Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

jne. Kirjastosta yritin löytää aihetta käsitteleviä lastenkirjoja. Löysin vain yhden ja siinäkin aika ontuva tarina. No, nyt hänen unet on menneet täysin sekaisin, nukkumaanmeno on vaikeaa, heräilee öisin itkemään. Pitää koko ajan minua tai miestä silmällä, ettemme vain katoa mihinkään. Varmistelee iltaisin etenkin sitä, että joku tulee hänet hakemaan. On koko ajan housunpuntissa kiinni ja muutenkin eroahdistus noussut kuin tyhjästä. Siitä kirjasta katsoo vain viimeistä sivua, missä äiti tulee hakemaan lasta päiväkodista. :(Onko teillä ollut tällaista? Mitä tässä nyt pitäisi tehdä, että lapsen olo paranisi? (Kotiinjäänti ei ole enää realistinen vaihtoehto.) Helpottuuko hoidon myötä vai meneekö entistäkin hankalammaksi? On kyllä melkoisen ahdistava tilanne koko perheelle. Vai olisiko hankala ikäkin tässä kohtaa?

Kommentit (9)

Esikoinen meni tarhaan vasta 3,5 vuotiaana.Ensimmäinen puoli vuotta oli todella vaikeaa aikaa meillä kotona.Ei halunnut aamuisin mennä tarhaan ja illalla kotona riehui ja purkasi pahaa oloaan.Öisin nukkui todella huonosti.Heräili ja itkeskeli.Mä meinasin jo luovuttaa,mut onnex en sittenkään!Puolen vuoden jälkeen tilanne rauhoittui ja poika sopeutui tarhaan ihan kohtalaisen hyvin.

Meillä vajaa 3-vuotias poika aloitti hoidossa tänä syksynä, ja täytyy myöntää, että alku oli tosi hankalaa. Itki aamuisin hysteerisesti, heräili myös öisin itkemään, jankkasi koko ajan " en lähde kouluun" , laittoi tosi paljon vastaan. Nyt kun pari kuukautta on kulunut, ei vieläkään tykkää lähteä sinne, mutta ei onneksi itkekään...

Juttelin asiasta neuvolan lääkärin kanssa, ja hän totesi pojalla olevan stressireaktion :-( Kyllä mua säälitti pikku mies! Jos olisi ollut mahdollisuus, olisin ottanut takaisin kotiin, itseäkin itketti ja huolestutti....Mutta paremmin on asiat nyt, vaikkei vieläkään lähde innosta kiljuen...vaikea juttu, mutta voimia teille. enemmän vaan syliä ja päänsilitystä sitten iltaisin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta nuo vaiheet saattaa vaihtua nopeastikin ja ovat yksilöllisiä.eli jos vaan mahdollista niin aloittakaa hyvin varovasti ja käykää päiväkotiin vähitellen tutustumassa ja koita tuoda esille kaikkea kivaa mitä päiväkodissa on.jos sinun kotiinjäänti ei ole mahdollista, niin sittenhän se ei ole.tsemppiä päiväkotiharjoitteluun!

Kauhulla minäkin odotan, mitä seuraa kun hoito alkaa. Ihan ahdistaa lapsen puolesta, kun on sanonut ettei lähde hoitoon, jos äiti ei tule mukaan....

Pari ekaa viikkoa meni loistavasti, sitten tuli pakkia, mutta ei se vaihe kauaa kestänyt. Toki aina teroitan sitä, että äiti hakee sitten pois ja silleen. Mut noin pienelle ylipäätään kauheesti etukäteen kertominen ei mielestäni kannata.

Päiväkoti on sosiaalistava, virikkeistävä ja sivistävä paikka, jossa lapset nauttivat olla. Etenkin alle kolmevuotiaat. Lapset menevät hoiton ilolla ja nauravat kun kuulevat pääsevänsä päiväkotiin. Lapsen voi viedä päiväkotiin jopa vapaapäivien ja lomien aikana, jotta äiti saa levätä.

Etkö sinä ap. hyvä tällaista tiennyt?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat