Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Valmistaja haluaa varata lääkkeen kausittaisen yleisinfluenssan hoitoon.Tamiflun kysyntä on lisääntynyt reilusti viime viikkoina lintuinfluenssapelon vuoksi. Lääkkeen on todettu tehoavan jossain määrin lintuinfluenssan oireisiin, vaikka se on varsinaisesti tarkoitettu tavallisen influenssan hoitamiseen.Keskeyttämällä apteekkijakelun Roche varmistaa, että Tamifluta on riittävästi yleisinfluenssa-aallon saapuessa. Kun epidemia alkaa, valmistaja toimittaa lääkettä jälleen apteekkeihin.Kausittaista influenssaa esiintyy Suomessa vuosittain yleensä joulu- ja huhtikuun välisenä aikana. Kansanterveyslaitos suosittelee, että yli 65-vuotiaat ja tiettyjä kroonisia tauteja sairastavat hankkivat rokotteen influenssaa vastaan.Lintuinfluenssan varalle tehtäviä omia lääkehankintoja KTL pitää tarpeettomina. Se tähdentää, että ilman terveydenhuoltohenkilökunnan ohjeita varalle hankittu lääke otetaan helposti väärään tautiin. KTL:n mukaan lintuinfluenssan saamisen riski on Suomessa äärimmäisen pieni.

Kommentit (2)

Mitä ne hyödyttävät siellä kaapin perällä hamstrattuna jos sitten osa jää ilman kun tarve on. Ehtii sitä ostaa sittenkin kun se tilanne on, vaikka tuskin tulee.

luuletko tosiaan että jos suomessa sairastuu kymmeniätuhansia - satojatuhansia ihmisiä, että lääkettä riittää niillekin jotka eivät sairastui ihan ensimmäisten joukossa?JOS tositilanne tulee, lääkkeellä on valtava kysyntä ympäri maailman eikä sitä Suomeen varmasti saada riittävästi kaikkia sairastuneita ajatellen. Sitähän hamstraajat ajattelevat ja se on taatusti totta.Mutta asiahan on iso JOS.Todennäköisesti hamstraaminen on turhaa. Mutta ymmärrän kyllä hamstraajiakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat