Seuraa 

Oma vauva kuukauden ikäinen, enkä vielä ole uskaltanut viedä isoihin marketteihin tai kauppakeskuksiin...mieli kyllä jo tekisi. Koska te olette vieneet ja onko ollut jotain haittaa?

Kommentit (22)

olen ennenkin vastannut tähän kysymykseen. Eka lapsi oli kolmen päivän ikäinen kuin kävimme isossa super-hyper-marketissa=)

Toisen vauvan kanssa menimme suoraan synnäriltä, kolmas oli kaksi päivää vanha ja samoin tämä neljäs. Nyt on ikää 2 kuukautta ja olemme olleet kahta päivää lukuunottamatta jossain menossa.Neljän lapsen kanssa olisi täysi mahdottomuus välttyä moiselta.

Joten ei muuta kuin menoksi, johan tuolla menolla sairastuu mökkihöperyyteen=)eli seuraavana päivänä kotiin pääsyn jälkeen Prismassa. En uskaltanut liukaalla kelilla itse ajaa autoa, ja piti pikaisesti osta imetysliivit, eli oli välttämätön käynti yhdessä.

Ja syntyi 37 vko:lla, ja oli teholla valohoidossa, eli ei ihan helppo alku. Vahittiin kyllä ensimmäiset kuukaudet hysteerisesti, että ympärillä ei ole yskiviä ihmisiä, ja yritettiin ajoitta kauppareissut ettei olisi ihan ruuhkaa kaupassa (ei esim.joulun alla tai perjantai iltapäivä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän poikamme syntyi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa ja painonlaskua oli melkoisesti. Sairaalasta suositeltiin, että olisimme kaksi ensimäistä viikkoa ihan kotosalla ja alkaisimme vasta sitten totutella poikaa ulkomaailmaan. Taidettiin käydä ensimäistä kertaa isommassa kaupassa pojan ollessa vähän alle kuukauden ikäinen. Poikani serkku syntyi keväällä samoihin aikoihin, kolme viikkoa etuajassa. Hänelle suositeltiin ulkoilujen aloitusta vasta kolmiviikkoisena. Sairaalassa kämppäkaverini tyttö oli iso ja yliaikainen. Hän " sai luvan" aloittaa ulkoilut jo viikon ikäisenä.

eli kun kotiuduttiin sairaalasta maanantaina, niin olisko ollut saman viikon lopulla. Siitä lähtien ollaankin käyty ihmisten ilmoilla melkein joka päivä, ihan äidin mielenterveyden vuoksi. Ja poika tykkää!t. tuiskuneiti79 + poika 7 vk

ostoksille. Haettiin vaan tarpeelliset tavarat ja mentiin kotiin. Ei siis vietetty kovin pitkää aikaa kaupassa. Tyttö syntyi 30.6. ja sairaalasta päästiin tytön ollessa 5 vrk:tta vanha. Ei meitä mitenkään neuvottu sairaalassa ulkoiluista, kauppareissuista tms.

vietäisi ihmismassojen keskelle. Kaikenlaisia flunssapöpöjä on jatkuvasti liikkeellä, joten miksi ottaa turhaa riskiä? Me kävimme alussa ostoksilla yksin, joko mieheni tai minä. Pieni vauva nyt ei kuitenkaan saa niistä reissuista mitään irti ja ostosten tekokin käy joutuisammin ja huolettomasti. Anteeksi, mutta tuntuu aika käsittämättömältä ajatus mennä laitokselta suoraan markettiin...

... ja muutama päivä myöhemmin Stockalla lastentarvikehankintoja tekemässä! Lapsi nukkui koko ajan sikeästi auton turvaistuimessa. Kuukauden ikäisenä olimme jo olleet ties missä. Eli ihan huoletta voit mennä markettiin, kunhan vain lapsi on terve. Jos silti mietityttää, voithan mennä sellaisena ajankohtana, että ihmisiä on hieman vähemmän, esim. arkisin keskellä päivää. Näin me pyrimme tekemään edelleen.Vivi ja Joakim (30.4.)

isoimmissa kauppakeskuksissa on yleensä vauvanhoitohuoneet vaippojen vaihtoa varten.Et luultavasti ole kotoisin Suomesta, koska mitä ilmeisemmin pelkäät tautitartuntoja kauppamatkalla. Tällaisia ei täällä yleensä pelätä, lasten paremman yleisterveydentilan vuoksi. Tällaisia pelkoja esiintyy lähinnä sellaisissa (länsi) maissa, joissa vaikeat hoitamattomat ruoka-aineallergiat ovat vakavasti vaurioittaneet lasten perusterveyttä. Tällöin jokainen liikkeellä oleva tauti tarttuu lapseen helposti. Olen joskus tavannut tällaisia lapsia ja heidän kuntonsa on uskomattoman huono suomalaisesta näkökulmasta katsottuna verrattavissa lähinnä nälänhätäalueiden paljon kärsineisiin lapsiin (heistäkin osalla on ongelmien lisääjänä ruoka-aineallergia, kun hätäapuna viety soijapohjainen ruoka allergisoinut heidät).Hän nukkui kaukalossaan koko kauppareissun ajan eli ei häiriintynyt vilskeestä ympärillä.Jos lapsi selvästi kärsii kauppareissuista, niitä kannattanee välttää. Eipä kai noista marketeista muuta haittaa ole. Tämäkin on niin lapsikohtainen asia.

Esikoisen kanssa laitokselta bussilla kotimatka ja käytiin matkan varrella isossa K-kaupassa.Nyt esikoisella ikää reilu vuosi ja ekan kerran flunssa puhkes kun kakkonen synty vajaa 4 viikkoa sitten. Kakkonen tarttu flunssaan veljestä ja päästiin siitä sairaalaan takasin. Kakkosta kerittiin viemään kauppaan ennen sairaalaan viemistä.Flunssaa ja muuta voi tarttua vaikka isästä, mummosta, lapsen sisaruksesta tai kenestä tahansa vieraasta. Harvemmin kukaan tulee aivastaan vaunuun ja ihmisiä voi kieltää koskemasta vauvaan..Itte suosin isompeja marketteja koska niissä on kiva ja nopea asioida, on hoitohuone ja kahvilaa jonne voi mennä imettään.

HannesM:

Lainaus:


Anteeksi, mutta tuntuu aika käsittämättömältä ajatus mennä laitokselta suoraan markettiin...
- hmm, no tulee mieleen että jos vaikka ei ole ketään semmoista sukulaista tai tuttua lähipiirissä, jota olisi voinut pyytää ostamaan kotiin ruokaa yms. tarpeellista sillä aikaa kun on itse laitoksella, niin saattaa olla vaan yksinkertaisesti pakko käydä vauvan kanssa? (tuli vaan mieleen tämä, siis kun ihmisillä voi olla niin erilaisia elämäntilanteita - siis vaikka itse ei menisi, niin jollakulla ei ole ehkä parempaakaan vaihtoehtoa).

Kotiuduttiin synnäriltä 3pv:n jälkeen ja heti seuraavana päivänä oltiin liikkeellä hoitamassa virastoasioita, eli haettiin passi vauvalle (asutaan ulkomailla ja käytiin synnyttämässä Suomessa).6 päivän ikäisenä vauva oli illan mukana rauhallisessa ruokaravintolassa, kun juhlistettiin hänen syntymäänsä illallisella ystäväpiirin kesken. Ihanaa, kun Suomessa ravintolat ovat savuttomia eikä hyvässä ruokaravintolassa musiikki pauhaa kovalla (kuten monissa muissa maissa). Henkilökunta oli huomaavaista ja saimme tilavan pöydän niin, että vauva makasi pöydälle laittamallamme pehmustetulla paikalla silloin kun ei ollut sylissä. Vauva oli tyytyväinen ja nukkui rauhallisesti lähes koko ajan, imetin tarvittaessa.Kolmiviikkoisena matkustettiin takaisin asuinmaahamme, lento kesti 9 tuntia. Ja täällä 20 miljoonan ihmisen kaupungissa olemme liikkeellä päivittäin. Vauva tykkää ulkoilusta ja nauttii parhaat ja pisimmät päiväunensa kun olemme liikkeellä, kaiken sen melun ja vilinän keskellä. Hän on myös rauhallinen hereillä ollessaankin ulkoillessamme, ilmeisesti katsottavaa ja ihmeteltävää riittää ;-) Meidän vauvamme nauttii vilinästä ulkoillessamme, mutta on kärttyinen eikä nuku kunnon unia, jos olemme koko päivän sisällä.Täällä ihmiset rakastavat vauvoja, ja mielellään myös koskisivat ja paijaisivat. En anna koskea vauvaa (etenkään käsiin tai kasvoihin, joskus saavat koskea varpaisiin), katsoa ja " ihailla" toki saa. Otan myönteisenä kaiken sen ihailevan huomion, jonka vauvani saa. Mieluummin haluan hänen kohtaavan paljon hymyileviä ja ihailevia kasvoja, ehkä ne jäävät hänelle muistoihin alitajuisesti?!Jokainen tuntee itse parhaiten oman vauvansa ja itsensä, ja löytää sopivimman tavan olla ja elellä vauva-aikaa.

talvella nelisen viikkoa ennen laskettua aikaa. Talvivauvan kanssa aloitimme ulkoilut kaksi viikkoisena, kuten ohjeetkin ovat.Emme saaneet mitään ohjeita välttää kauppoja yms., sairaalassa jopa sanoivat että jos nopeasti menee vauva vaunuissa lauhalla säällä kauppaan- vaikka ennen kahden viikon ikää- , niin voi mennä. Olisin itse tullut mökkihöperöksi, jos en olisi saanut liikkua vauvelin kanssa!Olemme aika paljon reissanneet pojan kanssa, poikakin tykkää katsella maisemia!Nalle ja poika 8kk

Liinan sisään uppoaa pieni vauva niin hyvin, ettei sinne pöpöt juuri pääse. Äidin pitää tietysti muistaa pestä kädet heti kotona, käsiin niitä pöpöjä enemmän jää. Tämä tietysti pätee vaikka vauvaa ei olisi mukanakaan!Heinäkuussa syntynyt tyttömme oli isommassa kaupassa parin viikon iässä, kuukauden vanhana oltiin jo sukulaisen häissäkin, jossa tyttöä kävi ihailemassa koko suku. Kuuden päivän iässä joutui vauvakin mukaan tk-päivystykseen kun sektiohaavani tulehtui, siellä kyllä yritin pitää hänet mahdollisimman kaukana yskivistä ihmisistä.Ei pientä vauvaa voi eristää, sillä meilläkin isosisko 2v joka tapauksessa tuo flunssat kotiin kerhoista, kaupoista jne. Mutta kantoliinan olen kokenut erittäin hyväksi tavaksi vauvan kuljetukseen. Siellä vauva on lähellä äitiä, turvassa, eikä ihmisvilinä ja kirkkaat valot haittaa niin kuin silloin, kun vauva on " kuin tarjottimella" ostoskärryn kaukalossa. Ja jos laittaa auton kaukalon kärryihin, ei sinne juuri ostoksia mahdu...

Meillä alussa ukko kävi kaupassa. Sitten joskus, kun itsekin halusin mukaan lähteä, äitini tuli pojan seuraksi kotiin.

Me vaan ei haluttu viedä ihan vastasyntynyttä sinne ihmispaljouteen.

Viime viikolla näin yhden vanhan tutun ja huomasin heillä pienen vauvan. Ikää oli reilu viikon. Olivat molemmat vanhemmat mukana.

Toiset vievät vauvan ihan laitokselta suurin piirtein joka paikkaan.

Meillä siis näin ja toimi meillä ihan hyvin.

Poika siis sen noin 2kk, kun pääsi ekaa kertaa shoppailemaan :-)

Kyllä meillä on kaupassa käyty molempien lasten kanssa ihan alusta asti. Kävellen, bussilla, autolla - lähikaupassa, marketissa, kauppakeskuksessa - miten milloinkin. Miksi ihmeessä vauva pitäisi eristää muusta maailmasta joksinkin tietyksi ajaksi? Vauvahan ei esim. sairastu flunssiin ym., koska on äidiltä saanut mahtavan paketin vasta-aineita ja saa myös rntamaidossa.Eikä meillä kaupoissa tietenkään koko päivää vietetä - kuten ei muulloinkaan - mutta ihan normaalia elämää eletään kauppareissuineen päivineen. Meillä ainakin molemmat vauvat yleensä ovat vielä nukkuneetkin autuaasti koko reissun ajan. Joko vaunuissa tai auton turvakaukalossa. Ja jos herätään, niin sitten tankataan maitoa jossain rauhallisessa paikassa ja vaihdetaan vaippa tarvittaessa ym. En ole kokenut ongelmaksi millään tavalla.Ja vinkki edelliselle (ja muillekin, jotka eivät tätä tiedä):

Ainakin Britaxin (nyk. Römer-Britax) turvakaukaloissa on alapuolella sellaiset pienet lovet, jotka on suunniteltu nimenomaan kiinnittämään kaukalo ostoskärryihin. Eli siis se istuinosa kärryistä auki ja kaukalo siihen päälle (samaan kohtaan kuin niissä kaukalokärryissä on valmiina) - lovet loksahtavat paikoilleen ja kaukalo pysyy tukevasti matkassa. Ei siis tarvitse täyttää ostoskärryjä kaukalolla ;D Ja vauvakin pysyy mukavasti unessa kun ei tarvitse vellata kaukalosta toiseen.

mutta kyllä minusta oli kurjaa kun näin syksyllä jo kylmillä ilmoilla pienen vauvan Citymarketin ostoskärryissä pelkässä lippiksessä ja vähissä vaatteissa. Poika oli laitettu makaamaan kärryihin allaan pelkkä kova ja muhkurainen ostoskassi. Ja voi että hän itki niin sdäntäsärkevästi siellä pakastealtaiden luota. Minun tuli kyllä todella surku.... Olin ihan tippa linssissä ja hyvä etten mennyt murjaisemaan jotain vähemmän mairittelevaa. Olisi nyt ollut edes lämpimästi puettu ja jossain turvakaukalossa!

ja seuraavana päivänä mentii citymarkettii ruokakauppaa, siit lähtien onki oltu sit menossa, nyt ikää 7kk ja yksi nuha ollut, ei siis ainakaa haittaa oo meillä ollut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat