Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pään kannattelusta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkä ikäisenä teillä on vauvat alkaneet käyttää niskalihaksiaan ja nostaneet pään mukana, jos makuulta käsistä nostetaan?Meillä poika 2kk ja pää roikkuu vielä kun tuolla tavalla tehdään. Mahalla ollessa nostaa juitenkin hienosti päätään, samoi sylissö ollessa olkapäävasten ei oikeastaan tarvitse päätä tukea.En eskoisen ajoilta muista ollenkaan ja tänään neuvolassa asiaan kiinnitettiin huomiota. Onkohan tuib kehittämiseen olemassa jotakin jumppajuttuja ja mistähän johtuu, onko kokemusta kenelläkään?kiitokset jo etukäteen!!caprice

Kommentit (4)

Vierailija

Mahallaan piti hienosti päätä jo ihan vastasyntyneestä asti, mutta käsistä nostettaessa pää roikkui ihan kauheasti vielä 2,5-kuukautisena. Siinähän käytetään ihan eri lihaksia kyllä, joten niitä pitää vain treenata. Hoitopöydällä vaan varovaisesti nostelet niistä käsistä aina vaipanvaihdon yhteydessä. Mulle sanottiin, että vauvan pitää tavallaan vain hokata, että sen pään täytyy nousta mukana, ja niin siinä sitten kävikin. Me treenatiin päivittäin muutamia kertoja viikon ajan, ja sitten yhtäkkiä se pää tulikin vain sieltä mukana! Nyt poju on 3,5kk ja hallitsee pään liikkeet jo aika hyvin kaikissa asennoissa.

Vierailija

Meillä on sama juttu ja poika on 3kk. Fysioterapeutti sanoi sen käsistä nostamisen olevan vain yksi testi lapsen kehityksen seuraamisessa ja jos muuten makuulta sivuttain nostettaessa pitää niskaa jäykkänä niin se riittää! Hän kyllä sanoi ettei tuota kannattaisi edes treenata käsistä nostaen, mieluummin kuulemma niin että pidät vauvaa polviesi päällä selällään (niin että sinulla on jalat koukussa) ja siitä pikkasen nostaa. Tai kivemmilla jutuilla, esim. leikkimällä lentokonetta jne. Niska vahvistuu pikkuhiljaa itsestäänkin. Neurologi vahvisti myös asian eli tuskinpa teillä on syytä huoleen kun ikääkin on vauvalla vähemmän.

:-D

Vierailija

MEijän likkaa ei pienenä yhtään kiinnostanut tuo pään nostelu. Mahalleen laitettaessa alkoi huutaa tai painoi posken lattiaan ja kävi nukkumaan. Käsistä nostaessa jumitti pepun ja koko kropan aivan jäykäsi ja retkautti niskan aivan löysäksi. Tuloksena oli hieno kaari ja mahdoton nostettava. Sylissä olleessaan kyllä nosteli päätään, joten en neuvolan kauhisteluista huolimatta stressannut asiasta. Alkoi viihtyä masullaan vasta itse käännyttyään niin.Nyt siis 6 kk pikku likka, joka pyörii hyrränä lattialla ja kannattelee päätään hyvin. Olen itsekin ollut vauvana hiukan laiska liikkumaan, joten neuvolan puheet eivät säikäyttäneet.Dummy + keijuprinsessa ja peikonpoikanen (6 kk)

Vierailija

Meillä eilen neuvolalääkäri ja poika sitten katsotaan uudelleen kahden viikon kuluttua, ei siis kannata päätään niinkuin tämänikäisen kuuluisi (ikää nyt tasan 7 viikkoa). Olenkin huomannut ettei ole yhtä " jämäkkä" kuin siskonsa oli samanikäisenä, vaan aika laiskan oloinen (tulee siis äitiinsä):DVatsallaan ollessa nostaa hienosti päätään mutta ei tosiaan käsistä kiskoessa, eli sen takia sitten tuo kontrolli. Eilen hätäännyin asiasta aivan ja itkeskelin, mutta mitäpä noista, luulen kanssa että " voimistelemalla" niskat sitten vahvistuu.Joten no hätä, annetaan aikaa näille meitin lapsosille :)JMMK

Uusimmat

Suosituimmat