v 8kk sekä rv 10+4

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat