Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tiedän...on kysytty tuhat kertaa, mutta josko joku vielä viittis antaa ohjeen...pliiis???

Ajattelin tehdä isänpäivälahjaksi iiihania pieniä jalanjälkiä seinätauluksi

Kommentit (6)

Taikataikina

Suolataikinaa ei voi syödä, mutta se soveltuu hyvin askartelun raaka-aineeksi.Ohje I

1 kkp suolaa

1 kkp jauhoja

6-8 rkl vettäMuut tarvikkeet:

Voipaperia työskentelyalustaksi, veitsi, puukko, pieni kaulin, liimaa yms.Sekoita ainekset keskenään. Taikinan tulee olla niin paksua, että se irtoaa helposti kulhon reunoista ja sitä on helppo muovailla. Paistetaan 150 - 170 asteessa vähintään 1 tunti työn koosta riippuen tai 120 asteessa pitempi aika.Värillinen ja värjätty taikina: Värjää käytettävä vesi sormi- tai sormiväreillä ennen taikinan tekoa. Voit valmistaa peräjälkeen esimerkiksi valkoista, keltaista, punaista, vaalean ja tumman vihreää sekä ruskeaa taikinaa. Voit myös jälkeenpäin värittää valkoisesta suolataikinasta tehdyn työn vesiväreillä. Suojaa kuivunut väripinta värittömällä lakalla.Ohje II

3 kkp vehnäjauhoja

1 kkp suolaa

1 kkp vettä

1/2 tl ruokaöljyäTaikina ja leivät valmistetaan kuten edellä.

Valmistus:

1. Mittaa suola, jauhot ja öljy astiaan. Aineksiiin lisätään vettä niin, että niistä saa sekoitettua kiinteän, mutta helposti muovailtavan taikinan. Massan voi värjätä karamellivärillä.

2. Taikataikinasta ei kannata kuivattamisongelmien takia tehdä kovin paksuja töitä. Koristele työt vetämällä tai pistelemällä kuvioita esimerkiksi haarukalla tai hammastikulla.

3. Valmiit työt kuivuvat parhaiten uunissa. Leikkileivonnaisiin saa väriä voitelemalla ne munalla ja paistamalla ne noin 175 asteessa. Alle sadan asteen uuninlämpö on paikallaan, kun töitä on tarkoitus vain kuivattaa.

3. Valmiit työt voi maalata esimerkiksi vesi- tai peiteväreillä. Töitä suojaa lakkaus esimerkiksi sumutettavalla askartelulakalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

saman verran jauhoja ja suolaa ja sitten näppituntuman mukaan vettä että tulee sopivan paksua. Jotkut laittaa öljyä, minä en ole laittanut.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat