Special needs lapsista kysymyksiä

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Jos hakee kiintiöiden ulkopuolella sn-lapsia, tuleeko nämä lapset nopeammin ja saako valita millaisia ongelmia on valmis ottamaan vastaan? JA onko kaikissa maissa erikseen sn-lapset ja ei niin erityistarpeiset lapset?

Kommentit (2)

Vierailija

Kiinasta tulevat lapset menevät kahdessa jonossa, toisessa pienet ja terveet (" perusjono" ) ja toisessa isommat ja erityistarvelapset (" SN-jono" ). Suomeen SN-jonosta tulee lapsia vain IP:n kautta. Erityistarpeet saa ja kannattaakin määritellä tarkkaan, ja niitä puidaan IP:n, EI siis CCAA:n, kanssa - IP tekee lapsiesityksen ja sitten vasta paperit lähetetään CCAA:lle.Toistaiseksi tätä kautta on tullut vasta vähän lapsia (3?), sillä kontakti on uusi. Mitään keskimääräisiä odotusaikoja ei siis ole esittää... mutta lapsiesitykset tuntuisivat tulevan nopeammin kuin " perusjonosta" .

Vierailija

Filippiineillä ainakin on raja sn-lasten ja " tavallisten" lasten välillä aika häilyvä. Siellä on selvä kolmen A4 lista johon ruksitaan mitä on valmis hyväksymään ja sen täyttää jokainen perhe halusipa sn-lasta tai ei. Sairaudet ja taustat ovat listalla hyvin vaihtelevia, ihan pikkujutuista todella vakaviin sairauksiin. Listalta löytyy mm. laktoosi-intoleranssi tai huonot hampaat sekä vaikea autismi tai HIV tartunta. Jokainen perhe varmasti hyväksyy listalta joitain asioita, joten en tiedä mitkä asiat sitten ovat ne jotka lapsesta tekevät sn-lapsen. Mutta kuulemma odotusajan pitäisi olla lyhyempi jos hyväksyy paljon kaikenlaista. Sitä en tiedä kuinka totta se on, koska harva tarkkaan kertoo mitä on hyväksynyt ja mitä lapsella lopulta olikaan. Tulevaisuudessa on ollut puhetta, että laittaisivat sn-lapsista esityksiä suoraan pelalle, joka etsisi lapsille perheet. Tällöin odotus voisi lyhentyä kovastikin, mutta siihen saattaa mennä vielä kauan jos se edes toteutuu koskaan.Muista maista en osaa kertoa tarkemmin, mutta toiset kohteethan ovat ihan selvästi vain sn-kohteita. Itseänikin kiinnostaisi tietää miten paljon lapsen erityistarpeita silloin saa toivoa ja kuinka vakavia ne ovat lapsilla yleensä olleet? Me toivomme lasta jonka kanssa pystyy elämään normaalia perhe-elämää, joten emme uskaltaneet kovin vakavia juttuja hyväksyä, lähinnä suhteellisen helposti hoidettavia sairauksia tai lapsen taustaan liittyviä asioita hyväksyimme. Ensimmäisen lapsen kohdalla on niin vaikea tietää edes mitä se perhe-elämä tulee olemaan saati sitten kuvitella mitä se voisi olla vaikeammin sairaan lapsen kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat