minkä ikäisenä marketteihin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Oma vauva kuukauden ikäinen, enkä vielä ole uskaltanut viedä isoihin marketteihin tai kauppakeskuksiin...mieli kyllä jo tekisi. Koska te olette vieneet ja onko ollut jotain haittaa?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

olen ennenkin vastannut tähän kysymykseen. Eka lapsi oli kolmen päivän ikäinen kuin kävimme isossa super-hyper-marketissa=)

Toisen vauvan kanssa menimme suoraan synnäriltä, kolmas oli kaksi päivää vanha ja samoin tämä neljäs. Nyt on ikää 2 kuukautta ja olemme olleet kahta päivää lukuunottamatta jossain menossa.Neljän lapsen kanssa olisi täysi mahdottomuus välttyä moiselta.

Joten ei muuta kuin menoksi, johan tuolla menolla sairastuu mökkihöperyyteen=)Vierailija

eli seuraavana päivänä kotiin pääsyn jälkeen Prismassa. En uskaltanut liukaalla kelilla itse ajaa autoa, ja piti pikaisesti osta imetysliivit, eli oli välttämätön käynti yhdessä.

Ja syntyi 37 vko:lla, ja oli teholla valohoidossa, eli ei ihan helppo alku. Vahittiin kyllä ensimmäiset kuukaudet hysteerisesti, että ympärillä ei ole yskiviä ihmisiä, ja yritettiin ajoitta kauppareissut ettei olisi ihan ruuhkaa kaupassa (ei esim.joulun alla tai perjantai iltapäivä).

Vierailija

Meidän poikamme syntyi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa ja painonlaskua oli melkoisesti. Sairaalasta suositeltiin, että olisimme kaksi ensimäistä viikkoa ihan kotosalla ja alkaisimme vasta sitten totutella poikaa ulkomaailmaan. Taidettiin käydä ensimäistä kertaa isommassa kaupassa pojan ollessa vähän alle kuukauden ikäinen. Poikani serkku syntyi keväällä samoihin aikoihin, kolme viikkoa etuajassa. Hänelle suositeltiin ulkoilujen aloitusta vasta kolmiviikkoisena. Sairaalassa kämppäkaverini tyttö oli iso ja yliaikainen. Hän " sai luvan" aloittaa ulkoilut jo viikon ikäisenä.

Vierailija

eli kun kotiuduttiin sairaalasta maanantaina, niin olisko ollut saman viikon lopulla. Siitä lähtien ollaankin käyty ihmisten ilmoilla melkein joka päivä, ihan äidin mielenterveyden vuoksi. Ja poika tykkää!t. tuiskuneiti79 + poika 7 vk

Vierailija

ostoksille. Haettiin vaan tarpeelliset tavarat ja mentiin kotiin. Ei siis vietetty kovin pitkää aikaa kaupassa. Tyttö syntyi 30.6. ja sairaalasta päästiin tytön ollessa 5 vrk:tta vanha. Ei meitä mitenkään neuvottu sairaalassa ulkoiluista, kauppareissuista tms.

Vierailija

vietäisi ihmismassojen keskelle. Kaikenlaisia flunssapöpöjä on jatkuvasti liikkeellä, joten miksi ottaa turhaa riskiä? Me kävimme alussa ostoksilla yksin, joko mieheni tai minä. Pieni vauva nyt ei kuitenkaan saa niistä reissuista mitään irti ja ostosten tekokin käy joutuisammin ja huolettomasti. Anteeksi, mutta tuntuu aika käsittämättömältä ajatus mennä laitokselta suoraan markettiin...

Vierailija

... ja muutama päivä myöhemmin Stockalla lastentarvikehankintoja tekemässä! Lapsi nukkui koko ajan sikeästi auton turvaistuimessa. Kuukauden ikäisenä olimme jo olleet ties missä. Eli ihan huoletta voit mennä markettiin, kunhan vain lapsi on terve. Jos silti mietityttää, voithan mennä sellaisena ajankohtana, että ihmisiä on hieman vähemmän, esim. arkisin keskellä päivää. Näin me pyrimme tekemään edelleen.Vivi ja Joakim (30.4.)

Vierailija

isoimmissa kauppakeskuksissa on yleensä vauvanhoitohuoneet vaippojen vaihtoa varten.Et luultavasti ole kotoisin Suomesta, koska mitä ilmeisemmin pelkäät tautitartuntoja kauppamatkalla. Tällaisia ei täällä yleensä pelätä, lasten paremman yleisterveydentilan vuoksi. Tällaisia pelkoja esiintyy lähinnä sellaisissa (länsi) maissa, joissa vaikeat hoitamattomat ruoka-aineallergiat ovat vakavasti vaurioittaneet lasten perusterveyttä. Tällöin jokainen liikkeellä oleva tauti tarttuu lapseen helposti. Olen joskus tavannut tällaisia lapsia ja heidän kuntonsa on uskomattoman huono suomalaisesta näkökulmasta katsottuna verrattavissa lähinnä nälänhätäalueiden paljon kärsineisiin lapsiin (heistäkin osalla on ongelmien lisääjänä ruoka-aineallergia, kun hätäapuna viety soijapohjainen ruoka allergisoinut heidät).Vierailija

Hän nukkui kaukalossaan koko kauppareissun ajan eli ei häiriintynyt vilskeestä ympärillä.Jos lapsi selvästi kärsii kauppareissuista, niitä kannattanee välttää. Eipä kai noista marketeista muuta haittaa ole. Tämäkin on niin lapsikohtainen asia.

Vierailija

Esikoisen kanssa laitokselta bussilla kotimatka ja käytiin matkan varrella isossa K-kaupassa.Nyt esikoisella ikää reilu vuosi ja ekan kerran flunssa puhkes kun kakkonen synty vajaa 4 viikkoa sitten. Kakkonen tarttu flunssaan veljestä ja päästiin siitä sairaalaan takasin. Kakkosta kerittiin viemään kauppaan ennen sairaalaan viemistä.Flunssaa ja muuta voi tarttua vaikka isästä, mummosta, lapsen sisaruksesta tai kenestä tahansa vieraasta. Harvemmin kukaan tulee aivastaan vaunuun ja ihmisiä voi kieltää koskemasta vauvaan..Itte suosin isompeja marketteja koska niissä on kiva ja nopea asioida, on hoitohuone ja kahvilaa jonne voi mennä imettään.

Vierailija

HannesM:

Lainaus:


Anteeksi, mutta tuntuu aika käsittämättömältä ajatus mennä laitokselta suoraan markettiin...
- hmm, no tulee mieleen että jos vaikka ei ole ketään semmoista sukulaista tai tuttua lähipiirissä, jota olisi voinut pyytää ostamaan kotiin ruokaa yms. tarpeellista sillä aikaa kun on itse laitoksella, niin saattaa olla vaan yksinkertaisesti pakko käydä vauvan kanssa? (tuli vaan mieleen tämä, siis kun ihmisillä voi olla niin erilaisia elämäntilanteita - siis vaikka itse ei menisi, niin jollakulla ei ole ehkä parempaakaan vaihtoehtoa).

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat