Mitä TIEDÄT ESIKOISlestadiolaisista?

Vierailija

Mielenkiinnosta kyselen, että millainen käsitys muilla ihmisillä on seurakunnastamme?

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Ei kukaan tulisi kyselemään mitään jos päättäisimme ehkäistä. Ja jos meistä todella tuntuisi että emme jaksa niin ehkäisisimme ihan hyvällä omalla tunnolla.Mitä mies voisi hyötyä siitä että saa pidettyä naisen kotona maha pystyssä jos siitä siis olisi kysymys?? Ei jummarra ei.

Vierailija

sta?? Järkeävä ihminen pystyy analysoimaan asioita faktan perusteella eikä luule vaikuttavansa maailmankaikkeuteen olemattomilla pikkuseikoilla. Mitä väliä kenenkään " koristautumisella" teille on? Mitä ihmeen järkeä on omituisissa säännöissänne? Televisio kielletty, netti kaikkine pornosaitteineen ei? Taidatte yksinkertaisesti olla joukko porukkaa joka haluaa tuntea itsensä tärkeämmäksi kuin muut, eikö?? Kyllä teillä on ruuhkaa siellä taivaan porteilla kun kaikki muutkin eri uskojen edustajat jonottavat siellä varmana omasta erinomaisuudestaan...;-D

Vierailija

Itse en antaisi lasteni mennä konserttiin, mutta sanoisin kyllä pyytäjälle, että emme tule koska emme pidä sitä hyvänä asiana lapsen kannalta. Pyytäminen ei haittaa, mutta meidän tapauksessa saisit kieltävän vastauksen.

Vierailija

He eivät kuitenkaan enää opillisesti ole oppi-isä Lars Levi Lestadiuksen seuraajia, niin kuin me esikoislestadiolaiset.Esikoislestadiolainen ukso perustuu täysin Raamattuun ja ne asiat joita vältämme syntinä on kirjoitettu kymmeneen käskyyn. Vanhoillisilla on enemmän sääntöjä joiden mukaan TÄYTYY elää tai ei voi kuulua seurakuntaan, eikä niissä säännöissä ole mitään loogisuutta, eivätkä ne välttämättä perustu Raamattuun. Ja toisaalta heille on ihan luontevaa toimia tavoilla jotka Raamattu suoraan osoittaa synniksi.

[/quote]
Vierailija

Emme tahdo saada ' vääränlaisia' vaikutteita elämäämme. Tästä syystä en halua myöskään lapseni tottuvan teatterissa käyntiin tai muuhun senkaltaiseen. Hän ei saa sieltä mitään sellaista josta olisi hänen sielulleen ja elämälleen todellista hyötyä.

Vierailija

vaan kyllä se on JEESUS joka pelastaa. Ei se, ettei miehesi pitänyt kravaattia poikasi rippijuhlissa tai itse kuljit elämäsi meikittä. Pahasti mennään metsään, jos armo pitää ansaita.Ansioton rakkaus....

Vierailija

Biologia, maantiede, lääketiede joissa tutkittava asia on konkreettisesti tässä ja nyt. Mutta ihmisen oletuksen maailmankaikkeuden iästä, ihmisen kehityshistoriasta yms asioista joita ei millään pystytä todistamaan todeksi vaan jotka ovat vain teorioita jotka muuttuvat vähänväliä. Niihin en voisi maailmankuvaani perustaa.

Vierailija

säestystä, jos jotain " rajoituksia" halutaan etsiä. Muutoin tuntemani ihmiset ovat lämminhenkisiä. Veljeni lapset edellisestä avioliitosta on otettu sukuun avosylin vastaan.

Vierailija

Ainakin minulle on sanottu että ei se Lestadius mitään ole. Käsittääkseni vanhoillisilla ei myöskään ole enää käytössä Lestadiuksen saarnoja tai kirjoituksia seuroissa eikä kodeissakaan. Oppi ei säily samanlaisena jos siitä ei pidetä huolta. Jo alkuperäisen hajaannuksen aikana juuri vanhoilliset lähtivät puhumaan paremmasta elämästä ja omista töistä uskoa tärkeämpinä asioina ja erosivat näin Lestadiuksen saarnaamasta armon opista. Uuden heräyksen liike taas vaati enemmän katumusta.Nuo molemmat liikkeet ovat sen jälkeenmuuttaneet linjaansa. Esikoiset säilyttivät alkuperäisen julistuksen, ja se on yhä voimissaan.

Toinen kohta jossa ' meni vikaan' oli tuo syntilista. Esim huoruuden synnin vaikutuksiin kuuluva itsensä koristeleminen on vain osittain syntiävanhoillisilla. Jotkut asiat ovat sallittuja toiset eivät. Minusta se vaikuttaa epälogiselta syntilistalta jonka pohja on irrotettu Raamatun Sanasta. Ja esim se että naiset ovat paljain päin Sanan kuulossa on Raamatun mukaan päänsä häpäisemistä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat