miten tehdään omenasosetta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sain pussillisen kotimaisia omenoita ja ajattelin tehdä niistä omenasosetta puuron/viilin päälle laitettavaksi. Ohjetta kaipaisin... Ilmeisesti lohkoja keitellään aika vähäisessä vedessä mutta paljonko sokeria ja tarvitaanko jotain säilöntäainetta, jos säilyttäisin sosetta jääkaapissa lasipurkissa vai pitäiskö sittenkin pakastaa?

Kommentit (3)

Vierailija

Pilko omenoita mikronkestävään asitaan ja kuumenna palasia mikrossa kunnes soseutuvat itsestään (riippuu omenoiden määrästä, mutta 5 min ylöspäin). Muussaa vielä lusikalla mahdolliset palat. Sitten vaan kaikki kattilaan ja sokeria joukkoon maun mukaan ja kuumenna kunnes pulpahtaa. Valmista on.

Vierailija

Muistaakseni niin, että 2kg omppuja ja kilo sokeria. Eli tuollaisessa suhteessa.. Itse laitoin hieman vähemmän sokeria.

Ihan vähän vettä ja omput lohkoina kattilaan, keitetään niin että pehmenevät. Sitten sosemyllyllä tms. soseeksi.

Minä keitin omput kuorittuina pieninä lohkoina ja sauvasekoittimella soseutin kun ei ole sosemyllyä (jos olis ollut, en olisi kuorinut omppuja). En laittanut mitään säilöntäaineita. Laitoin muovipurkkeihin ja pakastimeen, tuli niin monta purkillista, ettei kovin nopeasti saada niitä syötyä..

Vierailija

myöhäinen vastaus, mutta yleisesti pakastaminen paras vaihtoehto koska ei tarvitse niitä säilöntäaineita.

Helpoin vaihtoehto sitten jääkaappi säilöjälle on tuo hillosokeri.

Pussissa jonkinlaista ohjettakin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat