Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (29)

Jos lapsellasi on tutti vain nukkumaan mennessa, niin kyseessa ei kai ole ihan kamala juttu kuitenkaan. Imevathan monet isommatkin lapset viela peukaloaan nukkumaan mennessa, ja sehan on viela haitallisempaa suulle ja hampaille, ja sille ongelmallehan ei juuri mitaan edes voi tehda. On kai ihan ymmarrettavaa, etta lapsen huudatus illalla ja yolla ei aina tunnu hyvalta idealta, niin paljon kuin tutista haluaisikin lapsen saada luopumaan. Aikuisten pitaa herata aamulla toihin, muiden lasten pitaa saada nukkua ja naapureitakaan ei aina voi valvottaa mielensa mukaan. Itse en ole tutista joutunut lasta vieroittamaan, joten hyvia neuvoja en osaa antaa. Ala kuitenkaan ota naita vuodatuksia taalla kamalan vakavasti - hyva aiteys ja vanhemmuus ei todellakaan ole yotutista kiinni!

pasmat menevät sekaisin, ja koska mielestäni neljävuotias on vielä niin PIENI että uniturva on ymmärrettävää??

Kiitos asiallisille, muut voivat vain katsoa peiliin ja ihailla sitä täydellisyyttä joka sieltä katsoo takaisin.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivottavasti et oo tosissas? Mulle ei tullu mieleenkään jatkaa tutin käyttöä missään muodossa yli 2 v. Se on jo naurettavaa. Mitä jos vaan jaksaisit kuunnella sitä huutoa, vai meinaatko viedä lapsesi tutin kanssa kouluunkin?? HUH HUH!

" En kestä huutoa." SUN ON PAKKO KESTÄÄ!!!Aikuisen tehtävänä on laittaa rajat selväksi. Aikuisen vastuulla on se pieni lapsi. Kaikki ratkaisut, joita joutuu tekemään EI OLE helppoja ja kivoja. Lapselle pitää myös tulla pettymyksiä. Itse olette ko. tilanteen aiheuttaneet sillä, että että vieroittaneet tutista ajoissa (eli 1v. iässä). Silloin olisitte päässeet yhden-kahden yön huudolla. Ja 1v. itkee melko paljon hiljempaa kuin 4v...Ja 1v. unohtaa nopeaa, 4v. muistaa vielä pitkään. Neljävuotiaalle tutin menetys on paljon isompi juttu kuin 1v:lle. Että olettepa itsellenne kuopan kaivaneet!! Ettekä pääse sieltä millään muulla ylös kuin yksikertaisesti ottamalla ne tutit pois. Ettekä anna enää. Kestätte sen huudon. Se on teidän homma, te olette äitejä, aikuisia.

päälle 2 v tutti ja velli/maitopullo oli lähemmäs 3v. kyllä ne saa lopetettua jos vaan haluaa! ei ne kauaa niitten perään itke. voi olla että teidänkin yöt muuttuu rauhallisemmiksi kun ei tarvi yöllä herätä tuttia etsimään!

T:3

2v8kk n. 3 viikkoa sitten. Yöt kyllä rauhoittuivat viikossa eli ei enää herää kaipaamaan tuttia. Mutta nukkumaan meno on vaikeaa eli on jouduttu jäämään pojan huoneeseen,kunnes nukahtaa, muuten ei suostu nukkumaan menemään millään. Jätti myös päiväunet pois eli ei suostu millään nukkumaan päivällä ellei satu nukahtamaan telkkarin ääreen tai autoon. Unimäärä on nyt sitten enää 10 tuntia/vrk, ennen nukkui 12 tuntia. Mutta kun ei nuku niin ei nuku. Ehkä tämä joskus helpottaa. Onnistuisiko teillä tutin vaihto mieleiseen leluun. Itse leikkasin myös tutin rikki ja sanoin, että olet jo niin iso poika, että tutti ei kestä vaan meni rikki.

Neljävuotias ei toisaan tuttia tarvitse. On jotain pahasti pielessä, jos tarvitsee. Perusturvallisuus ei ole kehittynyt kunnolla tms. jonka takia takertuu vauva-ajan lohtuun.Toivottavasti et psyykkisten ongelmien lisäksi aiheuta lapsellesi kivuliasta oikomishoitoa.

Vierailija:

Lainaus:


pasmat menevät sekaisin, ja koska mielestäni neljävuotias on vielä niin PIENI että uniturva on ymmärrettävää??

Kiitos asiallisille, muut voivat vain katsoa peiliin ja ihailla sitä täydellisyyttä joka sieltä katsoo takaisin.

ap
muutamassa päivässä kun kerrottiin että koira (siis meidän koiramme) söi tutin. Muutamana iltana tuttia kysyi,ja yöllä heräsi itkemään mutta sitten vaan taas todettiin että se koira sen tutin söi. Kyllä se siitä, pikkuitkua on vaan kestettävä,ilman itkua tuskin saat tutista vieroitettua.

olis kannattanu ottaa tutti pois jo aikapäiviä sitten kun joku 1-2v unohtais sen niiin paljon helpommin. meillä lapset on itse " hylänny" tutit alle 2v, pullosta oli isompi taistelu mut nekin lähti 2v syntymäpäiviin mennessä kaikilta.Eli neuvoja en osaa antaa.

Pojalle tuli märkärupi suupieleen, oli niin kipeä ettei voinut lutuuttaa tuttia...pari iltaa meni huutaessa, mutta sitten se unohtui. Oli sitä huutoa ikävä kuunnella mutta kun tiesi ettei muu auta niin oli vain kestettävä.Hyviä keinoja isommalta lapselta tutin pois saamiseen on esim.

-" antakaa" tutti hiirivauvalle. Hiiren vauvat ehdottomasti tarvitsevat tuttia. (jättäkää se vaikka illalla " hiirenkolon" viereen, josta se sitten katoaa kun hiiriäiti sen vie)-leikkaa tutti rikki, siis " pää" roskiin. Anna se risa tutti sitten lapselle, eihän sitä voi imeskellä. Huutoa varmasti tulee, mutta ohi se menee. Viikon päästä lapsi tuskin muistaa tuttia. :)

me vieroitimme pojan 4-vuotiaana tutista. pojalle tutti oli niin tärkeä, että esim. kerran metsässä oltuaan sanoi, että jos eksyisi sinne, ei haittaisi jos karhu tulisi vastaan, mutta ei pystyisi olla ilman tuttia.

olen aina ollut sitä mieltä, etten halua väkisin viedä tuttia lapselta. mielestäni se on julmaa. eikä todellakaan huonoa äitiyttä, vaan päinvastoin.

me PUHUIMME (mooooneen kertaan) tutin pois lapselta. n. neljänä päivänä kerroimme niin kuin asiat on: jos syö tuttia tämän vielä tämän ikäisenä, hampaat menee vinkkuraan, on hankala syödä esim. tikkaria. ja jos menee vinkkuraan, joutuu laittamaan isompana raudat ja se on todella inhottavaa ja sattuu.

kun saimme pojan henkisesti valmistautumaan tutin pois jäämiseen, poika ei yhtenäkään yönä huutanut tutin perään.

jos oltaisiin väkisin viety tutti, poika olisi voinut alkaa syödä peukaloa. siinähän sitten olis vierottanu..

Kasvatuksen perusasioita on, että vanhemman on pystyttävä tuottamaan lapselle pettymyksiä. Se tarkoittaa sitä, että vanhemman on myös itse kestettävä se, että lapsella on paha mieli.Tukena voit ja pitääkin olla, mutta selityksesti lapsen " hankalasta kasvuvaiheesta" on tekosyy, jolla perustelet oman kykenemättömyytesi toimia päättäväisesti.Kuvitteletko todella, että on olemassa joki taikakeino, jonka avulla tutti jää pois ja lapsi ei koe minkäänlaista pettymystä tai " vierotusoireita?" Jos sellainen konsti olisi, niin eiköhän keksijä olisi kirjoittanut aiheesta jo kirjan ja elelisi miljardöörinä Karibialla...Mutta summa summarum: Sinun aikuisena pitää ottaa vastuu ja tehdä se, mikä on lapsesi parhaaksi eli heittää tutit pois. Sinun on myös kestettävä itku ja suru ja ne pari levotonta yötä, jotka siitä seuraavat ja tuettava lastasi muulla tavoin kuin kaivamalla tutti esille heti ensimmäisen vastoinkäymisen kohdatessa.Se on sitä vanhemmuutta.

Tosin meidän lapsi oli vasta 2-v kun tutti jätettiin, mutta sen ikäisellä toimi hyvin. Mielestäni tämä oli " lempeä" tapa jättää tutti, lapsi itse näki, että tutti on rikki ja sai pitää sitä rikkinäistä tuttia niin kauan kuin tarvitsi. Meillä lapsi nukkui risa tutti kädessään muutaman yön ja sitten oli valmis viemään tutin hiirivauvoille. Ja vielä kun tuon jutun esitti niin, että sulla on jo niin ison pojan hampaat, että tutti menee rikki sun suussa, niin sille rikki menemiselle oli jokin syy. Toki pari ekaa iltaa itkettiin, mutta se täytyy vaan kestää.

tutti yhdessä metsään oravavauvoille. Jos ne oravat sitten kotiin tultaessa olisikin piilottaneet kiitokseksi tarran tyynyn alle :) Ja voihan sitä kokeilla jos auttaisi alkuun että aina kun tuttia kaipaa niin antaa tarran tarrakirjaan.

Meidän poika 2,5v ja unitutti öisin käytössä. Just on jätetty yömaitopullo pois ja tuttikin sit kun siltä tuntuu. Ei se kuulkaas aina niin helppoa ole! Hyvä näiden moralistiäitien täällä marmattaa kun ei meillä tarvi öitään viettää!

Kyllä on maailmankirjat sekaisin, kun ei " jakseta kuunnella" lapsen huutoa. Olisit tosiaan jättänyt lapset tekemättä, jos et yhtä tuttiriippuvuutta (itsesi aiheuttamaa) saa lapselta purettua...

en koe saaneeni mitään traumoja ja lopetin tutuin kertaheitolla heti kun äiti vain sanoi että tutti voi aiheuttaa näppylöitä jos sitä syö liian vanhana!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat