MIKSI joillakin on 3-vuotiaat rattaissa ja juo mehun TUTTIPULLOSTA?

Vierailija

Eilen olin todistamassa sellaisen lapsen kiukkukohtausta terveyskeskuksessa. Tuntui jotenkin absurdilta katsella 3-vuotiasta, isoa lasta kiukuttelemassa ja heittäytymässä maahan kuin pikkulapsi ja äitiä, joka väen vängällä tunki maassa makaavan lapsensa suuhun tuttipullon, jossa mehua (äiti suorastaan makasi tyttönsä päällä). Sitten kun lapsi rauhoittui, nosti tämän rattaisiin ja tappeli jalat oikeille paikoilleen ja jatkoi matkaa.Siis haloo! Meidän 3-vuotias ymmärtää puhetta ja hänen kanssaan keskustellaan konfliktitilanteissa. Voisiko olla, että kyseessä oli jotenkin jälkeenjäänyt lapsi? Ei kai kukaan OIKEASTI noin kohtele isompia lapsia?

Sivut

Kommentit (47)

Vierailija

muutama asia viestissäsi kyllä pisti pahasti silmään. Ensinnäkin: 3-vuotias ON pikkulapsi. Tämä vaan särähti NIIN pahasti kun vituttaa se et nykyään ei lapset saa enää olla lapsia vaan jo 3-vuotiaalta odotetaan " ison" lapsen käytöstä. Tuttipullo ja rattaat on asia erikseen mut kiukuttelu ikävä kyllä kuuluu tuohon ikään. Kiva jos sun 3-vuotias käyttäytyy niinku aikuiset, meidän ei ikävä kyllä. Mitenhän aikuinen mahdat itse olla kun puhut " jälkeenjääneistä" ?

Vierailija

enpä ole edes ajatellut, että kun aamulla täytyy lähteä päiväkotiin kävelemään klo 6.45, niin kävelyttäisin sinne myös kolmevuotiaan.

Vierailija

missä se raja teidän mielestä menee? onhan se kumma jos tuon ikäisten pitää osata jo käyttäytyä kuin isot ihmiset. meillä lapset saa olla lapsia.

Vierailija

Minulla lapset 3v ja 1,5v - isoja kumpikin - ja tuo terveyskeskuksen lapsi oli pitkäjalkainen kutenmeidän esikoisemme. Ei todellakaan mikään alle 3v, hyvä jos ei jo 4...ap

Vierailija

että hän saa aivan kammottavia kohtauksia julkisilla paikoilla (ja kotona), eikä hänen kanssaan silloin voi neuvotella.. Toista on 5-vuotiaan kanssa; hänet saa jo uskomaan keskustelemalla, vaikka hänellä hermot menisikin esim. kaupassa.

Vierailija

3-v. lapsi osaa olla melkoinen temppuilija, ja kyllä meilläkin tietyissä paikoissa lapsen oltava sisällä rattaissa, ettei apteekin tms. tavarat hajoa vilkkaan lapsen käsittelyssä. Äiti saa asioida rauhassa, kun ei ole aikaa kouluttaa lasta juuri sillä hetkellä. Tuttpullon käyttöä en ymmärrä, mutta kyllähän täällä jotkut pitävät aivan normaalina vielä 4-vuotiaan imettämistäkin.

Vierailija

Meillä lapset viedään hoitoon (ja haetaan) autolla, mutta kävelemme rauhassa ja ilman kellon tuomaa kiirettä iltapäivisin/illalla ja viikonloppuisin. Tai joskus pyöräilemme, ihan miten kukin haluaa. 3-vuotiaani kävelee reippaasti 2-3km metsälenkin tai kävelytiellä 4-5km. Toki pysähdymme välillä leikkimään, katselemaan maailman ihmeitä yms. ja yleensä puolimatkassa käymme leikkipuistossa keinumassa, laskemassa liukumäkeä... 1,5-vuotiaskin kävelee mielellään 2km suuntaansa ja istuu rattaissa vain teiden ylitykset tai joskus halutessaan.Vanhemmathan lapsilleen näyttävät mallia ja jos vanhemmat vain löhöävät sohvalla, mitäs muutakaan lapset oppisivat? Useimmilla vanhemmilla on lisäksi aina kiire, lapsia hoputetaan jatkuvasti ja heille tiuskitaan kun pitäisi jo mennä. Siispä istutetaan lapsi rattaisiin ja kaikki(?) ovat tyytyväisiä...ap

Vierailija

Pikkulapsi on sellainen, jonka kanssa ei neuvotella, joka ei osaa ilmaista vielä itseään, joka saa hallitsemattomia kiukkukohtauksia, jolla on vaipat jne.Tuskin jokainen 3-vuotiasta rattaissa istuttava äiti on 16km kävelylenkillä, älkää nyt naurattako! Hyvä jos 1,6km menee.Ja anteeksi jos joku loukkaantui sanasta " jälkeenjäänyt" , mutta se minusta kuvaa parhaiten k.o. lapsen käytöstä omasta ajatusvinkkelistäni. Olisi ilmeisesti pitänyt käyttää ilmausta " erityislapsi" , kiertoilmausten keksiminen kun on nykyajan henki...ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat