Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

9-v poika paiskoo ovia ja kiukkuaa!!!!

Vierailija

kyllä alko niiin loistavasto aamu tän ennen niin mukavan ja kohteliaan pojan kanssa...Sanoin vaan että nyt pois tietokoneelta,täytyy lähteä kouluun niin johan pomppas.Kuulemma huusin hänelle,ja sen vuoksi hän haistatteli,kieltäytyi pukemasta,paiskoi ovia..Olin siis aivan sanaton ja pienten kanssa vaan katsottiin ihmeissään .Sitten jo itsekin hermostui ja käskin pyytämään anteeks.Anteeksi tuli tiuskien ja ovet paukkuen kouluun.Ensimmäistä kertaa sai tällaisen puuskan,ihan kuin joku murrosikäinen .onko muilla jotain kokemusta 9-10 vuotiaista?Hän on siis muuten aina yleensä kiltti ja koulu sujuu on kavereita yms. kaikki hyvin.Ja vielä sellainen että kun isä on kotona niin kiroilua ei esiinny mutta mun kuulllen on joskus kiroillut.Vinkkejä vastaaviin tilanteisiin,pitäiskö vaan antaa olla vai alkaa komentamaan kovemmin?

Kommentit (7)

Vierailija

Tämä ilmenee varsinkin niissä tilanteissa kun jokin mieluinen tekeminen pitäisi lopettaa ja alkaa tekemään jotain vähemmän kiinnostavaa esim. hampaiden pesua yms.

Vierailija

Meidän esikoispoika oli juuri tuollainen n. 9 - 13-vuotiaana, kai se jotain esimurkkua on. Ikinä ei olisi kukaan voinut uskoa, millainen poika voi kotona olla, kun koulussa ja kylissä oli kuin enkeli. Välillä pantiin poika jäähylle, välillä pelikoneet jäähylle, välillä ei tullut viikkorahaa, joskus jopa holding-hoitoa, ja koulupsykologilla käyntiäkin jo kaavailtiin, mutta erityisopen kanssa jutellessa tultiin siihen tulokseen, että siihen ei ole tarvetta. Niin vain tuokin aika meni jälkiä jättämättä. Nyt poika on jo 17-vuotias, luokkansa priimus, hieno nuorimies. Ihan puistattaa, kun muistelee, millainen hän oli ala-asteiässä. Kärsivällisyyttä peliin. Pahinta, mitä voi tehdä, on taantua itse lapsen tasolle, mutta täytyy sanoa, että hermojen hillintää vaatii, ettei välillä siihen vaipuisi.

Vierailija

8,5 vuotiaalla tuollainen kiukuttelu. Tekeeköhän tietokoneen peluu aggressiiviseksi vai kuuluuko ikään? Kasvatettu on, joten näsäviisastelijat jättäkööt kommentoimatta.Halu on niin kova tuossa iässä eikä kuitenkaan osaa kontrolloida itseään. Joten huutaa ja kiukuttelee. Osa on selvää näyttelyä mukana niinkuin joskus ylitsevuotava tekoitku. Sitten on sitä rajojen koettelua, pippelin heiluttelua, myöhässä kotiin tuloa, nyrkit pystyyn, voihan vit...sailua jne.

Uusimmat

Suosituimmat