Jos lukukausi päättyy 31.7.2005 niin saako siihen asti opintotukea?

Vierailija

Ammattikorkeassa opiskelen ja meillä on tieto siitä, että lukukausi kestäisi tuonne asti. Toinen kysymys: Onko totta, että en voi olla työtön työnhakija kesällä ja saada työttömyyskorvausta, siis niiltä kesäkuukausilta, kuin ei ole koulua? Tai työnhakijanahan aina voi olla, mutta ei ole oikeutta saada ansiosidonnaista, koska en voi ottaa mitä tahansa työtä vastaan, koska opiskelu jatkuu taas syksyllä?

Kommentit (6)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


opiskelija ei voi kesällä nostaa työttömyyskorvausta. Voit suorittaa tenttejä kesällä niin paljon, että voit nostaa opintotukea, mennä töihin (useimmat menee) tai sitten yrittää ruikata sossusta. Mutta sossusta et saa rahaa, jos et ole nostanut opintolainaa ja muutenkin yrittänyt kaikin muin keinoin rahoittaa elämäsi.
Eivät voi pakottaa kesää vasten ottamaan lainaa, jos silloin ei ole mahdollista suorittaa opintojakaan (vrt. opintorahan saamisen ehdot). Joka paikassa eivät edes ehdota lainaa, vaan myöntävät suoraan toimeentulotuen kesäksi, jos ei ole mahdollista saada opintorahaa.

Vierailija

Siellä on mm. keskustelupalsta, josta muistaakseni löytyy tuohonkin kysymykseen vastaus ja jos ei, niin voit kysyä sen siellä ja kelalta joku vastailee sitten. Saat varmaa tietoa :)

Vierailija

eli vaikka sanotaankin lukukauden päättyvän heinäkuun lopussa ja uuden alkavan 1.8., opiskeluajaksi lasketaan vain 1.9.-31.5.-välinen aika. Jos opiskelet kiesä-, heinä- tai elokuussa joudut anomaan kesäopintotukea erikseen.t. amk:ssa myös

Vierailija

sun pitää sitten kanssa opiskella se kesäkuu. se on tarkoitettu just niitä varten, jotka tahtoo edetä opinnoissa ja nostaa opintotukea. yleensä jotain tenttejä. otapa selvää opintotoimistosta!opiskelija ei voi kesällä nostaa työttömyyskorvausta. Voit suorittaa tenttejä kesällä niin paljon, että voit nostaa opintotukea, mennä töihin (useimmat menee) tai sitten yrittää ruikata sossusta. Mutta sossusta et saa rahaa, jos et ole nostanut opintolainaa ja muutenkin yrittänyt kaikin muin keinoin rahoittaa elämäsi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat