Vierailija

Tänään rv 10+2 ja päivällä mulla oli järkyttävät 3 tuntia kestävät mahakivut, jotka ei tauonneet hetkeksikään. Siis jouduin istumaan kippurassa ja välillä istuin lattialla ja itkin. Kipu oli alavatsassa ja alaselässä ja ne oli selvästi voimakkaammat kuin menkkakivut. Välillä tuli oikein pahoja kramppeja, jolloin kipu tuntui aivan sietämättömältä. Ultrassa rv 6 todettiin sikiö kohdussa, eli kohdunulkoinen ei ole ainakaan.Kävin lääkärissä, jossa ei tehty ultraa. Kohdunsuu oli kiinni, mutta kohtu aristi kokeillessa vatsan päältä. Sain lähetteen päivystysplk:lle, mutta lääkärin mukaan voin odotella ja levätä, kun keskenmenolle ei mitään voi. Pitäisiköhän silti käydä tarkistuttamassa?Kahden panadolin jälkeen kipu hellitti. Olen helpottunut, koska tuo kolme tuntia oli aika järkyttävän kivulias. Miten teidän keskenmenot alkoi? Voisiko tämä olla jotain muuta kuin alkavaa keskenmenoa?

Kommentit (8)

ultrassa, että sikiön kasvu oli pysähtynyt tod.näk. rv 9. Eli oli silloin ollut kuolleena jo muutaman viikon kohdussa. Verenvuoto käynnistettiin ensin tableteilla, mutta kun vuodin edelleen jälkitarkastukseen mennessä runsaasti, niin tehtiin kaavinta (oli jäänyt raskausainesta kohtuun). Kaavintailtana nousi kuume kotona, joten seuraavana päivänä päivystykseen sairaalaan ja sisälle osastolle antibioottitiputukseen kohtutulehduksen vuoksi.

Rv 9 tuli aavistus verta yhdynnän yhteydessä. En noteerannut koko asiaa. Rv 10 raskausoireet helottivat ja katosivat oikeastaan täysin. Ajattelin, että se on normaalia, koska ekassa raskaudessa pahoinvointi ei kestänyt pitkään. Rv 11+6 tuli yhtäkkiä menkkamaista jomotusta parin sekunnin verran ja sitten tunsi, miten housuihin valahti verta. Menin aamulla päivystykseen ultraan ja alkio todettiin menehtyneeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viikkoja oli silloin kahdeksan. Kipuja ei ollut koko aikana. Toinen taas alkoi kuukautiskipuja muistuttavilla kivuilla ja vähäisellä rusehtavalla vuodolla. Silloin oli tuulimuna kyseessä ja viikkoja 11.

ja seuraavana päivänä alkoi tiputteluvuoto. Kävin ultrassa, jossa todettiin viikkoja vastaava (rv7) sikiö ja sydän sykkimässä. Kolmantena päivänä alkoi todella kipeät kivut ja sen jälkeen todella runsas vuoto.Toivottavasti sinulla kyseessä oli vain kohdun kasvukipuja tms.

Sitten oireet kuulostivat juuri ap:n oireilta.Kävin hakemassa työterveyslääkäriltä sairaslomatodistuksen ja hän myös yritti ultrata, mutta sanoi jo etukäteen, että ei osaa. Mitään ei oikein saanut näkymään.Tästä parin tunnin kuluttua alkoi tulla veriklönttejä ja supistukset olivat tosi voimakkaat. Vuosin koko ajan, taju meinasi lähteä ja mitään lääkettä ei ollut. Päivystykseen eivät ottaneet, "sellaista sattuu", oli kommentti. Noin 3-4 tunnissa supistukset tihenivät ja loppuivat. Seuraavalla wc-käynnillä tuli sitten sikiöpussi... Seuraavana päivänä pääsin päivystykseen ja siellä ultrattiin ja mitään ei enää näkynyt. Pitivät muka toiveita yllä, vaikka sanoin, että sikiöpussi tuli ulos... Kuulemma tällainen verenvuoto (= neljä tuntia!!!) on ihan normaalia alkuraskaudessa.Mulla oli viikkoja 10+2.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat