Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vierastus ja eroahdistus? Missä iässä näitä yleensä suunnilleen esiintyy?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Joko 5kk vauva voi vierastaa? Entä voiko tällöin jo olla eroahdistusta?

Kommentit (5)

Vierailija

alkoi 4,5 kk:n iässä. Kova, loukkaantunut parkaisu pääsi pojalta aina, jos liian äkkiä joku vieras (muu kuin äiti tai isä) tuli lähelle/otti syliin tms.Neuvolassa sanoivat, että se on melkoisen kehityksen merkki, kun vauva on oppinut tunnistamaan " omansa" ja näyttää sen näin. Että ei huolta, kuuluu asiaan!Eroahdistus käsittääkseni on edessä joskus 8 kk:n iässä. Tietysti nämä kaikki ajat on yksilöllisiä.

Vierailija

jo vajaan kolmen kuukauden ikäisenä, mutta ilmeisesti puolen vuoden tietämissä se ois normaalimpaa/aidompaa/todellisempaa (?).Eroahdistuksesta en valitettavasti osaa sanoa. Ei ole vielä kokemusta kun poitsu on vasta 4 kk.

Vierailija

mutta eroahdistus alkoi meidän pojalla 7 kk iässä. Silloin huomasi selvästi, että Äitin perään itkettiin, vaikka olisikin ollut Isän sylissä. Tätä jatkuu edelleen, poika nyt 9 kk. Hän ei ole vielä vierastanut ketään ja tuskin alkaakaan enää.Jonna

Vierailija

ensin ei poika enää tyytynyt isänsä hoitoon, itki vaan eikä syönyt. Nyt tilanne hieman parempi(ikää 5kk) Lisättiin isän vastuuta hoidossa, otettiin käyttöön rutiinit joita isä hoitaa; esim. iltatoimet. Vierastanut on myös jo varhasella iällä mutta nyt selkeäasti enemmän. Ei sille oikein mitään voi.. se kuuluu kehitykseen, väittävät.

Uusimmat

Suosituimmat