Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä poika (1v2kk) on jo kolmatta viikkoa nukkunut yönsä tosi levottomasti, kuolaa valuu ja syöminen takkuaa. Ei anna koskea ikeniin. Kuinka kauan kestää ennen kuin se hammas sieltä sitten puhkeaa kun alkaa vaivata? Ja uskallanko laittaa suppoja ihan koko ajan??

Kommentit (8)

kuten jo aiemmista viesteistä on käynyt ilmi. Meilläkin kolme on saatu äherrettyä, mutta yksi on jäänyt siihen " valkoinen piste" -vaiheeseen ja tuntuu, että se ei siitä etene suuntaan eikä toiseen. Juuri nyt ei onneksi aivan kamalasti vaivaa.

Huvittavaa tässä on se, että jos näiden kulmahampaiden tulo on vaikeaa, niin on myös niiden lähteminen. Vanhemmalla pojalla (11 v.) nimittäin juuri nyt viimeisenä irtoavat kulmahampaat. Mielestäni kaikki muut maitohampaat on jo vaihtuneet, mutta nämä kulmahampaat vaihtuvat vasta nyt. Ja arvatkaas ovatko sitkeitä lähtemään irti...tässä sitä on saanut kesän kuunnella jos jonkin sortin hammassärkyisiä, huoh! Nyt on tosin vanhemmallakin viimeinen lähdössä eli samaan tahtiin kulkevat pikkuveikan kanssa (eilen oli taapero vähän päällään avittanut isomman hammasta heilumaan, olivat riehuneet ja lyöneet päät yhteen ja isommalla ikenestä tullut ihan verta ja hammas heiluu enemmän, onneksi).

ja kaikki on ihan kunnossa. Kaikki kulmahampaat kun tulevat samaanaikaan tuntuisti varmasti aika kivuliaalta aikuiseltakin.

Ihmettelen suuresti naperoiden kivunsietokykyä. Kahdesti vuorokaudessa olen pahempina päivinä laittanut suppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meneekö siinä noin kauan. Meillä juuri nyt kova särky ja tyttö tunkee sormia suuhun ja sanoo pipi. 1 v 8 kk ja kaikki neljä kulmahammasta tulossa yhtä aikaa. Eilen annoin suppoa yötä vasten. Toivon vaan, että pahin olisi nopeasti ohi. En tajunnut laittaa suppoja tarhaan mukaan, toivottavasti pärjää siellä. Kai se pahin särky tulee juuri illalla.

meillä on kulmahampaita tyttö tehnyt tällä hetkellä ehkä kuukauden eikä kai vieläkään ole yksikään läpi asti. Valkoiset pisteet näkyy ikenen läpi kahden hampaan paikalla, mutta niin on ollut jo varmaan viikon. Sama oli ekojen poskihampaitten kanssa ja silloin oli tyttö vielä kipuisen oloinenkin ja annoin särkylääkettä jos tuntui että kovasti hampaat vaivaa. Meni niittenkin hampaitten tuloon varmaan se kuukausi, tai ylikin kun ei ne ihan yhtä aikaa kaikki 4 puhjenneet...Nyt tässä tosiaan odotellaan että nuo kulmahampaat puhkeavat ja toivotaan että vähäksi aikaa hampaitten teko taukoaisi ennen kuin toiset poskihampaat alkavat tulla...-minskuliina & tyttö 1v3kk

Meillä kulmahampaat alkoivat jo heinäkuussa pullottamaan ja nyt ovat kaikki tulleet läpi, ensimmäinen tuli ehkä kuukausi sitten. Eli kauan meni täälläkin ja sormi suussa koko ajan..

meillä kanssa podettiin kuukauden päivät ihan jo noita ylä etuhampaita ennen kuin puhkesivat ja nyt on kanssa kulmat tulossa. Yöt lapsi on nukkunu hampaista huolimatta hyvin (ainakin toistaiseksi kop kop..), mutta päivät on kiukuttelua, puremista, kuolaa ja sormet on suussa koko ajan. En oo lähteny suppoilemaan kun viimeksikin kesti niinkauan että niitä suppoja olis tosiaan saanu laittaa kuukauden päivät...eikai se oikein hyväksi voi olla? Laitan supon vasta jos oikein näyttää kipeältä ja ilta tai yö menee itkemiseksi. Olen myös huomannu että toisina öinä tarvii ja toisina ei että ei ehkä kannata " varmuuden vuoksi" ruveta joka yöksi laittamaan.

voi hampaiden puhkeaminen olla todella kivuliasta. Käy lapsen kanssa hammaslääkärissä ja tarvittaessa lääkärissäkin. Syynä lapsen ongelmiin saattaa olla myös korvatulehdus.Etuhampaat puhkeavat useimmiten jo ensimmäisen vuoden aikana.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat