Jatkolennon pakollisuus?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aion matkustaa ensi vuonna lomalle New Yorkista Suomeen. Tutkin lentohintoja ja huomasin eraalla nettisivulla etta Finnairin lentolippu New York -Helsinki- Tukholma on edullisempi kuin New York- Helsinki. Onko kenellakaan tietoa jatkolentojen pakollisuudesta? Olisiko mahdollista kayttaa tallaista lippua New Yorkista Helsinkiin vai olisiko pakko menna jatkolennolle Tukholmaan jos liput on siihen hankittu ja se on osa kokonaishintaa?

Kommentit (6)

Vierailija

Kohteliasta voisi olla vaikka pirauttaa lentoyhtioon ennen jatkolennon lahtoa. Muuten huhuilevat kentalla sinua (" Passenger X X, please go to gate YY, your plane is leaving..." ;) ja pitavat porttia auki viime tippaan. Tama siis silloin, jos saat boarding passin jatkolennollekin jo check-in:issa, eli useimmiten. Check in:issa en yrittaisi asiaa kertoa, asiakaspalvelijat ovat joskus uskomattoman kankeita...

Vierailija

voit jäädä pois jatkolennolta, mikäli lippu on vain meno. En osaa sanoa miten esim turvatarkistus ym. sujuu käytännössä (katsovatko he lippua vai ei). Jos lippu on meno-paluu, peruutuu paaluu osa lipusta kun jätät jatkolennon väliin. Lentoyhtiö katsoo silloin ettet ilmaantunut lennolle etkä pysty käyttämään lippua uudelleen. Tämä on lentoyhtiöiden tapa välttää turhia varauksia, ei oo:n myyntiä muille yms.

Vierailija

moomax:

[quote]


Kohteliasta voisi olla vaikka pirauttaa lentoyhtioon ennen jatkolennon lahtoa. Muuten huhuilevat kentalla sinua (" Passenger X X, please go to gate YY, your plane is leaving..." ;) ja pitavat porttia auki viime tippaan....todella kiva jos teet näin !

ensinnäkään soitto varauskeskukseen juuri ennen lähtöä tuskin auttaa. ja mitä huhuiluun tulee - aiheutat vaan koko lennon myöhästymisen, kun matkatavaroitasi kaivetaan ulos.

ja matkatavarat otdellakin selvitetään lipunmukaiseen määränpäähän, jos jatkolento on välitön.Vierailija

jos reitityksesi on jfk-hel-arn-hel-jfk, niin sinut plus matkatavarasi selvitetään tukholmaan asti, jos olet ostanut välittömän jatkolennon. jos sinulla taas on lippu joss ns layover on helsingissä mahdollista, niin voit jäädä helsinkiin.

mutta tässä viimeisessä tapauksessa jos jätät hel-arn lennon perumatta ja/tai käyttämättä peruuntuu K O K O paluulento lähes varmuudella.

ja saattaa olla, että jos yrität helsingissä matkaan viimeiselle legille hel-jfk, ei varaustasi löydy ja/tai saatat joutua maksamaan sakkoa käyttämättömästä lennon osuudesta.

hyvitystä käyttämättömästä osuudesta ei tietenkään tule.

tällä yritetään estää lentolippujen ja niiden hinnoittelujen väärinkäyttö.sinuna ottaisin matkatoimistosta tai mieluummin suoraan lentoyhtiöltä tarkkaan selville asiat ennen matkustamista.

Vierailija

Ilmoittaisit etukäteen,ettet ilmesty jatkolennolle,peruuntuu paluusi automaattisesti varausteknisistä syistä.Paluuta ei voi pitää varattuna jos ei siis käytä menolentoa kokonaisuudessaan.Etkä voisi muutenkaan paluussa lähteä liikkeelle Helsingistä,jos lippusi on Tukholma-Helsinki-New York.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat