Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten olette vieroittaneet isot lapsenne pois tutista? Meidan 4v tarvitsee yotuttia enka kesta sita huutoa, onko muita keinoja?

Vierailija

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Jos lapsellasi on tutti vain nukkumaan mennessa, niin kyseessa ei kai ole ihan kamala juttu kuitenkaan. Imevathan monet isommatkin lapset viela peukaloaan nukkumaan mennessa, ja sehan on viela haitallisempaa suulle ja hampaille, ja sille ongelmallehan ei juuri mitaan edes voi tehda. On kai ihan ymmarrettavaa, etta lapsen huudatus illalla ja yolla ei aina tunnu hyvalta idealta, niin paljon kuin tutista haluaisikin lapsen saada luopumaan. Aikuisten pitaa herata aamulla toihin, muiden lasten pitaa saada nukkua ja naapureitakaan ei aina voi valvottaa mielensa mukaan. Itse en ole tutista joutunut lasta vieroittamaan, joten hyvia neuvoja en osaa antaa. Ala kuitenkaan ota naita vuodatuksia taalla kamalan vakavasti - hyva aiteys ja vanhemmuus ei todellakaan ole yotutista kiinni!

Vierailija

pasmat menevät sekaisin, ja koska mielestäni neljävuotias on vielä niin PIENI että uniturva on ymmärrettävää??

Kiitos asiallisille, muut voivat vain katsoa peiliin ja ihailla sitä täydellisyyttä joka sieltä katsoo takaisin.

ap

Vierailija

Toivottavasti et oo tosissas? Mulle ei tullu mieleenkään jatkaa tutin käyttöä missään muodossa yli 2 v. Se on jo naurettavaa. Mitä jos vaan jaksaisit kuunnella sitä huutoa, vai meinaatko viedä lapsesi tutin kanssa kouluunkin?? HUH HUH!

Vierailija

" En kestä huutoa." SUN ON PAKKO KESTÄÄ!!!Aikuisen tehtävänä on laittaa rajat selväksi. Aikuisen vastuulla on se pieni lapsi. Kaikki ratkaisut, joita joutuu tekemään EI OLE helppoja ja kivoja. Lapselle pitää myös tulla pettymyksiä. Itse olette ko. tilanteen aiheuttaneet sillä, että että vieroittaneet tutista ajoissa (eli 1v. iässä). Silloin olisitte päässeet yhden-kahden yön huudolla. Ja 1v. itkee melko paljon hiljempaa kuin 4v...Ja 1v. unohtaa nopeaa, 4v. muistaa vielä pitkään. Neljävuotiaalle tutin menetys on paljon isompi juttu kuin 1v:lle. Että olettepa itsellenne kuopan kaivaneet!! Ettekä pääse sieltä millään muulla ylös kuin yksikertaisesti ottamalla ne tutit pois. Ettekä anna enää. Kestätte sen huudon. Se on teidän homma, te olette äitejä, aikuisia.

Vierailija

päälle 2 v tutti ja velli/maitopullo oli lähemmäs 3v. kyllä ne saa lopetettua jos vaan haluaa! ei ne kauaa niitten perään itke. voi olla että teidänkin yöt muuttuu rauhallisemmiksi kun ei tarvi yöllä herätä tuttia etsimään!

T:3

Vierailija

2v8kk n. 3 viikkoa sitten. Yöt kyllä rauhoittuivat viikossa eli ei enää herää kaipaamaan tuttia. Mutta nukkumaan meno on vaikeaa eli on jouduttu jäämään pojan huoneeseen,kunnes nukahtaa, muuten ei suostu nukkumaan menemään millään. Jätti myös päiväunet pois eli ei suostu millään nukkumaan päivällä ellei satu nukahtamaan telkkarin ääreen tai autoon. Unimäärä on nyt sitten enää 10 tuntia/vrk, ennen nukkui 12 tuntia. Mutta kun ei nuku niin ei nuku. Ehkä tämä joskus helpottaa. Onnistuisiko teillä tutin vaihto mieleiseen leluun. Itse leikkasin myös tutin rikki ja sanoin, että olet jo niin iso poika, että tutti ei kestä vaan meni rikki.

Vierailija

Neljävuotias ei toisaan tuttia tarvitse. On jotain pahasti pielessä, jos tarvitsee. Perusturvallisuus ei ole kehittynyt kunnolla tms. jonka takia takertuu vauva-ajan lohtuun.Toivottavasti et psyykkisten ongelmien lisäksi aiheuta lapsellesi kivuliasta oikomishoitoa.

Vierailija:

Lainaus:


pasmat menevät sekaisin, ja koska mielestäni neljävuotias on vielä niin PIENI että uniturva on ymmärrettävää??

Kiitos asiallisille, muut voivat vain katsoa peiliin ja ihailla sitä täydellisyyttä joka sieltä katsoo takaisin.

ap
Vierailija

muutamassa päivässä kun kerrottiin että koira (siis meidän koiramme) söi tutin. Muutamana iltana tuttia kysyi,ja yöllä heräsi itkemään mutta sitten vaan taas todettiin että se koira sen tutin söi. Kyllä se siitä, pikkuitkua on vaan kestettävä,ilman itkua tuskin saat tutista vieroitettua.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat