Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä 2-vuotis neuvolassa " pitäisi osata" ???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Toisin sanoen mitä siellä yleensä katsotaan ja mitä pyydetään lasta tekemään??

Kommentit (6)

Vierailija

Helsingin neuvolassa kaksivuotistarkastuksessa poikamme kokosi palikoista tornin, sovitteli eri muotoisia palikoita oikeisiin lokeroihin, yritti tunnistaa maatilan eläimiä kirjoista (ei kyllä tunnistanut kun ei kotona ollut moista tehty), yritti piirtää paperiin mallin jälkeen suoran viivan ja potkaisi palloa. Olia ika paljon kaikkea, sanoja ei kyllä juuri tullut, muttei terkkari huolestunut.

Vierailija

meillä kun tyttö sanoo 15selvää sanaa jotka kuka vaan ymmärtää ja sit on sellasia äiti ja isi ymmärtää sanoja ja muuten höpöttelee omaa kieltään...ja noita selviä sanoja ei kyllä pyydettäessä yleensä tule,ainakaan jos joku vähänkään vieraampi on lähistöllä...mutta mäkin olin lapsena pitkään tuppisuu vieraiden lähellä,ujo siis jo lapsena...mutta aattelin että kai se nyt riittää jos äiti kertoo että osaa se sanoja...??

Vierailija

Meillä oli 1.5-vuotisneuvolassa tornin kokoamista, mutta poikaa kiinnosti kaikki muu " roina" terkkarin pöydällä, tietsikka hiirineen, kynät ja stetoskoopit... Ei se kyllä siihen mennessä mitään torneja koskaan ollut rakennellutkaan, vaan " pärräsi" autoilla pitkin kodin lattioita ja seiniä. Olihan se vähän noloa, alkoi äitiä hymyilyttää, mutta nuo leikit ja " harrastukset" , kiinnostuksen kohteet, vaihtelee lapsilla yhtä paljon ku aikuisillakin.Mitä jos meillä aikuisillakin olisi vielä vuositarkistus, tänä vuonna sinun pitäisi täyttää 4tähden Vuokilan Ekin laatimaa Kryptoa tai sanaristikkoa, ensi vuonna sinun pitäs pelata terkkarin kans erä shakkia tai kokeilla käsillä seisontaa, niin kehityskäyrät lähtis ainaki meikällä siihen malliin laskuun, että pitäs aloittaa seuranta...

Vierailija

Meille sanottiin 1,5v neuvolassa, että 2v ei tarvi tulla, seuraava vasta 2,5v, koska puhui jo silloin sen verran kuin 2v neuvolassa vaatittaisiin (ei puhunut vielä lauseita, mutta sanoja paljon eikä ujostellut sielläkään, eli terkkari kuuli). Eli jäi mielikuva, että koko 2v neuvolassa ei katsotta mitään muuta kuin puhetta.Mutta aika outoa silti, kun niin pieni koko vuoden ei käy neuvolassa! Vähän minua häiritsee, vaikka itsekin näen, että on kehittyy jatkuvasti (1v8kk nyt) ja kasvaa, kun vaatteiden koko vaihtuu.Onko kellään niin pienellä jätetty koko vuoden taukoa neuvolatarkastuksissa?Vierailija

Ainoatakaan lelua ei näytetty eikä tehtävää teetetty. Ja kun selvisi, ettei poika vielä puhu kuin parikymmentä sanaa, ei kyselty kuvistakaan mitään. Poika kieppui lattialla ja oli koko ajan menossa ovesta ulos - äiti ja isä puhuivat kuin papupata:)

Vierailija

poikamme kävi juuri ja ei siellä meillä ainakaan mitään pitäny osata. Mitään ei testattu. Kyllä palapelillä annettiin leikkiä mutta ei se ollu testausta. Puhetta seurasivat sen verran että kehuivat kun puhuu paljon. 3 vuotiaana on ainakin se viivaa pitkin kävely.

Uusimmat

Suosituimmat